יש לנו 13 פיינליסטים ו 13 מתכונים. מי יטוס לאיטליה?

יש לנו פיינליסטים בתחרות העגבניות הגדולה של MUTTI. זה לא היה פשוט כלל וכלל.

יותר מ 150 מתכונים הוגשו לתחרות. מתוכם 51 שקיבלו הכי הרבה הצבעות (לייקים) מהקהל עלו לשלב חצי הגמר.

בחצי הגמר צוות בן 9 שופטים דירג כל אחד ממתכונים ונתן להם ציון של בין 0 ל 10. הפיינליסטים נבחרו לפי סך דירוג השופטים. היינו אמורים לבחור 12 פיינליסטים אך שני מתכונים קיבלו את אותו דירוג מצטבר, ולכן החלטנו שלשניהם מגיע להתמודד בגמר.

13 הפיינליסטים ייתייצבו ביום ראשון 30/12 בבישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה, ויכינו את תבשיליהם באופן מעשי. חבר השופטים בראשות איל שני יטעם, ידרג ויחליט מי הזוכה הגדול שיקבל כרטיס טיסה זוגי לאיטליה.

כל ה 13 יפונקו גם בשובר קניה בשווי של 250 ש"ח מתנת פרימו דלי, המעדניה הכי איטלקית בשוק הנמל בתל אביב ובהזמנה לסדנת שף איטלקית בבישולים בהדרכתה של השפית סבינה ולדמן.

גם ארבעה מהמצביעים בתחרות נבחרו להשתתף בסדנה ואלו הם: Noa Chen ,Sawsan Noamy ,Shai Lavi,  ומרי הנדר .

המתכונים בתחרות היו טובים באמת, ונראה היה שכל מתכון שהצטרף העלה את הרף קצת יותר. היו לזניות ומוסקה מעולה, ופסטות וניוקי ודג מרוקאי וקוסקוס עם מפרום וממולאים ופירות ים והכל הכל החמיא למוצרים של MUTTI ויכול להכנס לארסנל המתכונים של כל בית ובית. אנחנו רוצים להודות לכל אותם מתכונאים מדהימים שהשתתפו, הפעילו דימיון וכישרון ופשוט בישלו יופי של אוכל. שאפו!

הוכחתם לנו מעל לכל ספק שאפשר להכניס את המוצרים של MUTTI לא רק לאוכל איטלקי, שזה מתבקש, אלא למתכונים מכל העדות וכל הארצות ובעצם, הם יכולים להיות אזרחים של כבוד בכל מזווה ובכל ארון. תודה!

ועכשיו לעולים לשלב הבא, לגמר הגדול של MUTTI בבית ספר "בישולים" ולמתכונים שלהם.

קבלו אותם במחיאות כפיים ובתיפוף כפות כעל השולחן:

איתן שקד

ניוקי צבעוני

מתכון: ניוקי צבעוני

בקצרה: ניוקי ביתי, עם מינימום תוספת קמח שגורם להם להיות נימוחים במיוחד…

מצרכים

לניוקי:

  • 1. ק"ג 1 תפו"א (מהסוג העמילני ביותר שתמצאו) אפוי בתנור על גבי מצע של מלח גס למשך 50 דקות עד שעה לייבוש מלא.
  • 2. קמצוץ מלח ים.
  • 3. ביצה אחת + חלמון 1
  • 4. כוס קמח לבן.
  • 5. 30 גר' חמאה רכה.
  • 6. מעט קמח דורום (או סולת) על תבנית שטוחה להנחת הניוקי.
לרוטב:
  • 1. קופסא אחת של עגבניות שרי מקולפות MUTTI.
  • 2. 10 זיתי קלמטה חתוכים ללא החרצנים.
  • 3. פלפלים צבעוניים מתוקים (מצאתי כאלה בשוק הנמל)
  • 4. 6 שיני שום פרוסות דק.
  • 5. בצל סגול אחד חתוך לרצועות דקות.
  • 6. חצי כוס שמן זית איכותי.
  • 7. שני זוקיני פרוסים דק.
  • 8. שניים/שלוש סוגי פטריות – כמו פורטובלו, פוצ'יני.
  • 9. חצי כפית של ממרח פטריות כמהין.
  • 10. שליש כוס יין לבן (שרדונה/ריזלינג או מה שנותר אצלכם פתוח במקרר…)
  • 11. פלפל שחור טחון טרי. + מלח ים.
  • 12. סלייסים של פרמז'ן (אני עושה את זה ע"י קולפן ירקות.
  • 13. ליטר שלם של אהבה ענקית – תאמינו לי שזה הכי חשוב! בהכנה של אוכל…

