עוגיות "שלגיה"' עונג צרוף ללא גלוטן

ימים של חורף. ככה זה בחורף הישראלי, יש ימים של חורף, ואז עוד ימים של קיץ, אבל כמו כל דבר שאנחנו עושים פה במדינה המשוגעת הזו, גם הימים האלו הם קיצוניים. באחד מהימים החורפיים האלו היה לי קר, מאוד קר. הדירה שלנו פרוצה לרוחות, החלונות לא אטומים, ובימים שיש רוחות חזקות, זה נדמה כאילו אין הבדל בין הפנים לחוץ. אחרי שמרוב רוחות התעופפו פה הניירות מהשולחן, החלטתי שיש לעשות מעשה. לקחתי סלוטייפ עבה, ניילונים ושקיות נייר חומות, הצטיידתי בסולם, ויצאתי לאטום את הבית. כשסיימתי, מבט מסביב העלה זכרונות ממלחמת המפרץ, אבל סוף סוף הפסיקו הרוחות.

עכשיו כשלא נכנסו רוחות, אפשר היה להתחיל לחמם את הבית. כמובן שהמזגן החליט שלא מתאים לו להשתתף בתוכניות החימום שלי, והוא סרב לעבוד. הפתרון היחיד שנותר הוא לאפות. הרי אם אדליק את התנור, ברור שהבית יתחמם, וגם יהיה לי משהו טעים ליד התה. נסיונות רבים של אפייה עברו בתנור באותו יום, הראשון שבהם הוא העוגיות האלו, שהן בדיוק המתכון המתאים לאפייה ביום חורפי שכזה, עוגיות שמזכירות מבחוץ את ההרים המושלגים של אירופה, אבל מסתירות בתוכן מתיקות, חום ורכות של בקתת עץ שבה בוערת אח.

עוגיות מושלגות / תמר פלג

מה צריך?

350 גרם שוקולד מריר איכותי

50 גרם חמאה

100 גרם סוכר

3 ביצים L

120 גרם קמח תופח ללא גלוטן "אופק מן הטבע"

100 גרם שקדים טחונים

מעט ליקר או חלב

סוכר לבן ואבקת סוכר לציפוי

איך מכינים?

ממיסים את השוקולד עם החמאה. כאשר השוקולד נמס מוסיפים פנימה את הליקר או החלב ומערבבים היטב. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבל קצף יציב.

מערבבים את הקמח התופח עם השקדים בקערה קטנה.

מוסיפים את השוקולד והקמח לסירוגין לתוך קצף הביצים ומערבבים עד לאחידות.

מניחים את התערובת במקרר לכ4 שעות, עד שהתערובת יציבה וכמעט קשה.

מחממים תנור ל180 מעלות. מכינים תבנית עם נייר אפייה, ושתי קערות- האחת עם סוכר לבן, השניה עם אבקת סוכר.

בעזרת כפית (או אם יש- כפית פריזיאן) קורצים כדורים קטנים מהתערובת, ומגלגלים אותם לכדורים אחידים. מצפים את הכדורים קודם כל בסוכר הלבן, ומיד לאחר מכן באבקת הסוכר. מניחים את הכדורים המצופים על נייר האפייה במרחק מה אחד מן השני- הם מתפרסים באפייה.

אופים 9 דקות ב180 מעלות. כאשר מוציאים את העוגיות מהתנור  העוגיות צריכות להיות רכות למגע אבל יציבות. מניחים לעוגיות להתקרר מעט לפני שמורידים אותן מהתבנית. מצננים את העוגיות לחלוטין, ושומרים בקופסא סגורה לכחודש. למרות שבינינו, אין סיכוי שהן יחזיקו כל כך הרבה זמן…

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר.

אם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרללא גלוטןמתוקיםמתכוניםעוגיותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת דלית:

    איפה החלמונים בכל הסיפור הזה?

  2. מאת sharon:

    when and how do you mix in th flour?

  3. מאת sharon:

    sorry, found it.

השארת תגובה