אם תרצו תפוח זהב וגם עוגיות ניחוחיות עם שוקולד לבן וגרידת תפוז

'אין כזה טעם כמה שלא תחפשי בתל אביב שלך!' אבו עלי מקלף בשבילי תפוז "ושינגטון" ענק ומושיט לי חצי. 'בחיי!' אני מתפעלת ומלקקת את האצבעות ובכלל לא אכפת לי שהמיץ נוזל לי וחודר את השרוולים ומגיע למרפקים.'אתה יודע, כזה תפוז לא אכלתי 30 שנה' אני מספרת לאבו עלי, והוא מושיט לי עוד רבע. לא סתם רבע תפוז, אלא את הרבע עם הקורקבן.

כשהיינו ילדים קראנו לתפוז הושינגטון 'טבורי', על שום הקורקבן שבמרכזו. החלק של הקורקבן היה סיבה מצויינת למריבה. אמא שלי היתה בוצעת את התפוז ומשפביעה אותי ואת יפתח, אחי האמצעי, שלא נריב בשום אופן וש'מה שיוצא, אני מרוצה!'

אנחנו כמובן הבטחנו ומעולם לא קיימנו. טבורו של התפוז הוא סיבה מצויינת למריבה הגונה. בסוף אמא שלנו היתה שולחת אותנו לחדר ונותנת לנדבי, אחינו התינוק שלא השתתף בקרבות, להנות מן ההפקר ומהטבור המתוק של התפוז.

כשאני רואה שאבו עלי מקלף תפוזים לכל מי שנכנס לחנות או עובר בסביבתה, אני קצת מתאכזבת. רציתי שזו תהיה מחווה ששמורה רק לי, כי קמתי יפה הבוקר. אבל לאבו עלי אין זמן לחלויימס שלי, הוא מפלרטט עם כולם. יודע שכל מי שיטעם מהתפוזים שלו ימלא שקיות ויצא מבסוט, אפילו לא ישאל כמה עולה הזהב הזה. אז גם אנחנו עושים מה שכל אדם ששכל בראשו ומעות בכיסו עושה. גם אנחנו יצאנו עמוסים בשקיות מלאות בזהב.

אני מתה על נצרת. יש בה משהו שפותח לי את הלב. אין פעם שאני יוצאת מהעיר המופלאה הזו בלי 8000 רעיונות למתכונים. כשאני יוצאת את שעריה אני כבר מתגעגעת ומבטיחה לעצמי לחזור במהרה, אבל איכשהו, החיים, הלחץ ותל אביב מרחיקים אותי ממנה ומהטעמים שלה. בעצב אני קונה תפוזים בסופר ומקללת את המחיר ואת הטעם שנשכח.

אחרי שאכלתי חמישה תפוזים רצוף וסחטתי מיץ תפוזים כאילו פתחתי "מיצים בשינקין" בבית, החלטתי להכין עוגיות לכבוד שבת כמובן והגשם בחלון.

ניחוחיות תפוז – עוגיות גרידת תפוזים ושוקולד לבן / נעמה פלד

חומרים (ל-32 עוגיות די גדולות):

240 גרם חמאה רכה

ביצה בטמפ' החדר

כפית תמצית וניל משובחת

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום בהיר

2 כפות סירופ תירס

גרידת תפוז משני תפוזים גדולים

3/4 כפית סודה לשתיה

2 וחצי כוסות קמח

200 גרם שוקולד לבן קצוץ גס (לחתיכות של חצי ס"מ)

וכך תעשו:

1. בקערת מערבל (אני השתמשתי בבאמיקס, יד ימיני) ערבלאת החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית. הוסיפו את תמצית הוניל, גרידת התפוז והביצה והמשיכו לערבל עד שהביצה נעלמת.

2. הוסיפו את הקמח, סירופ התירס ואת הסודה לשתיה וערבלו עד שהבלילה חלקה.

4. הטסיפו את השוקולד הקצוץ וערבבו.

5. צפו 2 תבניות בנייר אפיה וצרו עוגיות בעזרת כף. אם רוצים עוגיות גדולות, אפשר להעזר בכף גלידה. יש לשמור על רווחים של 3-4 ס"מ לפחות כי העוגיות מתפשטות.

6. מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות) ואופים כרבע שעה. העוגיות אמורות להיות בהירות ורכות במרכז. אל תשכחו אותן בתנור.

מריחים את בשומת התפוז? זו ד"ש מנצרת היפה!

 

קטגוריות:: Featuredאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמאפיםמקומות שאהבנומתוקיםמתכוניםנעמה פלדנצרתעוגה לשבתעוגיותעושים שוקשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (12)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נירה:

    נצרת עיר מופלאה אנחנו מגיעי אליה בכל הזדמנות ונהנים.

  2. מאת טל:

    הזהב הזה עלה לי 2 ש"ח לק"ג ביום חמישי האחרון בשוק של נצרת.
    הילדה קיבלה הנחיות מדויקות מה לעשות היום אחרי שהיא חוזרת מבית הספר: להחליף מים לתפוזים:
    http://www.tals_cooking.com/?p=5736

  3. מאת מיכל;;:

    אין לי סירופ תירס. אפשר לוותר? ואם לא, במה כדאי להחליף?

  4. מאת עירית:

    גדלתי על הטבוריים. לסבא שלי היו 2 עצים שלא פסקו להניב. וגם אנחנו רבנו על ה"קורקבן" :)
    איזה ימים….

  5. מאת רויטל:

    הי, היכן ניתן להשיג סירופ תירס?

  6. מאת betty:

    הכנתי…. יצאו מושלמותתתת!

  7. מאת עדי:

    עוגיות סוףףףףףףףף!!!!

  8. מאת אינה:

    הכנתי היום את העוגיות יצאו סוףףףףףףףףףףףףףףףף
    תודה על המתכון

  9. מאת הדס:

    האם סירופ תירס דומה לגלוקוזה? אפשר להחליף בינהם?

השארת תגובה