הגמר הגדול של MUTTI – עגבניות חובקות עולם

"מי רוצה כוסברה שטופה?"

"יש לי פה חצילים מטוגנים. מי עוד לא אכל סביח הבוקר?"

"אני רוצה שתגמרו הכל מהסיר!"

"וואו! יצא לך כל כך טעים!"

אלה הקולות שקידמו את פניי כשנכנסתי לזירת התחרות של MUTTI בבית ספר בישולים.

בתחילה חשבתי שהגעתי למעוז הפירגון והסופרלטיב, אבל אז הבטתי סביב, הסתכלתי בסירים, חיטטתי בתבניות, טעמתי מהכל והבנתי והבנתי שתחרות לא חייבת להיות "על הסכין", תחרות יכולה להיות גם תוך הושטת יד ובה חופן פרמזן או זר פטרוזיליה.

בעולם אינדבידואלי ותחרותי כל כך, האנשים היפים שראיתי הבוקר, היו שינוי מרענן. ל-13 המופלאים היה חיוך ומבט בעיניים שאמר "שהטוב ביננו ינצח". למה? כי כולם טובים וכולם הגיעו ביושר ובכשרון לפסגת התחרות של MUTTI.

זו היתה אחת מהתחרויות המעניינות והחשובות שעשינו בבייגלה. גם בגלל המוצרים של MUTTI  שהם אזרחים קבועים במטבח שלנו, ולא רצינו לשמור את איכותם לעצמנו. רצנו לספר לחבר'ה, כמובן.

השף איל שני אמר עליהם שסביר להניח שהם טובים מעגבניה טריה שתמצאו בשוק ואני קוראת להם "קיץ בקופסת שימורים" כי אני יודעת שכל עגבניה נקטפה בדיוק בעונה הנכונה של השנה, אחרי שקיבלה מספיק ויטמין D והסמיקה כמו שצריך מהשמש האיטלקית.

אחת המטרות בתחרות היתה לצאת את גבולות המטבח האיטלקי, ולהראות שאפשר להכין עם המוצרים של MUTTI גם טאג'ין מרוקאי ומרק קובה עירקי, שלא לדבר על אוכל הודי ותבשילי קדירה מכל העולם.

אחרי שאכלתי מוסקה מיוון, צ'יקן טיקה הודי ורביולי איטלקי, אני יכולה להגיד שהמשימה הושלמה. MUTTI הן עגבניות חובקות עולם ומטבח.

ועכשיו לזוכים ולפרסים.

הלואי שהיינו יכולים לשלוח את כל 13 המופלאים יחד לאיטליה. הגיע להם. גם לשופטים היה קשה להחליט..

אבל תחרות זו תחרות ולאחר דיונים ארוכים התקבלו התוצאות.

עם ציון לשבח ובמקום השלישי:

הילה שרלין עם שרימפס בקארי עגבניות

שרימפס בקארי עגבניות

מתכון: שרימפס בקארי עגבניות

בקצרה: מנה ראשונה פותחת תאבון

מצרכים

  • 1 כף מרוטב קארי אדום מוכן
  • 1 כוס עגבניות קצוצות מקופסה של מוטי
  • 1/2 פחית קרם קוקוס
  • שרימפס (4-6 לסועד במנה ראשונה)

הכנה

  1. מחממים במחבת חצי פחית קרם קוקוס.
  2. מכניסים 1 כף של רוטב קארי אדום.
  3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים עד כמעט רתיחה.
  4. זורקים לתערובת את השרימפס עד שצבעם הופך כתום.

