לכבוד ט"ו בשבט: עוגת תמרים ואגוזים ללא גלוטן וללא חלב

כשאחותי הייתה קטנטונת, היא החליטה שט"ו בשבט הוא יום ההולדת המשפחתי שלנו. לכולנו יש שמות של עצים, והיא הסיקה שאם ט"ו בשבט הוא יום ההולדת לעצים, אז זה אומר שיש לכולנו סיבה לחגוג יום הולדת נוסף ליום שבו נולדנו.

ואם יש יומולדת, אז צריך גם עוגה! הבעיה היחידה הייתה, שסבתא שלנו לא ממש התייחסה לענייני היומולדת האלו, והכינה את עוגת החג המסורתית שלה- שאני אוהבת במיוחד, אבל אחותי קצת פחות כי אין בה שוקולד, ואם אין בעוגה שוקולד, אז בעיני אחותי זו לא עוגה בכלל. גם בחלק מהעוגיות שלי אגב, היא טוענת בתוקף שחסר שוקולד.

הפעם האחרונה שאכלתי את העוגה הזו הייתה בטירונות, פורסת לעצמי כל ערב פרוסה דקה ומנשנשת אותה בהחבא כדי שלא ישימו לב שיש אוכל במגורים (או לפחות אוכל שלא נרכש בשקם). כמו עוד הרבה דברים אחרים שאכלתי בצבא, גם את העוגה הזו הפסקתי לאכול אחרי שהשתחררתי. לקראת החג, החלטתי להכין אותה שוב, הפעם ללא גלוטן, ונזכרתי כמה היא קלה להכנה ומשובחת. ואם תשאלו את אחותי, כדאי שתוסיפו פנימה איזה קילו שוקולד, או לפחות תגישו אותו ליד.

עוגת תמרים ואגוזים ללא גלוטן, ללא חלב, ואפשר אפילו ללא תוספת סוכר / תמר פלג

מה צריך?

½ כוס סוכר (או תחליף סוכר)

½ כוס שמן

2 ביצים

250 גרם תמרים מיובשים מגולענים וחתוכים לחתיכות קטנות

100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

1 כפית סודה לשתיה

½ כוס מים קרים

2- 2 ¼ כוסות קמח עוגות ועוגיות "אופק מן הטבע"

איך מכינים?

מחממים תנור ל170 מעלות ומכינים שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או תבנית אינגליש אחת גבוהה משומנת.

מערבבים את הסודה לשתיה עם המים הקרים.

בקערה מערבבים את כל החומרים פרט לתמרים ולאגוזים עד לקבלת עיסה אחידה וסמיכה. מוסיפים פנימה את התמרים והאגוזים. אם העיסה נוזלית מדי מוסיפים עוד קצת קמח.

מעבירים לתבניות ואופים ב170 כשעה עד שהעוגה יציבה מאוד, יבשה, ונראית כמעט שרופה.

פורסים לפרוסות דקות מאוד.

 העוגה נשמרת לפחות שבועיים מחוץ למקרר אם היא עטופה היטב או נמצאת בקופסא אטומה.

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר.

אם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן.

קטגוריות:: Featuredכלליכשרללא גלוטןמתכוניםעוגותצמחונישיר הסירים - כל המתכוניםתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (11)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מירי בן הדוק:

    נראה טעים מאד. מהיכרותי האישית את מאפה ידיה של תמר אין ספק שמדובר בעוגה טעימה במיוחד.

  2. מאת צביה:

    שלום, כתבת " ללא גלוטן ". אם כך מה טיב הקמח לעוגיות של אופק שצינת במרשם ?
    איפה משיגים כזה קמח ?

    • מאת תמר פלג:

      הי צביה,
      ה"קמח" לעוגות ועוגיות של אופק מן הטבע הוא בעצם תערובת מיוחדת של קמחים שפיתחתי עבורם, שעושה את החיים מאוד קלים לאפייה ללא גלוטן.

      אפשר להשיג את הקמחים בכל חנויות הטבע, עדן טבע מרקט, שופרסל גרין ועוד…

  3. מאת חנה:

    בוקר טוב, האם ניתן להשתמש בקמח רגיל ?

  4. מאת שושי:

    מה יש לכם אתם עם הגלוטן? מה רע בגלוטן?

    מי שרגיש לגלוטן או שיש לו צליאק צריך לאכול ללא גלוטן. אך מי שאינו רגיש, אין צורך באכילת "ללא גלוטן". קמח ללא גלוטן הוא קמח מעובד, נטול ערכים תזונתיים והרבה פחות בריא מקמח מלא.

    לידיעתכם ואני מבקשת לפרסם את זה.

    תודה, שושי

    • מאת נעמה פלד:

      אני מבינה שאת לא סובלת מצליאק. אם היית סובלת היית מוצאת בפינה של תמר אושר גדול ורווחה. נסי לחשוב על מוגבלות שלך, ועל מישהו שעוזר לך לפתור אותה או לפחות מקל עלייך.
      וחוץ מזה סובלנות זה דבר חשוב. יש מספיק אתרים שלא מתייחסים לענין הגלוטן, את מוזמנת לגלוש בהם.

      • מאת חנה אורלב:

        אני אוהבת את התגובות העדינות שלך נעמה פלד,בעדינות אינטליגנטית שיש בה מיכשולים של הבנת תיקשורת מהי, ואנושית בפרט .אני מקווה שגם אנשים כמו שושייבינו שלפני שצועקים ,בודקים ,כמו במקרה הזה מה זה בכלל גלוטן ולמה הוא מסוכן לכל המינים האנושיים. יש הרבה ידע באינטרנט, זה מאד בריא לדעת,זה מקנה ביטחון,
        שושי בהצלחה

    • מאת תמר פלג:

      הי שושי,
      ראשית, את מוזמנת לעשות את העוגה הזו גם עם קמח רגיל, או לא לעשות אותה בכלל.

      ברשותך רק אציין שהקמח שאני משתמשת בו במתכון הזה הוא תערובת של קמחים שונים ובינם קמח אורז (לבן ומלא), קמח דורה וקמחים נוספים שערכם התזונתי עולה בהרבה על זה של חיטה מלאה.

      "קמח ללא גלוטן" זה דבר שלא קיים. יש קמחים שונים מקטניות, ויש תערובות של קמחים שעושים את החיים קלים- אבל לצערם של אלו מאיתנו שכן רגישים לגלוטן, אין קמח מעובד שהוציאו ממנו את הגלוטן או שום דבר בסגנון.

השארת תגובה