מרק פטריות שיטקֶה לחורף חם באמת

את המרק הזה מצאתי כקישור בעמוד של כרמל דיירקט. משהו בצילום הצית לי את הדמיון וישר רצתי לשוק הנמל לקנות פטריות שיטאקי וגזרים למרק הזה. אתם בטח מכירים את הענין, התחושה הזו שבלעדיו אי אפשר. זה קורה לי תמיד עם בגדים שאני "חייבת" ואוכל. הכל כאן ועכשיו, בלי לדחות סיפוקים.

המרק הזה מזכיר לי את סבתא-חיה-וילדה-חיה שיצאה ללקוט פטריות בפרדס כאילו היא נמצאת ביערות העבותים של פולין ולא בגן יבנה סיטי. היא כמובן מצאה רק פטריות רעילות ומזל שסבא אברהם היה שם להציל את האורחים שלה ואותה מעצמה…

האמת? יצא מרק שהוא אחד מהמוצדקים. גם נורא קל להכינו וגם טעים להפליא. לא נשארתי נאמנה לגמרי למקור, עשיתי שינויים שלי.

מרק פטריות שיטקֶה ושורשים

חומרים (ל-8 מנות):

35-40 פטריות שיטקֶה טריות (אפשר להחליף חצי מהכמות של השיטקה בפטריות אחרות, כגון: פורטבלו, מלך היער, אורניות וכיוב')

2 כפות גדושות חמאה

4 כפות שמן זית

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

2 בצלים קצוצים

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות

כף טימין טרי

מלח, פלפל

2 מיכלים של שמנת מתוקה לבישול (15% שומן)

צרור בצל ירוק

סלסילת פטריות שמפניון

חמאה לטיגון

וכך תעשו:

1. שיטפו את הטריות היטב וחיתכו את הפטריות לרבעים.

2. בסיר גדול טגנו את הפטריות בשמן ובחמאה כחמש דקות.

3. הוסיפו את הבצל הקצוץ ואת הגזר ושורש הפטרוזיליה והזהיבו אותם יחד עם הפטריות. הקפיצו עד שהכל מקבל גוון יפה וזהוב עמוק.

4. הוסיפו את הטימין, מלח ופלפל וערבבו מעט.

5. הוסיפו לסיר 5 כוסות מים והביאו לרתיחה. כאשר רותח, הורידו את האש ובשלו תוך כדי ביעבוע כ-25 דקות (הנוזלים צריכים ממש להצטמצם).

6. מצננים מעט וטוחנים בעזרת בלנדר יד או מג'ימיקס.

5. מחממים את עיסת הירקות ומוסיפים שמנת לבישול. מתקנים טעמים (מלח, פלפל…). מביאים לרתיחה.

6. קוצצים בצל ירוק ומערבבים במרק. אל תוותרו על זה, זה מרענן את המרק ומקפיץ טעמים.

7. מטגנים סלסילת פטריות שמפניון בחמאה עד להזהבה ומפזרים מעל כל צלחת מרק.

 

 

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניירקותכלליכשרללא גלוטןללא גלוטןמרקיםמתכוניםנעמה פלדצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (7)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת איציק:

    מתכון מדהים… אבל חבל ממש חבל שלא מצויין לכמה מנות הכמויות במתכון

  2. מאת ליאורה:

    ערב טוב
    אחלה מרק! רק שזה יותר מידי פטריות שיטקי למרק. מה גם שזה נורא יקר הפטריות שיטקי. יש אפשרות לפחות פטריות?

    • מאת נעמה פלד:

      היי ליאורה,
      איך את יכולה להגיד "יותר מדי פטריות" אם לא ניסית?
      בכל מקרה תוכלי לערבב עם עוד סוגי פטריות, נגד שמפיניון, אורניות, מלך היער ופורטבלו.
      בהצלחה ובהנאה!

  3. מאת עירית:

    נשמע טוב…!!!
    המרק שאני עושה הוא ללא השמנת המתוקה. מןסיפה שמנת חמוצה לצלחת עם ההגשה.
    גם 'מערבבת' פיטריות שיטקה עם אחרות. פורטבלו בד"כ.
    כל השאר מאד דומה.

  4. מאת אידית:

    שלום,
    האם כדי לקבל חצי כמות, יהיה נכון להמיר את כל החומרים לחצי?
    במידה ולא אשמח לדעת מה ניתן לחלק לחצי ומה כדאי להשאיר בכמות המצויינת במתכון

    תודה!

    • מאת נעמה פלד:

      כאשר עושים חצי כמות מרק צריך כמובן לחלק את כל המוצרים בשניים. כאשר עושים כמות רגילה ומשתמשים רק בחצי מכמות פטריות השיטקה, יש להשלים את כמות הפטריות בפטריות אחרות. תהני!

השארת תגובה