הכנה

  1. הכנת הניוקי:
  2. א. לאחר שמעכנו היטב את תפו"א לשים את הפירה בקערה גדולה, לעשות חור במרכז ולשם להכניס את יתר החומרים, את הקמח להכניס בהדרגה ולא בפעם אחת – חשוב. לבחוש הכל היטב למסה אחידה ולהכניס למקרר להתגבשות.
  3. ב. לטגן קלות את הבצל, השום, הפטריות, הפלפלים להוסיף את היין הלבן ולתת לו כמה דקות להתאדות.
  4. ג. להוסיף את עגבניות השרי – ללא הרוטב שבקופסא.
  5. הכנת הניוקי:
  6. מרתיחים סיר גדול ומוסיפים כפית מלח ים למים.
  7. מהמסה יש להכין שבלולים בקוטר 1.5 סמ'. ומהנקניק חותכים רצועות של 2.5 סמ'. היישר לתבנית המרופדת בקמח דורום (או סולת).
  8. זורקים בעדינות את הניוקי לתוך הסיר ומחכים עד שיצופו, ברגע שהם צפים יש לתת להם לשהות במים עוד 2 דקות ולהוציא עם מסננת ישירות לרוטב שכבר מחכה מוכן (אתם בטח כבר מכירים את החוק הראשון בפסטה… הרוטב מחכה לפסטה ולא ההיפך)
  9. לסיום: מפזרים רצועות פרמז'ן על הכל ופשוט טורפים

בר רובינשטיין

קנלוני מחצילים ואורז מרוקאי

מתכון: קנלוני מחצילים ואורז מרוקאי

בקצרה: גלילת חצילים עם בשר בקר טחון עגבניות ובזיליקום, אורז עם פטרוזיליה וצנוברים קלויים.

מצרכים

  • כמות ל 30 רולים:
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 3 חצילים גדולים-
  • 1/2 גמבה
  • 2 עגבניות
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם מחית עגבניות- "מוטי"
  • כף רכז עגבניות
  • 10 עלים בזיליקום קצוץ גס
  • חופן פטרוזיליה (רק עלים) קצוץ גס
  • 10 זיתי עגבניות שרי (אפשרי)
  • תבלינים: שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה.

הכנה

קילוף העגבניה:

  1. חורטת x בחלקה התחתון
  2. לחלוט במים רותחים ל-10 שניות
  3. לשים במי קרח (לעצירת בישול)
  4. לקלף
מלית- אופן הכנה:
  1. לקלף את העגבנייה ע"י חילוטה (הסבר הנ"ל)
  2. לקצוץ את הבצל, שום, עגבניות והגמבה
  3. להזיע את הבצל עם 2 כפות שמן זית בסיר
  4. להוסיף מלח
  5. להוסיף את השום לסיר
  6. להוסיף את הגמבה לסיר
  7. להוסיף את הבשר הטחון לסיר
  8. להנמיך את האש
  9. להוסיף את הכף רכז עגבניות ביחד עם הפפריקה המתוקה (על פי רצון אישי)
  10. ערבוב (צביעת הבשר)
  11. להוסיף את העגבניות
  12. להוסיף את המחית עגבניות "מוטי"
  13. להגביר את האש
  14. להוסיף 5 עלים בזיליקום
  15. לערבב עד לרתיחה
  16. להנמיך את האש
  17. לקצוץ את הפטרוזיליה את 5 עלי הבזיליקום הנותרים ולהוסיפם לתבשיל
  18. לחתוך את זיתי העגבניות שרי לקוביות
  19. להוסיף את זיתי העגבניות שרי
  20. לערבב לבלילה אחידה
  21. להוריד מהאש ולצנן
• לאורך כל הדרך לתבל- פפריקה מלח ופלפל (לפי טעמכם)
חצילים- אופן הכנה:
  1. לקלף את החצילים
  2. לפרוס לפרוסות דקות של 3 מ"מ על לחצי ס"מ
  3. למרוח בשמן זית ולהמליחם
  4. לשים בתנור בערך כ15 דקות על 160 מעלות
  5. להמתין עד לריכוך החצילים ( לא להגיע לרמת עשייה מלאה)
  6. להוציא מהתנור ולהמתין ולצנן
רולים- אופן הכנה:
  1. לפרוס את החציל על משטח עבודה נוח
  2. לשים כף מן המלית על החציל
  3. לגלגל בצורה מסודרת ונוחה (כמו בסושי)
  4. לסדר את הרולים בתבנית שכובים זה לצד זה
  5. אם נותר מן המלית- אפשר לשפוך מעט מעל הרולים
  6. להכניס לתנור ל-20 דקות

