מאפינס התפוז הננסי של זהבה – גבעות קטנות של אושר

דברים טובים באים באריזות קטנות. קחו למשל את האחיות לבית קוגן, רחל וזהבה. שתיים קטנות, יפות, מוכשרות וממזריות.

לפני כמה דקות זהבה העלתה לפייסבוק תמונה של מאפינס וכתבה "מאפינס תפוז סיני. גבעות קטנות של אושר" וחשבה שאתן לה לאכול לבד לפני שהיא תקליד לי מתכון. דברים קטנים הם לא רק טובים, הם גם זריזים. צ'יק צ'ק, בלי שום תירוץ, זהבה שיגרה אליי מתכון ואני מעבירה הלאה.

אני בטוחה שכל יום אתם עוברים על פני עצים עמוסי פרי שלאף אחד אין מה לעשות בפרי המתוק והקטן הזה, כי כמה אפשר לאכול אותו טרי. אז הכינו ממנו ריבה נהדרת ואחר כך מאפינס.

 

מאפינס תפוז סיני / זהבה קוגן

חומרים ל-15 מאפינס:
שתי כוסות קמח תופח (280 גרם בדיוק)
קורט מלח
שתי ביצים
כוס סוכר
חצי כוס שמן זית
כוס ריבת תפוז סיני טחונה גס בפוד פרוססור
גביע יוגורט
שקדים מולבנים לקישוט
וכך תעשו:
1. מערבלים במיקסר ידני שמן זית, ביצים וסוכר.
2. מוסיפים לסרוגין יוגורט וקמח ומערבלים.
3. מוסיפים ריבה טחונה ומערבלים לתערובת אחידה.
4. מכניסים מנג'טים לתבנית 12 מאפינס (יוצאים 15 בסוף). מכניסים בלילה עד גובה 3/4 מכל שקע ומפזרים מעט שקדים מולבנים מעל.
5. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (בערך 175 מעלות) ואופים עד שהמאפינס מזהיבים (כ-25 דקות).
6. בגמר האפיה ניתן להכין סירופ מ: 3 כפות מים, 3 כפות סוכר ו-3 כפות מיץ תפוזים או לימון שהובאו לרתיחה ובושלו על להסמכה קלה על אש קטנה. לקרר מעט את הרוטב ולשפוך על המאפינס כאשר הם חמים ואך יצאו מן התנור.
שיהיה לכולכם חורף כתום! זהבה קוגן, כבר אמרנו לך שאת אלופה?

קטגוריות:: אוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוניםעוגותעוגיותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (7)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ליאת:

    נתת לי רעיון מה לעשות עם הילדודס והעצים העמוסיםםםםם!!!!

  2. מאת צילה שמר:

    האם ניתן להכין את אותה עוגה עם ריבת לימונים?

    • מאת זהבה קוגן:

      צילה, בוודאי שאפשר עם ריבת לימונים, משמש, תותים או כל ריבה טובה אחרת.
      אפשר גם להמיר את הסוכר הלבן בסוכר חום (דמררה) או קצת פחות מכוס (כ200 גר' סוכר חום כהה)

  3. מאת ליאור:

    מדוע דווקא שמן זית? אני חוששת שבני הבית לא יאהבו את הארומה שלו ומצד שני נשמע לי מעניין

  4. מאת אורון:

    … ומתי כבר תתחילו לשים מתכונים נטולי סוכר??? גם לריבות?
    לא מספיק מר לנו בלי סוכר שנמשיך לקרא ועיננו כלות?
    .. ומי ירים\תרים את הכפפה ?

השארת תגובה