עוגת תפוזים וקוקוס וזכרונות אהבה מהפרדס

אבא שלי היה חקלאי מצטיין. קם כל בוקר עם הציפורים והתרנגולות ועובד עד צאת הנשמה. הוא היה מגדל באהבה פקעות של נוריות לייצוא אבל גם נגע בגידולים של שוק כמו עגבניות, תפוחי אדמה, פלפלים, אפרסמונים ותפוחי עץ. רק מי שיודע כמה זיעה שופך חקלאי וכמה אהבה הוא משקיע בגידולים שלו מבין את מחירי הירקות והפירות בשווקים. אבא שלי היה מחובר לאדמה. חקלאי שנולד על הקרקע במושב צופית בשרון לאבא ספרטני יוצא האצ"ל ופסיכי אמיתי. הוא לא ממש ידע איך לגדל ילדים או איך לאהוב אותם. לא חיבוק או נשיקה, אבל העיניים שלו דיברו אלינו תמיד והן היו אוהבות.

אבא שלי התעקש שיקראו לי הדר. שם עם ניחוח של פרדסים. ובאמת, גדלתי הכי ילדת מושב שאפשר ועד היום כששואלים אותי למה אני לא מסדרת את הצפרנייים ושמה לק כמו אשה אמיתית אני עונה שאני מושבניקית. ידיים של מושבניקית לא יכולות לסבול לק.

כשאבא שלי נאלץ להיפרד מהשדות שכל כך אהב בגלל מחלה, משהו מת בו. כשאתה נולד לאדמה ועובד אותה יומיום במסירות, פותח דלת לשדות ירוקים מלאי טל של בוקר. אתה לא יכול להסתגל למגורים בין ארבעה קירות בבית משותף. אבא שלי עצוב. זה עושה גם אותי עצובה. בכל עונה הוא והשכן שלנו ג. היו יוצאים לשדה לקטוף את הפירות והירקות העכשווויים. שריקה  אחת והם היו עולים על הטנדר החדיש שלו וחורשים את השבילים הבוציים כדי להביא שקים של תירס טרי מתפצח שלא עובר אינסוף של קירורים והובלות בדרך אל הסיר. אפשר היה לאכול אותו ישר מהקלח ולהרגיש איך הגרעינים עושים חגיגה בפה.

בחורף היו אלו שקים של תפוזים, קלמנטינות, פומלות עסיסיות. כל הטוב הזה היה מגיע רטוב אל המטבח ואמא שלי היתה מקטרת: "גיורא, למה הבאת כל כך הרבה? איפה אני אשים את הכל?". בקיץ הסיפור היה אחר לגמרי. שקים של תפוחים, שזיפים, משמשים ותותים היו הופכים לצנצנות של ריבה שאמא שלי היתה רוקחת ואז היא היתה מתלוננת: "גיורא, למה הבאת כל כך מעט?".

בכל חורף, כשהתפוזים הראשונים יוצאים לשוק והופכים לי את הבטן מהתרגשות ,אני חוגגת במטבח עם עוגת תפוזים וקוקוס. לא מפונפנת או מלאת סירופ. כזאת שממלאת את הבית בניחוחות של אפייה כשהגשם מכה בחוץ ובפנים קר וטעים עם כוס תה ושמיכה. את המתכון מצאתי באתר של אוסם, אבל יש המון מתכונים שמסתובבים ברשת. רק תבחרו את זה שהכי נראה לכם. חורף טעים ונעים.

ו…אבא, אני אוהבת אותך.

עוגת תפוזים וקוקוס / הדר אלמגור

4 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

חצי כוס מיץ  תפוזים

כפית תמצית וניל

כוס קוקוס

כוס קמח

כפית אבקת אפייה

ועכשיו, מה עושים?

1. מקציפים כ-10 דקות את הביצים ותמצית הוניל לקבלת נפח.

2. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ולאחריו בזילוף את השמן. מוסיפים בכל פעם שליש מהתערובת היבשה ושליש ממיץ התפוזים.

3. מוזגים לתבנית קוגלהוף או לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים בחום של 180 מעלות כ-70 דקות או עד שיוצא  קיסם נקי.

את צילומי הפרדס המקסימים צילם בכשרון יובל אטד. תודה, תודה, תודה!

***

הדר אלמגור ניר, בעלת קייטרינג העוגיות המופלא "עוגיא", היא האחראית לכל העוגיות המדברות והמצויירות שיספרו אהבה ויעבירו את המסר שלכם דרך העיניים והבטן. הדר היא קופרייטרית ביום, ואופה מוכשרת ויצירתית בלילות.

יש לכם אירוע? מחפשים מתנה מקורית? הדר ומוחה הקודח הם הכתובת.

להצטרפות לדף של עוגיא בפייסבוק לחצו כאן ואז לייק. אתם בפנים!

קטגוריות:: הדר אלמגור נירכלליכשרמתכוניםעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (9)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ויקי שמחוב:

    תודה על המתכון והסיפור

  2. מאת רותי:

    אם לא שמים קוקוס (כי בבית לא אוהבים),איך נשנה מרכיבים?

  3. מאת רותי:

    אם לא שמים קוקוס (כי בבית לא אוהבים),איך נשנה מרכיבים?

  4. מאת אתי:

    המרתי את הסוכר בסוכר דמררה חום כהה, את קליפת הלימון בקךיפת קלמנטינה . פיזרתי סוכר חום בתחתית התבנית המרוססת בשמן, ומעל עוגה הנחתי שבבי שקדים לבנים.
    זה השידרוג שלי.
    אפשר להוסיף תמונה?

  5. אין על הבלוג הזה. מבקר פה לעיתים תכופות בזמן האחרון. אלפי תודות על המילים, המתכון והצילומים המרהיבים :-) נכין לשבת

  6. מאת איתן:

    נראה מקסים!
    רק מה עם גרידת תפוז/לימון? יוסיף ניחוחות…
    סוף שבוע נעים

  7. מאת רגינה:

    הבוקר הכנתי את העוגה – יצאה טעים! כמה שדרוגים – את הסוכר החלפתי בסוכר דמררה (כפי שמישהי הציעה כאן)ואחרי שהעוגה מתקררת מעט הוספתי זיגוג ממיץ תפוזים ואבקת סוכר-מוסיף המון!

השארת תגובה