אולגה טוכשר

רביולי ביתי ברוטב עגבניות

מתכון: רביולי ביתי ברוטב עגבניות

בקצרה: מדובר ברביולי במילוי מנגולד וגבינת פטה שמוגשים על מצע רוטב עגבניות בליווי גבינת פרמז'ן מגוררת ובזיליקום

מצרכים

לרביולי:

  • 300 גרם קמח לבן
  • 3 ביצים M
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמן זית
למילוי:
  • 1 חבילת מנגולד
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • 150 גרם גבינת פטה
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט לפי טעם
לרוטב:
  • 1 כוס מחית עגבניות Passata
  • 10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 1 בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • מלח, פלפל שחור, אורגנו, פפריקה מתוקה וחריפה לפי טעם

הכנה

  1. במעבד מזון מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל גוש בצק רך וגמיש. מרדדים באמצעות מכונת פסטה (ל- 6) או ידנית וקורצים רביולי בצורה וגודל רצויים. מקמחים מעט את הבצק בין רידוד לרידוד וכמו כן מקמחים את משטח העבודה.
  2. מכינים את המילוי: קוצצים דק בצל ושום ומטגנים בשתי כפות שמן עד ההזהבה. מוסיפים מנגולד חתוף לרצועות גסות ומטגנים יחד עד שמנגולד נהיה רך ומאבד חצי מהנפח שלו. מקררים, מוסיפים גבינת פטה מפוררת, מתבלים ומערבבים היטב.
  3. ממלאים את הרביולי: על כל עיגול בצק מניחים בין חצי כפית לכפית מילוי, מרטיבים את קצוות הבצק ומכסים עם עיגול נוסף. מהדקים את הקצוות.
  4. מבשלים את הרביולי: בסיר גדול מרתיחים מים עם חצי כפית מלח, זורקים פנימה רביולי מוכנים ומבשלים כ- 10 דקות או עד שהרביולי מוכנים וצפים על פני המים.
  5. בינתיים מכינים רוטב: מטגנים בשתי כפות שמן בצל ושום קצוצים, מוסיפים עגבניות שרי חתוכות לרבעים, כוס מחית עגבניות Passata, קצת מים במידת הצורך (עם הרוטב סמיך מדי) ומתבלים לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות עד שרוטב נראה מוכן.
  6.  מגישים רביולי ביתיים על מצע רוטב עגבניות בליווי בזיליקום וגבינת פרמז\'ן מגוררת.

תמר געש

עיגולי פולנטה צרובים בשמן זית עם סלסת עגבניות

מתכון: עיגולי פולנטה צרובים בשמן זית עם סלסת עגבניות

מצרכים

לפולנטה

  • כוס קמח תירס דק
  • 3 כוסות מים
  • כוס חלב
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
לסלסה
  • 2 עגבניות (מאורכות) משומרות מתוצרת Mutti
  • עגבניה אחת טריה חתוכה לרבעים
  • שתי שיני שום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 עלי בזיליקום טרי
  • מרסקים את הכל למחית חלקה

הכנה

אופן הכנה של הפולנטה

  1. בסיר גדול מכניסים את כל החומרים ומערבבים כל הזמן בכף עץ עד אשר נוצרת דייסה סמיכה מאד – בערך 25 דקות בישול.
  2. מוציאים מהסיר ומשטחים בשיכבה עבה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בבשמן זית – נותנים לפולנטה המוכנה להצטנן עד אשר היא מתמצקת.
  3. מחממים שמן זית במחבת רגילה או מחבת פסים, קורצים עיגולים בעזרת כוס מהפולנטה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
  4. הוספתי גם עגבניות שרי חצויות למחבת.
  5. מוציאים את עיגולי הפולנטה מהמחבת אל צלחת הגשה, מזלפים עליהם מסלסת העגבניות ואפשר גם לגרר מלמעלה גבינת פרמג'אנו.