במקום השני עם קורס בבית ספר בישולים:

אורה קורן עם טריפל פיצה

מתכון: טריפל פיצה

בקצרה: פיצה מחולקת לשלושה טעמים לפי בחירה. כאן: רוקפור, כדורי מוצרלה ופטריות

מצרכים

 

לבצק (2 פיצות משפחתיות):

  • * 1 – 1.25 כוס מים פושרים
  • * חצי כוס שמן זית
  • * 2 כפיות מלח
  • * 2 כפיות סוכר
  • * 5 ורבע כוסות קמח פוקאצ\'ה (או 500 גרם קמח רגיל)
  • * 11 גרם שמרים יבשים (שקית אחת)
לרוטב (2 לפיצות משפחתיות)
  • * רבע כוס שמן זית
  • *500-800 גרם שימורי עגבניות מרוסקות. אני משתמשת בתוצרת MUTTI
  • ומשלבת עגבניות מרוסקות ושימורי עגבניות תמר שלמות, שאני חותכת גס.
  • * חצי קילו-קילו עגבניות טריות, אפשר שרי, קצוצות גס.
  • * 2 כפיות מחית קארי אדומה (או כ-5 ס\"מ פלפל חריף פרוס לטבעות. לזכור, שהחרצנים מוסיפים ה-מ-ו-ן חריפות ותמיד קיימת אופציה להוציא אותם).
  • * 7 שיני שום קצוצות
  • * בצל גדול קצוץ דק
  • * חופן נדיב של בזיליקום טרי קצוץ (אפשר גם 1-2 כפיות בזיליקום יבש, פחות מומלץ )
  • * כפית סוכר
  • * מלח – בזהירות, כי הגבינות מלוחות
  • מעל (2 פיצות משפחתיות):
  • * 100 גרם רוקפור מגורדת גס
  • * חופן אגוזי מלך קצוצים גס
  • * 2 כדורי מוצרלה
  • סלסלה קטנה פטריות שיטאקי (או אחרות, עדיף חומות. אפשר גם לחזור לשמפיניון).
  • * 400 גרם גבינות צהובות מגוררות מגוונות. רצוי לערבב פיקנטיות, אפילו מעושנות, עם רגילות.

הכנה

  1. הבצק – לערבב שמרים וקמח. לשים את כל המרכיבים בקערת מיקסר. לערבל כ-10 דקות. להתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
הרוטב -
  1. מחממים שמן זית, מטגנים בצל למצב שקוף, מוסיפים מחית קארי ושום ומערבבים, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ושימורי עגבניות תמר. מערבבים כדקה. מוסיפים חצי מהעגבניות הטריות ומערבבים 2-3 דקות. מוסיפים בזיליקום, מתבלים בסוכר ומלח, מערבבים לשילוב התבלינים, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
בניפרד:
  1. את הפטריות חותכים לשישיות ומטגנים קלות בחמאה.
הרכבת הפיצה:
  1. מרפדים תבנית אפיה בניר אפיה. מפזרים מעט קמח למניעת הידבקות.
  2. מרדדים את הבצק לעובי ולגודל שרוצים. מניחים על נייר האפיה. יוצקים מעל הבצק את רוטב העגבניות המבושל המצונן מוסיפים את העגבניות הטריות החתוכות שנותרו ומערבבים. הן מעניקות לרוטב קראנצ\'יות ורעננות. מפזרים על הבצק.
  3. מפזרים על שליש מהרוטב את הפטריות, על שליש את הרוקפור ומעליה אגוזי מלך ועל שליש נוסף את המוצרלה. מעל הכל מפזרים את הגבינות הצהובות המגוררות.
  4. אופים ב-200 מעלות 15-20 דקות עד שהבצק בצדדים משחים והגבינה מבעבעת. אפשר להוסיף ב-5 הדקות האחרונות חופן בזיליקום קצוץ, לצבע וטעם רענן.

והזוכה בגמר הגדול היא לא אחרת מזהבה קוגן שהכינה מוסקה יוונית

זהבה זכתה בכרטיס טיסה זוגי לאיטליה מתנת פרימו דלי.

 מוסקה יוונית

צילום: אולגה טוכשר

מתכון: מוסקה יוונית של זהבה

בקצרה: שכבות של חציל בלדי שטוגן בשמן זית, ביניהן תערובת בשל טלה קצוץ ברוטב עגבניות עשיר ומעל לכל רוטב בשמל חלבי נפלא. יאסו!

