כדורי בשר ברוטב עגבניות של אלכס אימס


מאת: אלכס אימס

כדורי בשר ברוטב עגבניות

 

מתכון: כדורי בשר ברוטב עגבניות

בקצרה: משום מה תמיד יוצא לי להכין את המנה מאוחר בלילה, כנראה שבתת מודע אני מבין שהמנה הזאת הרבה יותר טעימה למחרת. כדורי בשר מאוד מומלצים לילדים ולא רק לאכילה, גם להכנה. בת שלי, בת ה ה-4 מאוד נהנית להכין איתי את כדורי הבשר.

מצרכים

מצרכים לכדורי בשר:

  • חבילה בשר בקר טחון ( בדרך כלל חצי קילו)
  • 1/3 כוס פרורי לחם (ליציבות)
  • ביצה אחת.
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • שן שום כתושה
  • מספר ענפים של קורנית או בזיליקום.
  • 4-5 כפות שמן זית
מצרכים לרוטב עגבניות:
  • בצל אחד חתוך לקוביות
  • חצי גזר מגורד הכי דק שאפשר
  • פלפל , מלח, 2 כפות סוכר.
  • קופסא עגבניות מרוסקות של MUTTI
  • קופסא עגבניות מקולפות של MUTTI , כי באמת אין טעם לקלף.
  • 0.5 ליטר מים רותחים , אפשר להחליף ואפילו רצוי בציר עוף

הכנה

הכנת כדורים :

  1. מערבבים בשר, ביצה, מלח, פלפל, פירורי לחם, שמן ופטרוזיליה לתערובת אחידה.
  2. צרים כדורים קטנים מראש כדי שיהיה יותר קל לטגן אותם.
  3. לטגן את הכדורים מספר דקות מכל הצדדים עד הזהבה, אל דאגה הם יתבשלו היטב בתוך הרוטב והטיגון רק ימנע מהם להתפרק אחרי זה.
הכנת הרוטב:
  1. לטגן בצל עד הזהבה ולהוסיף גזר מגורד ולטגן עוד דקה –שתים.
  2. להוסיף קופסא של עגבניות מרוסקות ולפחות חצי קופסא של עגבניות מקולפות – חתוכות לקוביות ( אם לא ניצלתם את כל הקופסא, תמיד אפשר לשדרג סאנדביץ\' עם עגבנייה מקולפת).
  3. לטגן את הכול מספר דקות ולהוסיף מים או ציר עוף.
  4. אחרי רתיחה להוסיף מלח פלפל סוכר וקצת עלי קורנית או בזיליקום.
  5. לא לשכוח לטעום, אני והילדה שלי אוהבים את הרוטב מתקתק.
  6. לבשל לפחות 10 דקות על אש נמוכה.
  7. לאחר שרוטב התבשל, תוסיפו כדורי בשר שטיגנתם, תשתדלו לבחור סיר מתאים על מנת שרוטב שהכנתם יכסה את הכדורים.
  8. להגביר את האש עד לרתיחה, להנמיך ולבשל על אש נמוכה מכוסה לפחות 45 דקות.
** טיפ להגשה.
  1. במקביל להכנת הכדורים הכנתי קוסקוס.
  2. קניתי חבילה קטנה של קוסקוס דק להכנה מהירה ( לצערי אין לי את השורשים הנכונים להכנת קוסקוס אמיתי ) ובמקום להוסיף מים רותחים הוספתי ציר מרק עוף רותח.
  3. הגשתי קוסקוס ומעליו כדורי בשר עם רוטב.
  4. הכדורים הולכים מעולה גם עם פסטה.

קטגוריות:: Muttipelatipolpaבשרמתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. טעים, קל ומהיר להכנה. אורחים לא יפתיעו אותי ללא ארוחה מוכנה

השארת תגובה