ליאורה פרי

פילה מוסר בחמאת עגבניות

מתכון: פילה מוסר בחמאת עגבניות

בקצרה: פילה מוסר בחמאת מרווה לימונית ועגבניות על מצע ניוקי

מצרכים

  • 4 פילה מוסר
  • שמן זית
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
לרוטב -
  • 50 גר חמאה
  • 3 עלי מרווה
  • 1 קופסה עגבניות תמר קלופות Mutti
  • כפית לימון כבוש
  • מיץ לימון
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
לניוקי -
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה אפויים
  • 200 גר קמח
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה

  1. לניוקי – מועכים את תפוחי האדמה במועך ידני לפירה חלק, מערבבים עם שאר החומרים לבצק אחיד. מגלגלים מהבצק נקניקים וחותכים לפיסות באורך 2 ס\"מ. מרתיחים בסיר מים ומלח. מבשלים את הניוקי עד שהם צפים. מסננים ומשמנים במעט שמן זית.
  2. לרוטב – ממיסים במחבת חמאה ומרווה. כשהחמאה רותחת מוסיפים כפית לימון כבוש ומעט מיץ לימון ומערבבים. חותכים את העגבניות הקלופות לרצועות ומוסיפים למחבת. ממליחים ומפלפלים.
  3. משמנים את הדגים במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים. מניחים בתבנית על צד העור. מכניסים לתנור גריל למספר דקות, הופכים את הדגים ואופים מספר דקות נוספות עד שהעור נעשה פריך.
  4. מניחים את הניוקי בצלחת הגשה. מניחים מעל פילה דג ושופכים מעל את הרוטב.

 חיים גלדמן

אוסו בוקו בנוסח מילאנו

מתכון: אוסו בוקו בנוסח מילאנו

בקצרה: תבשיל קדרה שעיר בטעמים עם הרבה ירקות שורש ותבלינים מבושל ביין ועגבניות מרוסקות.

מצרכים

  • 4 פרוסות אוסובוקו בקר
  • 2 כפות קמח
  • ½ כוס שמן זית לטיגון
  • 6-8 שיני שום קלופות
  • 1 בצל בינוני מגורר
  • 1 גזר מגורר + פרוסות גזר
  • 1 שורש פטרוזיליה מגורר
  • 1 סלרי מגורר
  • קורט תימין יבש
  • ½ קופסה עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס ציר בקר
  • 3-4 עלה דפנה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כף גרגירי כוסברה מעט שבורים
  • חופן נענע טרייה קצוצה
  • לגרמולטה:
  • שום
  • גרידת לימון
  • פטרוזיליה
  • שמן זית.

הכנה

  1. יש לבחור פרוסות עם עצם לא גדולה במיוחד – להסתכל משני הצדדים.
  2. חותכים את העור המקיף את פרוסת האוסובוקו.
  3. מייבשים היטב את פרוסות האוסובוקו, מקמחים היטב מכל הצדדים ומנערים מעודפי הקמח.
  4. מטגנים היטב את הפרוסות המקומחות במחבת עם שמן זית חם עד להשחמה.
  5. מוסיפים לסיר את הגזר, הבצל ושורש הפטרוזיליה ואת הסלרי.
  6. מתבלים בתימין יבש, עלי הדפנה, מעט פלפל שחור גרוס ושום.
  7. מוסיפים את היין והמים ואת העגבניות המרוסקות, מכסים ומבשלים לפחות שעה וחצי על אש בינונית. במהלך הבישול מוסיפים את ציר הבקר לסירוגין.
  8. לאחר שעה וחצי מוסיפים את גרגירי הכוסברה, הנענע , פלפל שחור גרוס ומלח.
  9. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות ומגישים בליווי ריזוטו וגרמולטה לקישוט מלמעלה .

