בורקס במילוי גבינות וזיתים, עם קיצורי דרך

לאמא שלי יש חברה טובה שאצלה במטבח נכתב על החרסינה "פה אוכלים מה שיש". בזמן שאנחנו עשינו לאמא שלי פרצופי פרצופים על האוכל, לא רצינו את זה ולא נגענו בזה ובעיקר הכרחנו אותה לבשל לנו כל יום משהו אחד, כי אנחנו משתעממים, בבית של ש' אכלו מה שיש והיו מבסוטים. כשמישהו לא אכל מה שיש הוא פשוט הכין לעצמו מה שאהב וגם הדיח כלים אחר כך, כי שם גם רחצו מה שיש בכיור.

אני חושבת שאמא שלי די קינאה בש' המגניבה ובילדים הלא קוטרים שלה ואני בסתר ליבי קיוויתי שגם אמא שלי תכתוב יום אחד על החרסינה במטבח גרפיטי "פה אוכלים מה שיש" ותסכים לי לטגן כל יום צ'יפס ולא לאכול קציצות עם פתיתים ופשטידות עם סלט. בשביל צ'יפס כל יום הייתי מוכנה להדיח כלים. אבל אצל אמא שלי לא היה סיכוי להקלות. ילדים צריכים לאכול טוב, אוכל מגוון שאמא הכינה ואף מילה על קיצורי דרך, שניצלים קפואים, טבעול תעשייתי ותפוגן.

אצל הנמלה העמלנית, העונה גם לתואר 'אמא שלי', אין אף פעם קיצורי דרך. הכל היא עושה לבד והיא מעדיפה לתת לאורחים פרוסת לחם עבשה ומים לחץ, לפני שהיא תכבד אותם בעוגת הבית. היא אופה לבד, שוטפת את הבית בעצמה, סורגת לנכדים שלה סוודרים וגם מכינה בעצמה בצק עלים לבורקס. כן, גם אני יודעת להכין בצק עלים ועושה את זה לא רע בכלל. אבל בניגוד לנמלה העמלנית שילדה אותי, אין לי תמיד את הכוח לרדד ולכן אני מחפשת פתרונות טובים אחרים. כי אני לא קונה בורקס קפוא-מוכן, גם לי יש את הגבולות שלי.

השבוע דודי חזר מ'לחם יין' שביהוד עם כמה גלילים של בצק עלים. קצת שפשפנו את העינים. אחרי ששילמנו יותר מ 50 ש"ח לקילו בצק עלים בתל אביב, שילמנו 15.5 שקלים לקילו לאחד מבצקי העלים האיכותיים שתמצאו. כן, זה אחרי 50% הנחה לחברי המועדון של בייגלה (קנינו 3 קילו). מסתבר ששווה לנסוע עד יהוד, ולא רק בגלל הבצק. יש שם לחמים מצויינים ועוגיות מעולות. זה מקום שעושה הכל בעבודת יד ובאמונה, ולכן הוא ראוי להכנס למקפיא של הבת של גלי.

אז אתמול בערב, אחרי יום עבודה מטורף, עשיתי את מה שהכי מרגיע אותי. רידדתי ושיחקתי בבצק. הכנת הבורקס לא היתה מתוכננת ולכן פשוט שלפתי את כל מה שהיה לי במקרר. יצאו לי בורקסים נהדרים, מלאי תוכן. בערך כמו כל הדברים שקורים במקרה.

בורקס 'מה שיש במקרר' – בורקס עם גבינות וזיתים

חומרים:

קילו בצק עלים איכותי (או כזה שהכנתם לבד בבית)

קמח לקימוח משטח הרידוד

חומרים למלית:

2 ביצים

קופסא אחת של גבינה לבנה

200 גרם גבינת עמק מגוררת

100 גרם גבינת קשקוואל מגוררת (אפשר גם פרמזן)

250 גרם גבינה בולגרית מפוררת היטב

כוס טבעות זיתים מגולענים

חומרים לעיטור:

ביצה מקושקשת

שומשום

וכך תעשו:

1. בקערה גדולה ערבבו את כל חומרי המלית.

2. לרדד מעט על משטח מקומח את הבצק.

3. לחתוך את הבצק לריבועים.

4. למקם כף מן המלית במרכז כל ריבוע ולהצמיד את השוליים באלכסון.

5. מניחים על תבנית מצופה נייר אפיה, מברישים כל משולש בורקס בביצה ומפזרים עליו מעט שומשום.

6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (בערך 175 מעלות), עד שהמאפים מזהיבים.

אמא'לה שלי, סליחה ומחילה על קיצור הדרך. מחר אוכל את הבורקסים הנהדרים שלך, בלי קיצורי דרך, אולי קצת אתבייש בשלי. אבל עכשיו כשאת רחוקה, גם הבורקסים הללו מצויינים.

אני מקדישה לאמא האהובה שלי את השיר הזה, שאולי כולם מכירים בביצוע של נועם קניאל, ילד הפלא, אבל אני מעדיפה את הביצוע של רבקה זהר. חורף 71, את היית אז אם צעירה, לילדה קטנטנה בת פחות משנה. והילדה הזו היא אני.

 

 

 

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמאפיםמתכוניםצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (6)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מיקי:

    למה ? למה לאכול בורקס?? נכון זה טעים אבל אם מכינים לבד בטוח אוכלים יותר מאחד.אבל.. שיהיה בתיאבון.

  2. מאת טלי:

    בתאבון!

  3. מאת ליאת:

    אימצתי בחום.

  4. מאת עופר:

    הזכרת לי נשכחות!!

    אני זוכר בתור ילד (ואני בן 45 היום)את אמא שלי(שהלכה לעולמה בינתיים)שהייתה מכינה את הבצק עלים בימי רביעי וחמישי.
    ביום שישי בבוקר היא הייתה מכינה את הבוייקוסים האלה עם מילוי גבינה ותפו"א.
    אני זוכר שהיו תמיד 3 מגשים מלאים שהיו יוצאים מהתנור ומפיץ ריח נעים בדירה .
    עוד אני זוכר שבשעה 14.00 או 15.00 2 וחצי מגשים כבר חוסלו בלי להרגיש ככה בקטנה.
    שורה תחתונה.
    אין אין טעים יותר מבצק עלים מוכן בבית!

    תודה לך.

  5. מאת מירב:

    עכשיו הולכת להכין להם

  6. מאת רבקה:

    שלום
    למה הכוונה קיצורי דרך האם גם המילוי הוא קיצור דרך הייתי רוצה לקבל את המתכון ללא קצורי דרך
    תודה

השארת תגובה