מצרכים

תערובת בשר:

  • חצי ק"ג בשר טלה טחון גס
  • שמן זית לטיגון
  • בצל גדול קצוץ
  • 4-5 שיני שום (בנדיבות)
  • קופסת עגבניות קלופות קצוצות או עגבניות שלמות שנקצצות ביד
  • כף רסק איכותי
  • שתי כפיות סוכר
  • מקלון קינמון
  • עלה דפנה
  • מלח ופלפל שחור
חצילים:
  • 4 חצילים (בלדי) פרוסים דק
  • שמן זית לטיגון חצי עמוק
ציפוי בשמל טעים:
  • 70 גר חמאה
  • 6 כפות קמח
  • 3 כוסות חלב
  • גבינת פיקורינו או צאן קשה אחרת מגוררת (כוס וחצי- כ 150 גר')
  • אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל שחור טחון גס
  • חלמון ביצה גדולה

הכנה

  1. בשר: בסיר רחב לטגן בצל להזהבה בשמן זית, להוסיף שום. להוסיף בשר טחון ולפורר עד להתאדות הנוזלים. להוסיף מקלון קינמון ועלי דפנה. לערבב ולתת לריחות להיפתח. להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות (כ-500 גר') וכף רסק עגבניות איכותי ולערבב היטב. לתבל במלח ופלפל. לבשל על אש קטנה, מכוסה עד לאידוי הנוזלים.
חצילים:לטגן פרוסות חצילים בשמן זית ולספוג את השמן.
בשמל:
  1. להמיס חמאה בסיר קטן. להוסיף קמח ולטרוף היטב עם מטרפה ידנית. להוסיף חלב בזרם דק ולערבב היטב.
  2. לגרר אגוז מוסקט, להוסיף את הגבינה. לערבב עד להמסה. כל הזמן להמשיך לטרוף שלא יחרך. לתבל. בסוף להוסיף חלמון ולהמשיך לטרוף היטב.
  3. בפיירקס 25*35 להניח שכבות חצילים. מעליה שכבת בשר. מעל שוב שכבת חצילים , שכבת בשר ולסיים בחצילים. לשפוך מעל הכל את הבשמל.
  4. בתנור 180 מעלות כחצי שעה עד להזהבה.
  5. לתת למוסקה להצטנן. לפרוס לקוביות.
הגשה: ליד סלט עגבניות חריף או סלט יווני קטן..
קצת אלכוהול בכוס (אישית לא חסידה של אניס, כך שגם יין לבן/אדום תופסים)
בתאבון!!!

תודה לכל מי שלקח חלק בתחרות, למתכונאים, למצביעים, לאיל שני, למאיר דנון, סבינה ולדמן וכל צוות בית ספר בישולים, לדנה טאוב מפרימו דלי ולגבי קאופמן מחברת רסטרטו.

להתראות בתחרות הבאה.

 

צילום: נמרוד גנישר

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: FeaturedMuttiכללימתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. […] לפני מספר ימים קיבלתי הודעה משמחת ממפעילי אתר בייגלה, אתר אוכל מקסים שיש לו גם מועדון חברים בו אני חברה. מפעילי האתר הודיעו לי שקיבלתי פרס – סדנת בישול דגים בבית הספר "בישולים" עם השפית המקסימה סבינה ולדמן. את סבינה אני מכירה עוד מסדנת בישול איטלקי שקיבלתי כמתנה לאחר שהשתתפתי בתחרות הבישול של בייגלה לפני כשנה וחצי (את אתר התחרות ואת המתכונים תוכלו למצוא כאן). […]

  2. […] לפני מספר ימים קיבלתי הודעה משמחת ממפעילי אתר בייגלה, אתר אוכל מקסים שיש לו גם מועדון חברים בו אני חברה. מפעילי האתר הודיעו לי שקיבלתי פרס – סדנת בישול דגים בבית הספר "בישולים" עם השפית המקסימה סבינה ולדמן. את סבינה אני מכירה עוד מסדנת בישול איטלקי שקיבלתי כמתנה לאחר שהשתתפתי בתחרות הבישול של בייגלה לפני כשנה וחצי (את אתר התחרות ואת המתכונים תוכלו למצוא כאן). […]

השארת תגובה