מיטל יוסף

תבשיל כרובית ותפוחי אדמה

מתכון: תבשיל כרובית ותפוחי אדמה

בקצרה: תבשיל כרובית ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות כפרי משגע

מצרכים

  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • כרובית קטנה
  • שום
  • מרווה
  • בזיליקום
  • שמן זית איכותי
  • קופסת עגבניות שלמות של mutti
  • גבינת פטה רכה

הכנה

  1. מרתיחים סיר עם מים ומלח ומכניסים את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים.
  2. במקביל מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים בקערה ומשרים במים רותחים ומלח.
  3. לוקחים מחבת גדולה שמים על חום נמוך שמן זית , שום ומרווה ונותנים לשמן לקבל את הטעמים .
  4. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים למחבת לקבלת גוון זהוב וקריספיות.
  5. פותחים קופסה של עגבניות שלמות mutti וחותכים לחצאים את העגבניות .
  6. מוסיפים למחבת עם מלח, בזיליקום ופלפל שחור .
  7. מערבבים ומכסים על אש קטנה עד לקבלת רוטב סמיך.
  8. מוסיפים את פרחי הכרובית לבישול קצר של עוד כמה דקות , חשוב של לבשל יותר מידי כי הכרובית צריכה להיות קריספית בעוד שתפוחי האדמה רכים ובעלי מרקם עדין שנמס בפה.
  9. מכבים את האש , מוסיפים גבינה שאוהבים מלמעלה , אני אוהבת להוסיף גבינה פטה רכה , עוד נגיעה של כמה עלי בזיליקום , הזלפה של שמן זית מלמעלה ובתאבון :)

הילה שרלין

שרימפס בקארי עגבניות

מתכון: שרימפס בקארי עגבניות

בקצרה: מנה ראשונה פותחת תאבון

מצרכים

  • 1 כף מרוטב קארי אדום מוכן
  • 1 כוס עגבניות קצוצות מקופסה של מוטי
  • 1/2 פחית קרם קוקוס
  • שרימפס (4-6 לסועד במנה ראשונה)

הכנה

  1. מחממים במחבת חצי פחית קרם קוקוס.
  2. מכניסים 1 כף של רוטב קארי אדום.
  3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים עד כמעט רתיחה.
  4. זורקים לתערובת את השרימפס עד שצבעם הופך כתום.

ענת סמבול

מרק עגבניות בלחמנית שאור

מתכון: מרק עגבניות בלחמנית שאור

בקצרה: מרק עגבניות ופלפלים מוגש בלחמניית שאור תוצרת בית

מצרכים

  • שמן זית איכותי
  • בצל גדול קצוץ
  • חצי ראש שום קצוץ
  • 4 גבעולי כרישה פרוסים דק
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים
  • 4 עגבניות בינוניות בשלות קצוצות
  • קופסת שימורי עגבניות שלמות קלופות PELATI של MUTTI
  • בקבוק עגבניות מרוסקות PASATA של MUTTI
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • אבקת שום גבישי
  • כ-3 ליטר מים או ציר ירקות
  • עלי בזיליקום קצוצים לקישוט
  • 6 לחמניות שאור שהכינותי מראש

הכנה

  1. בסיר חם עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה אז מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עוד כחמש דקות.
  2. מוסיפים את הפלפלים הקצוצים ומטגנים עוד כחמש דקות.
  3. מוסיפים את הכרישה הפרוסה ומקפיצים עד שהיא נהפכת שקופה.
  4. לסיום מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומקפיצים יחד, כשהן מתחילות להוציא נוזלים מתבלים במלח גס, פלפל שחור ושום גבישי.
  5. סוגרים את המכסה ונותנים להכל להתבשל כעשר דקות.
  6. לאחר כעשר דקות מוסיפים את הנוזלים ומערבבים היטב.
  7. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כשעה על אש נמוכה.
  8. לאחר כשעה טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
  9. עם בלנדר "סטיק", טוחנים מעט את המרק, אבל לא לגמרי, כדי שישאר המרקם של הירקות.
  10. את הלחמניות מניחים על תבנית, מורידים להם כס"מ מהראש ומרוקנים את התוכן לקערה.
  11. מורחים בעדינות שמן זית בתוך הלחמניה ומכניסים לתנור בחום גבוה (190) לבערך 20 דקות.
  12. להגשה- מניחים לחמניה בקערת מרק, מוזגים את המרק בלחמניה ולפזר מעט עלי בזיליקום קצוצים מעל.

