אל תקרא לי קאפקייק

נכון שמבחוץ הן נראות כקאפקייקס: קטנות, מקושטות ואפויות בעטרות נייר, אבל מאחורי המחלצות המגונדרות מתחבאות עוגות שמרים סולידיות, מהסוג שהולך טוב עם קפה בכלל ועם קפה של שבת ט"ו בשבט בפרט. הן גם ממש־ממש קלות להכנה, ואם אתם שואלים לדעתי – והתנסיתי רבות בשני הדברים -  אפיית עוגות מהנה הרבה יותר משתילה.

קאפקייקס שמרים עם פירות יבשים

המצרכים:

לבצק

  • 2 כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים נמסים
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני (אפשר להחליף בקליפת תפוז)
  • ⅔ כוס חלב
  • 75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה טרופה
  • ½ כפית מלח

למלית:

  • 6 משמשים מיובשים בינוניים קצוצים לריבועים של 5-4 מ"מ
  • 3 כפות חמוציות מיובשות קצוצות
  • 6 חצאי פקן קצוצים
  • 4 כפות שוקולד־צ'יפס

לעיטור:

  • 75 גרם אבקת סוכר מנופה
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2-1 כפות מים
  • 10-8 משמשים מיובשים בינוניים קצוצים
  • 3 כפות חמוציות מיובשות קצוצות
  • 12 חצאי פקן קצוצים

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק: מנפים את הקמח לתוך קערה בינונית. מוסיפים סוכר, סוכר וניל, שמרים וקליפת לימון ומערבבים במזלג. יוצרים גומה במרכז. בסיר קטן מחממים את החלב עם החמאה מעל להבה נמוכה עד שהחלב חם מאוד למגע יד. מסירים מהאש ובוחשים עד שכל החמאה נמסה. יוצקים את התערובת לגומה שבקמח ובוחשים מעט מהקמח לתוך תערובת החלב. מוסיפים את הביצה ואת המלח וממשיכים לערבב בכף לבלילה חלקה לגמרי.

2. מרפדים תבנית של 12 שקעים ב־12 עטרות נייר לאפייה מס' 4. מערבבים יחד את המצרכים למלית. מחלקים 1 כף בצק לכל עטרת נייר – דוחפים את הבצק מתוך הכף בקצהו של להב סכין מעוגל ומשטחים אותו כך שיכסה את כל הקרקעית. מחלקים את המלית בין העטרות ומניחים מעליה כף בצק נוספת. מכסים ביריעת ניילון ומשהים במקום חמים עד שהעוגות תופחות ומכפילות את נפחן.

3. מחממים תנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות). מסירים את הכיסוי מעל התבנית ואופים במשך 20-18 דקות, עד שפני העוגות שחומים־זהובים. מוציאים את העוגות מהתנור ומצננים מעט.

4. לעיטור: מנפים את אבקת הסוכר לקערית. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ומים בכמות שתספיק ליצירת זיגוג סמיך ומערבבים לתערובת חלקה – מוסיפים עוד אבקת סוכר או מים, לפי הצורך. יוצקים כפית זיגוג על קאפקייק אחת ומורחים בגב הכפית. מהדקים לזיגוג הלח חתיכות של משמשים מיובשים, חמוציות ופקנים. מזגגים ומעטרים קאפקייק נוספת באותה דרך (חייבים להדק את העיטורים לזיגוג מיד אחרי המריחה, כי הזיגוג מתייבש במהירות רבה). מגישים את העוגות כשהן טריות ככל האפשר.

• כדי להחזיר לקאפקייק טעם של עוגה שזה עתה נאפתה, אפשר לחמם אותה במיקרוגל במשך 7-5 שניות (לעוגה אחת).

(המתכון לקוח מספרי "קטנטנות – קאפקייקס בקלי קלות").

צילום: יהודה סלומון

דנית סלומון בפייסבוק

 

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןמאפיםמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה