פוקאצ'ה נרקוטית של סבינה ולדמן

מתכון לפוקצ'ה

יש שתי אופציות לטפל במתכון לפוקאצ'ה המכושפת הזו:

  1. לשמור בכספת, כי יש מעט מאד מאכלים טעימים וממכרים כל כך.
  2. להשמיד מיד אחרי הקריאה, כי יש מעט מאד מאכלים טעימים וממכרים כל כך.

אתם עוד איתנו?

אז קודם כל תודה לסבינה ולדמן המדהימה שלימדה אותנו להכין אותה בסדנה האיטלקית שלנו בבישולים.

מתכון לפוקצ'ה

מה שכל כך נהדר בסדנא של סבינה זה לאו דוקא המתכונים שמובטחים בתכנית, אלא כל הטיפים והסודות שזרמו ממנה במהלך חמש השעות שהיא היתה איתנו.

גם המתכון לפוקאצ'ה הזו לא היה בתכנית. אבל אם כבר יש בצק משובח, למה לא לשחק איתו?

פוקאצ'ה נרקוטית

רכיבים:

1ק"ג קמח לבן

50ג' סוכר

50ג' שמרים טריים

750מ"ל מים פושרים

20ג' מלח

150מ"ל שמן זית

הכנה:

במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, סוכר והשמרים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים 600מ"ל מים (את היתר שומרים להמשך המתכון) ולשים כ-5 דקות. מוסיפים את השמן זית והמלח. ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב, מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את הנפח.

חותכים את הבצק לכדורים.

אחרי חלוקה לכדורים מטפטפים מעט מהמים ע"מ למנוע קרום.

מכסים במגבת להתפחה ל20 דקות במקום חמים.

מתכון לפוקצ'ה

מחממים תנור לחום מקסימילי – 250 -300 מעלות, עם תבנית מתכת בתוכו.

כשהתבנית חמה מאד מוציאים אותה ומניחים אותה הפוכה על משטח העבודה.

עכשיו צריך לעבוד מהר לפני שהתבנית תתקרר.

טובלים כל כדור בצק בקערה של מים לשניה, מותחים את הבצק לרצועה ארוכה ומדביקים על המשטח הלוהט.

מתכון לפוקצ'ה

מפזרים מלח גס / אטלנטי לפני שמכניסים לתנור.

אופים כ-7 דקות

לאחר שמוציאים מהתנור מברישים את הפוקאצ'ות בשמן זית ומקבלים ברק ענברי שאי אפשר לעמוד בפניו.

מתכון לפוקצ'ה

מתארגנים על תכנית גמילה מסודרת.

מתכון לפוקצ'העוד מתכונים לפוקאצ'ה כאן:

מתכון לפוקצ'ה של דנית סלומון

מתכון לפוקצ'ה של ברי יוגב

מתכון לפיצה / פוקצ'ה טבעונית

מתכון לפוקצ'ה איטלקית של בוז'לי (מומלץ בחום!)

RSSתגובות (32)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת עדידה:

    50 גר' שמרים זה לא קצת הרבה על קילו קמח?
    וגם- אפשר להחליף בשמרים יבשים? אם כן כמה?
    תודה

    • מאת רואיל:

      היחס בין שמרים יבשים לטריים הוא בערך 1:3. את יכולה לשים פחות ולהאריך את זמן ההתפחה.

    • מאת אסף:

      יש עכשיו קמח של אסם שמגיע כבר עם השמרים בתוכו (חדש יחסית). לא ניסיתי פוקאצ'ה, אבל בדברים אחרים הוא עושה עבודה טובה. מוריד את ההתעסקות עם שמרים יבשים וכו'.
      ממליץ לנסות

  2. מאת נועה:

    יצא מעולה עם 20 גרם שמרים יבשים (במקום השמרים הטריים) ועם 100 מ"ל שמן זית (במקום 150) ועם נייר אפיה.
    לדעתי כדאי להוסיף עוד מלח לבצק וגם לפני ההכנסה לתנור לפזר משהו מעניין על הפוקצות ולא רק מלח (צילי, פלפל חריף וכדומה) כי הבצק עצמו קצת מתקתק לטעמי.
    בעיקרון מאוד מאוד טעים וקל להכין

    • אם לא מתחשק נייר אפייה ניתן למרוח שמן זית במהירות על התבנית הלוהטת, אפשר להחליף לשמרים יבשים 2 כפות, ניתן להוסיף זעתר,שומשום חום , גבינה בולגרית יבשה, עגבניות מיובשות, על כל פוקצ'ה נסו משהוא אחר להבחין בטעמים פשוט טעים להפליא בהצלחה
      אביבה

  3. מאת irit:

    מתכון מעולה יצא טעים מאוד מומלץ באהבה

  4. מאת עדי:

    האם אפשר להשתמש בבצק כבסיס לפיצה? באותה דרך הכנה?

  5. מאת לני:

    לכמה כדורים לחלק את הבצק

  6. מאת מיכל:

    האם ניתן להחליף את הקמח והשמרים בקמח החדש שהשמרים כבר בפנים?

  7. מאת שלומית:

    שלום רב,
    עשיתי אותם, יצא מדהים, כולם טרפו את הפוקצ'ות. היתה לי רק בעיה אחת. היה לי מאוד קשה להפריד אותן מהתבנית. להבא מה לעשות כדי למנוע הדבקות?
    תודה רבה רבה
    שלומית

  8. מאת שרה:

    אני הכנתי וכשהוצאתי את התבנית החמה שמתי נייר אפייה ומייד את הפוקצות, וכך הן לא נדבקו.

  9. מאת עינב:

    מעולה!!!!!!!

  10. תודה על מתכון נהדר. מחצי כמות החומרים, יצאו 5 פוקצ'ות, הכי טעימות שהכנתי אי פעם !והכנתי כל מיני…
    "קישטתי" ברוזמרין, בצ'ילי גרוס, גבינה מלוחה מגורדת וקוביות קטנות מאוד של גבינה צהובה.
    אינני יודעת אם אפשר לצרף תמונה, כאן בתגובה, אך אפשר לראות צילום של התוצאה בדף הפייסבוק שלי הנקרא : "תמר על ההר – יותר מצימר".
    שוב, תודה.

  11. מאת סמדר:

    אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין???

  12. מאת דפנה:

    תקשיבו…זאת הפוקצ'ה הכי טעימה בעולם! והכנתי הרבה! זהו נכנס למועדפים….יצא לי מהמם! תודה רבה רבה!

  13. מאת איתן:

    יעבוד טוב יותר עם אבן אפייה?

  14. מאת שרון:

    האפייה (7דקות) באיזו טמפרטורה?

  15. מאת יונתן סטריאר:

    מתכון מעולה, הכנו לעשרים איש קרוב ל 30 פוקאצות עם כל מיני תוספות, לבצוע זיתי קלמטה שחורים ולפזר מעל. השרנו שום וטבלינים בקערה עם שמן זית כמה שעות ובזה השתמשנו כדי ללטף אותם לפני ההגשה.

  16. מאת גולי:

    האם אפשר לחמם את הפוקצה לפני שהאורחים באים?

    או צריך להכין ממש באותו רגע

  17. מאת ארנב_מחצלות:

    מתכון מעולה..

    תרגום לשמרים יבשים / ולכפות – כפיות במקום גרמים: (השתמשתי בכף/כפית מדידה שמגיעה עם האופה לחם)

    50ג' סוכר = 3 כפות וחצי

    50 גרם שמרים טריים = 17 גרם שמרים יבשים = 2 כפות שמרים יבשים

    20ג' מלח – יענו כף אחת וחצי כפית

  18. מאת גלי:

    הפוקצ'ות נדבקו לתבנית והייתי צריכה לקלף אותן ולהשאיר את הבסיס דבוק לתבנית.. מה אני מפספסת?

  19. מאת שאול:

    ובכן, חיכיתי די הרבה זמן כדי להכין את הפוקצ'ות הללו, מאחר ואני אופה בעצמי בבית.
    חייב לציין ש-150 מ"ל שמן זית זה טו מאץ'.
    התוצאה היתה קרובה יותר לסופגניה מאשר לפוקצ'ה אוורירית.
    ממליץ להפחית לחצי או לשליש את כמות השמן.
    מעבר לזה, הוראות המתכון מדוייקות ואפשר לפזר ממש מעט קמח כדי למנוע הדבקות מלאה.

  20. מאת לירון:

    איך עושים המרה לקמח אוסם עם השמרים ביחד?

  21. מאת לרה:

    האם יש עדיפות לסוג הקמח? בדרך כלל לפוקצה או לפיצה משתמשים בקמח מיוחד ולא קמח לבן. תודה

  22. מאת יוסף:

    זהירות!
    הפוקאצ׳ה לא כזו טעימה ובטח לא כמו של מסעדת רפאל.
    הפוקאצ׳ה נדבקה לתבנית ובגדול היה צריך לזרוק את התבנית לפח. נייר אפיה לא יעזור כי הוא לא נועד לטמפ׳ כאלה גבוהות.

השארת תגובה