אביטל חיון אברמוביץ'

ניוקי ברוטב עגבניות

מתכון: ניוקי ברוטב עגבניות

בקצרה: מתכון קליל , טעים ,שתמיד רוצים עוד …:)

מצרכים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 400 גרם קמח
  • 4 חלמונים
  • 75 גרם פרמזן מגוררת
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס שמן זית איכותי
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 2 קופסאות עגבניות מקולפות של mutti (אפשר גם שרי)
  • 1 כפית סוכר
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • להגשה:
  • כדור מוצרלה טרייה
  • כף פרמזן מגורר
  • 8 עלי בזיליקום קצוצים גס

הכנה

  1. להניח את תפוחי האדמה בקליפתם ,בתבנית עם שכבת מלח גס בערך כ1/2 ס"מ
  2. לאפות כשעה ורבע בטמפ' של 190 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
  3. לקלף את תפוחי האדמה ולרסק במרסק ידני ,להוסיף את הקמח ,החלמונים ,פרמזן ,מלח ואגוז מוסקט .
  4. ליצור גלילים ולחתוך לחתיכות באורך כ2 ס"מ .
  5. יש להניח את הניוקי על מגש מקומח עד השימוש .
  6. הרוטב : מחממים את שמן הזית והשום במחבת רחבה על להבה גבוה.
  7. שהשמן מתחיל לבעבע מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ2 דקות .
  8. מוסיפים את הבזיליקום ומטבלים במלח ,פלפל וסוכר .
  9. נותנים לרוטב להתבשל כ12 דקות .
  10. בישול הניוקי : להרתיח בסיר גדול מים וכף מלח על כל ליטר מים.
  11. להכניס את הניוקי בשלבים לסיר הרותח וברגע שהניוקי צף הוציאו מן המים בעזרת כף מחוררת .
  12. ההגשה : מחממים את הרוטב ומעבירים את הניוקי תוך כדי הקפצה , רואים שהרוטב עוטף את הניוקי קורעים ביד את המוצרלה ,מסירים מהאש מוסיפים פרמזן ובזיליקום ,ולסיום מעט הזלפה של שמן זית.

תמר שורצברד

צ'יקן טיקה מאסאלה

מתכון: צ'יקן טיקה מאסאלה

בקצרה: קארי עוף ברוטב עגבניות קרמי ופיקנטי בניחוחות הודיים

מצרכים

להכנת הקארי:

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לעיגולים ללא הגרעינים
  • 2 קוביות ג'ינג'ר קצוץ קפוא או חתיכה 2X2 של ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי או פלפל שאטה טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפיות גאראם מאסאלה איכותי
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף ממרח עגבניות mutti concentrato
  • 1 פחית עגבניות תמר מרוסקות mutti pelati
  • 750 גרם חזה עוף נקי משומן וגידים, חתוך לקוביות
  • 1 גביע יוגורט דנונה 3%
  • חופן עלי כוסברה, קצוצים
  • מלח, פלפל
להכנת האורז:
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 כוסות אורז פרסי או אורז בסמטי
  • 3 כוסות מים רותחים
  • מלח

הכנה

הכנת הקארי:

