עוגת החלומות של סבא – טורט אגוזים וינאי ללא גלוטן

"עוגת אגוזים אני רוצה, עוגה כזו, גבוהה, עם המון אגוזים". זו ההגדרה הכי מדויקת שהצלחתי להוציא מסבא שלי לעוגה ההיא שכל הימים הוא מפנטז עליה. ומה עושים עם הגדרה כזו? לא ידעתי מאיפה להתחיל בכלל. שוב ושוב שאלתי אותו, האם זו עוגה עם שמרים? היא דומה לקראנץ? היא דומה לשטרודל? יש לה ציפוי? כל השאלות שלי זכו לאותו מענה: "נו, זו עוגה כזו, עם המון אגוזים, והטעם של האגוזים…. אחחח…!" איך קוראים לה בגרמנית? שאלתי בתקווה שאולי זה יעזור לי למצוא את המתכון הנחשק. "Nusskuchen" קיבלתי תשובה. סוף כל סוף, היה לי מאיפה להתחיל, כמובן שישר פניתי לגוגל לעזרה.

אחרי לא מעט חיפושים, והרבה התלבטויות, החלטתי שאין לי ברירה אלא לסמוך על תחושת הבטן שלי, ובחרתי את המתכון שנראה היה לי הקרוב ביותר לתיאור של סבא שלי לעוגה ההיא עם האגוזים.

המתכון המוצלח ביותר היה דווקא מתכון בוידיאו, ובשום מקום לא הצלחתי למצוא את אותו המתכון בגרסאת טקסט, כזו שאוכל לתרגם בקלות. וכך מצאתי את עצמי יושבת עם מחברת ועפרון מול המחשב, מנסה לנקות את האבק מעל הגרמנית הרצוצה שלי, חוזרת שוב ושוב על אותו קטע בסרטון כדי להבין מה בדיוק הוא מוסיף שם לקערה השף הזה, ובסוף הצלחתי. ניגשתי להכנת המתכון המתורגם, ובדרך גם תירגמתי אותו למתכון ללא גלוטן, כי קמח לא נכנס אלי למטבח.

בשבת בצהריים התייצבתי לארוחת היומולדת של סבא שלי, ובסוף הארוחה, בידיים רועדות, הנחתי לפניו את העוגה הגבוהה, העגולה, מצופת השוקולד עם הטעם של האגוזים…. אחחח…! בתוך כל הרעש וההמולה, כל שזכיתי לו היה חיוך שבע רצון והטיית ראש שהסבירה לי שזה טעים לו.

מאוחר יותר באותו יום זכיתי לשיחת טלפון. "תמרל'ה, העוגה הזו זה עשית לי בלי קמח?!?!" בחיל ורעדה עניתי שכן. "זה נהדר! אני בכלל לא הרגשתי! זה היה טעים ומוצלח ושימחת אותי מאוד!". חיוך גדול התפשט על פני. סוף כל סוף פיצחתי את עוגת האגוזים ההיא מהפנטזיות, ואפילו בלי גרם אחד של קמח.

טורט אגוזים וינאי ללא גלוטן / תמר פלג

מה צריך?

200 גרם אגוזי לוז טחונים דק

200 גרם אבקת סוכר

200 גרם קמח לעוגות ועוגיות "אופק מן הטבע"

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

8 ביצים מופרדות

לגנאש:

250 גרם שוקולד מריר משובח

250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה

אגוזי לוז מסוכרים (ברס) לקישוט

מה עושים?

מחממים תנור ל170 מעלות, ומשמנים תבנית עגולה 26" או שלוש תבניות אינגליש קייק.

מקציפים את החלבונים יחד עם מחצית מאבקת הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק- מעבירים לקערה גדולה שיהיה נוח לערבב בה.

מקציפים את החלמונים עם המחצית השניה של אבקת הסוכר וסוכר הוניל עד שהחלמונים בהירים ואוורירים.

מוסיפים את תערובת החלמונים לקערה הגדולה ומערבבים בעדינות, לא יותר מדי כדי לא "לשבור" את הקצף.

מקפלים לתוך התערובת את הקמח ואבקת האפייה לסירוגין עם האגוזים- בשלוש פעמים. בפעמיים הראשונות מערבבים רק עד לכ70% אחידות, ובפעם האחרונה עד שכל התערובת אחידה.

מעבירים בעדינות את התערובת לתבנית (או לתבניות) ואופים כ40 דקות ב170 מעלות עד שהעוגות יציבות, תפוחות וזהובות. מצננים היטב.

מכינים את הגאנש:

את הגנאש אפשר להכין או על הכיריים או במיקרוגל:

כיריים:

מניחים את השוקולד והשמנת בקערת מתכת או זכוכית שמונחת מעל סיר קטן עם מים רותחים (באן מארי) מערבבים בעדינות עד להמסה מוחלטת של השוקולד וקבלת מרקם חלק ואחיד.

במיקרוגל:

מניחים את השוקולד והשמנת בקערה המתאימה לשימוש במיקרוגל. מפעילים כל פעם לכ20-30 שניות, מוציאים, מערבבים וחוזר חלילה עד שהשוקולד נמס לחלוטין והגנאש אחיד וחלק.

כאשר הגנאש מתקרר הוא מתייצב, ולכן אתם יכולים לבחור כמה נוזלי אתם רוצים שיהיה הציפוי, אני רציתי שכבה עבה ויציבה, ולכן ציפיתי את העוגה כאשר הגנאש היה מעט נוזלי יותר משוקולד למריחה. אם רוצים ציפוי עדין יותר, מוזגים אותו על העוגה כשהוא עדיין נוזלי ומורחים בעדינות עד שנוזל מעבר לצדדים.

מפזרים מעל אגוזי לוז מסוכרים – ברס.

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר.

אם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן.

קטגוריות:: כלליללא גלוטןמתוקיםמתכוניםעוגותשיר הסירים - כל המתכוניםתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (7)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ליאת:

    תודה על המתכון המפנק גם את הסובלים מצליאק
    את עושה מצווה גדולה!!!

  2. מאת שירי:

    אם רוצים להפוך את העוגה לעוגה שאינה נטולת גלוטן משתמשים באותה כמות של קמח רגיל?

  3. מאת אתי:

    עוגת האגוזים נפלאה.
    אבל המתכונים שמערבבים בהם בשר וחלב – נורא ואיום! אפילו לקרוא אותם אינני יכולה מפאת הגועל!! ויש הרבה אנשים שמרגישים כמוני גועל.

השארת תגובה