אסקבש בצלים ממולאים בשרימפס

השפית סבינה ולדמן מכינה מנת פתיחה מעניינת ומושקעת שמתאימה מאד לארוחה רומנטית שתסגור את השנה ותפתח את הבאה.

אסקבש בצלים ממולאים בשרימפס

רכיבים:

לבצל ההמולא:

2 יחידות בצל סגול בינוני

100 גרם שרימפס נקי

1 בצל ירוק קצוץ דק, חלק הלבן והירוק בנפרד

חצי כפית גרדת לימון

1 כפית שמן זית

מלח\פלפל

מרינדה:

100 מ"ל שמן זית

2 שיני שום פרוסות דק

250 מ"ל יין לבן

250 מ"ל חומץ שרי או בן יין

1 כפית סוכר

2 ענפי טימין

קורט פלפל שאטה

3 פלפל אנגלי

1 עלה דפנה

הכנה:

בסיר קטן מכסים את הבצלים במים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומצננים בתוך המים.

קוצצים עם סכין את השרימפס ומערבבים עם העלים הירוקים של הבצל הירוק, גרדת לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

מפרידים את הבצל הסגול בעדינות לשכבות שכבות. ממלאים כף בתערובת השרימפס ומעבירים למקרר לחצי שעה. מוצאים מהמקרר.

צורבים את הבצלים במחבת חמה עם כפית שמן זית, כדקה מכל צד ומעבירים לכלי איחסון עם שוליים גבוהים. באותה מחבת מכינים את המרינדה – על להבה בינונית  מחממים את השמן עם השום, מוסיפים את היין לבן ומצמצמים  כרבע שעה. מוסיפים את יתר הרכיבים וממשיכים לבשל כ5 דקות. שופכים מיד את המרינדה החמה על הבצלים. מכסים בניילון נצמד ומצננים מחוץ למקרר. מגישים קר או בטמפ' החדר.

*ניתן להחליף את השרימפ בפילה דג לבן – מוסר, פלמידה, דניס.

*מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או קרם פרש, סלט תפו"א או סלק.

אנחנו שמחים לארח בבייגלה את שף סבינה ולדמן לטור חדש וטעים. סבינה שמרצה בבישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה, היא שף, יועצת קולינרית ומתכונאית מאז 1999.

סבינה בעצמה בוגרת בישולים עבדה בכפות תמרים, תמוז, ג'ויה, קורדיליה והיתה השפית של ברברסקו, לילית, ננה, רוטשילדס קיטשן.

כמו כן סבינה משמשת כיועצת קולינרית של מסעדות ובתי קפה, כתבת ומתכונאית.

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredמתכוניםסבינה ולדמןפירות ים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (5)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת טרה לה לה:

    הוראות ברורות כמו בוץ.
    איך בדיוק ממלאים בצל – מה זה אומר להפריד בצל לשכבות ולמלא ?
    אח"כ כתוב למלא ולהכניס למקרר ורק אז לשים במחבת – איזה הגיון יש כאן ? הרי מייד המחבת יתקרר והבצל יספוג המון שמן. השפית רגילה לפלטות חזקות במטבח תעשייתי – בבית זה לא יעבוד.

    וחוץ מזה – מה זה אסקבש ?

    • מאת סבינה:

      טרה לה לה שלום רב
      1. מניחים כפית מילוי במרכז שכבת בצל וסוגרים , מהדקים בעדינות
      2. מכניסים למקרר על מנת שהחלבונים במילוי יתייצבו ותתקבל ״ קציצה״ , זאת על מנת שהמילוי לא יתפרק בחום.
      3. הצריבה במחבת בחום גבוהה במעט מאוד שמן – כפית אחת בלבד. מבטיחה שהמחבת לא תתקרר , והבצל לא סופג שמן
      4. המתכון מותאם לתנאים ביתיים
      5. אסקבש – זוהי טכניקת כבישה ושימור דגים ופירות ים במרינדה חמה של חומץ ושמן זית. מוכרת גם בשמות אסקבצ׳ או אסקביצ׳ה ( בספרדית חמוץ)

  2. מאת עירית:

    נשמע מפתה ביותר. אהבתי .

  3. מאת אתי:

    את מדהימה סבינה, זה מסוג הדברים שמאתגרים אותי,,
    יאללה להכין. תודה

  4. מאת סוזנה:

    היי,
    נשמע מתכון מעוד מעניין,
    כתוב שממולץ להגיש עם סלט תפו"א או סלק…..
    יש מצב למתכון לאחד משניהם או לשניהם לצורך העניין?
    יש לי מתכון לסלט תופ"א אבל אני לא יודעת עם הטעמיים שלו יטעימו לטעם של המנה.
    ובכלל עם יש לך עוד רעיונות לדברים שאפשר להגיש איתם את המנה אני אשמח!!!
    סוזנה

השארת תגובה