  1. חממו 2 כפות שמן קנולה בסיר רחב, וטגנו את קוביות הבצל עד לריכוך. בזמן שהבצל מטגן, הוסיפו את הפלפל החריף, את הג'ינג'ר הקצוץ ואת שיני השום הקצוצות. המשיכו לבשל כ-3 דקות.
  2. הוסיפו את התבלינים: צ'ילי, כורכום, גאראם מאסאלה וסוכר. הניחו לתערובת להטגן כ-2 דקות, עד שהיא מעלה ניחוחות. לאחר מכן הוסיפו את ממרח העגבניות ואת עגבניות התמר המרוסקות של mutti, ותנו לעגבניות האיטלקיות הללו לעשות שמח עם התבלינים.
  3. העבירו בזהירות את הרוטב החם למעבד מזון ורסקו עד למרקם חלק, או רסקו את הרוטב בעזרת בלנדר מוט והניחו בצד (זהירות, זה חם!).
  4. הוסיפו כף של שמן קנולה לסיר או קחו מחבת חדשה ושמנו אותה. טגנו את קוביות חזה העוף על אש גבוהה. כשקוביות העוף מקבלות מעט צבע, הוסיפו פנימה את הרוטב החלק שטחנתם קודם. הביאו לרתיחה קלה על אש בינונית למשך 10 דקות, עד שהעוף מבושל לחלוטין.
  5. הורידו מן האש, ערבבו פנימה את היוגורט ו3/4 כמות מן הכוסברה הקצוצה. טעמו והוסיפו מלח ופלפל כרצונכם. אם הרוטב חריף לטעמכם, הוסיפו יוגורט צונן עד שרמת החריפות תתאזן.
  6. צקו את הקארי בנדיבות על אורז לבן (פרסי או בסמטי). קשטו בכפית יוגורט ומעט כוסברה קצוצה. בתיאבון!
הכנת האורז:
  1. הרתיחו 3 כוסות מים.
  2. בזמן שהמים רותחים, חממו כף שמן קנולה בסיר קטן, והוסיפו 2 כוסות אורז. טגנו את האורז עד שהופך כמעט שקוף.
  3. הוסיפו את המים הרותחים וכפית שטוחה של מלח, וערבבו קלות. הניחו מכסה, ובשלו על אש קטנה במשך 10 דקות.
  4. לאחר 10 דקות של בישול על אש קטנה, כבו את האש, הניחו מגבת על המכסה, והמתינו 10 דקות נוספות עד שהאורז יהיה מוכן.

 

אורה קורן

טריפל פיצה

מתכון: טריפל פיצה

בקצרה: פיצה מחולקת לשלושה טעמים לפי בחירה. כאן: רוקפור, כדורי מוצרלה ופטריות

מצרכים

 

לבצק (2 פיצות משפחתיות):

  • * 1 – 1.25 כוס מים פושרים
  • * חצי כוס שמן זית
  • * 2 כפיות מלח
  • * 2 כפיות סוכר
  • * 5 ורבע כוסות קמח פוקאצ\'ה (או 500 גרם קמח רגיל)
  • * 11 גרם שמרים יבשים (שקית אחת)
לרוטב (2 לפיצות משפחתיות)
  • * רבע כוס שמן זית
  • *500-800 גרם שימורי עגבניות מרוסקות. אני משתמשת בתוצרת MUTTI
  • ומשלבת עגבניות מרוסקות ושימורי עגבניות תמר שלמות, שאני חותכת גס.
  • * חצי קילו-קילו עגבניות טריות, אפשר שרי, קצוצות גס.
  • * 2 כפיות מחית קארי אדומה (או כ-5 ס\"מ פלפל חריף פרוס לטבעות. לזכור, שהחרצנים מוסיפים ה-מ-ו-ן חריפות ותמיד קיימת אופציה להוציא אותם).
  • * 7 שיני שום קצוצות
  • * בצל גדול קצוץ דק
  • * חופן נדיב של בזיליקום טרי קצוץ (אפשר גם 1-2 כפיות בזיליקום יבש, פחות מומלץ )
  • * כפית סוכר
  • * מלח – בזהירות, כי הגבינות מלוחות
  • מעל (2 פיצות משפחתיות):
  • * 100 גרם רוקפור מגורדת גס
  • * חופן אגוזי מלך קצוצים גס
  • * 2 כדורי מוצרלה
  • סלסלה קטנה פטריות שיטאקי (או אחרות, עדיף חומות. אפשר גם לחזור לשמפיניון).
  • * 400 גרם גבינות צהובות מגוררות מגוונות. רצוי לערבב פיקנטיות, אפילו מעושנות, עם רגילות.

הכנה

  1. הבצק – לערבב שמרים וקמח. לשים את כל המרכיבים בקערת מיקסר. לערבל כ-10 דקות. להתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
הרוטב -
  1. מחממים שמן זית, מטגנים בצל למצב שקוף, מוסיפים מחית קארי ושום ומערבבים, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ושימורי עגבניות תמר. מערבבים כדקה. מוסיפים חצי מהעגבניות הטריות ומערבבים 2-3 דקות. מוסיפים בזיליקום, מתבלים בסוכר ומלח, מערבבים לשילוב התבלינים, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
בניפרד:
  1. את הפטריות חותכים לשישיות ומטגנים קלות בחמאה.
הרכבת הפיצה:
  1. מרפדים תבנית אפיה בניר אפיה. מפזרים מעט קמח למניעת הידבקות.
  2. מרדדים את הבצק לעובי ולגודל שרוצים. מניחים על נייר האפיה. יוצקים מעל הבצק את רוטב העגבניות המבושל המצונן מוסיפים את העגבניות הטריות החתוכות שנותרו ומערבבים. הן מעניקות לרוטב קראנצ\'יות ורעננות. מפזרים על הבצק.
  3. מפזרים על שליש מהרוטב את הפטריות, על שליש את הרוקפור ומעליה אגוזי מלך ועל שליש נוסף את המוצרלה. מעל הכל מפזרים את הגבינות הצהובות המגוררות.
  4. אופים ב-200 מעלות 15-20 דקות עד שהבצק בצדדים משחים והגבינה מבעבעת. אפשר להוסיף ב-5 הדקות האחרונות חופן בזיליקום קצוץ, לצבע וטעם רענן.

 זהבה קוגן

מוסקה יוונית

מתכון: מוסקה יוונית של זהבה

בקצרה: שכבות של חציל בלדי שטוגן בשמן זית, ביניהן תערובת בשל טלה קצוץ ברוטב עגבניות עשיר ומעל לכל רוטב בשמל חלבי נפלא. יאסו!

מצרכים

תערובת בשר:

  • חצי ק"ג בשר טלה טחון גס
  • שמן זית לטיגון
  • בצל גדול קצוץ
  • 4-5 שיני שום (בנדיבות)
  • קופסת עגבניות קלופות קצוצות או עגבניות שלמות שנקצצות ביד
  • כף רסק איכותי
  • שתי כפיות סוכר
  • מקלון קינמון
  • עלה דפנה
  • מלח ופלפל שחור
חצילים:
  • 4 חצילים (בלדי) פרוסים דק
  • שמן זית לטיגון חצי עמוק
ציפוי בשמל טעים:
  • 70 גר חמאה
  • 6 כפות קמח
  • 3 כוסות חלב
  • גבינת פיקורינו או צאן קשה אחרת מגוררת (כוס וחצי- כ 150 גר')
  • אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל שחור טחון גס
  • חלמון ביצה גדולה

הכנה

  1. בשר: בסיר רחב לטגן בצל להזהבה בשמן זית, להוסיף שום. להוסיף בשר טחון ולפורר עד להתאדות הנוזלים. להוסיף מקלון קינמון ועלי דפנה. לערבב ולתת לריחות להיפתח. להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות (כ-500 גר') וכף רסק עגבניות איכותי ולערבב היטב. לתבל במלח ופלפל. לבשל על אש קטנה, מכוסה עד לאידוי הנוזלים.
חצילים:לטגן פרוסות חצילים בשמן זית ולספוג את השמן.
בשמל:
  1. להמיס חמאה בסיר קטן. להוסיף קמח ולטרוף היטב עם מטרפה ידנית. להוסיף חלב בזרם דק ולערבב היטב.
  2. לגרר אגוז מוסקט, להוסיף את הגבינה. לערבב עד להמסה. כל הזמן להמשיך לטרוף שלא יחרך. לתבל. בסוף להוסיף חלמון ולהמשיך לטרוף היטב.
  3. בפיירקס 25*35 להניח שכבות חצילים. מעליה שכבת בשר. מעל שוב שכבת חצילים , שכבת בשר ולסיים בחצילים. לשפוך מעל הכל את הבשמל.
  4. בתנור 180 מעלות כחצי שעה עד להזהבה.
  5. לתת למוסקה להצטנן. לפרוס לקוביות.
הגשה: ליד סלט עגבניות חריף או סלט יווני קטן..
קצת אלכוהול בכוס (אישית לא חסידה של אניס, כך שגם יין לבן/אדום תופסים)
בתאבון!!!

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה


חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

השארת תגובה