פיצה של תמר געש


מאת: תמר געש

פיצה

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לתמר לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: פיצה

בקצרה: פיצה עם רוטב עגבניות מבושל, גבינת מוצרלה וזיתים

מצרכים

  • בצק לפיצה
  • כף שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • 3/4 כוס מים פושרים (אולי קצת יותר אם הבצק יבש)
  • 3 כפות שמן זית
  • מעט מלח
  • 3 כוסות קמח
  • שני כדורי מוצרלה גדולים (מומלץ מחוות הבאפלו בביצרון)
  • לרוטב
  • שתי שיני שום קצוצות
  • חצי קופסא של עגבניות מרוסקות
  • שתי כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • כפית סוכר
  • חופן עלי אורגנו טריים

הכנה

  1. הכנת הבצק:
  2. מערבבים הכל, לשים כ10 דקות עד אשר מתקבל בצק ידידותי ונעים, אם הבצק יבש אפשר להוסיף קצת מים, משמנים אותו במעט שמן זית ומניחים להתפחה כשעה
  3. הכנת הרוטב:
  4. מחממים בסיר את שמן הזית, מטגנים את שיני השום, מוסיפים את העגבניות, מלח, סוכר ופלפל שחור, מבשלים על אש קטנה כ5-8 דקות, מוסיפים את עלי האורגנו. מורידים מהאש ומצננים.
  5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול או מלבן, מורחים את הרוטב המצונן, מפזרים את כדורי המוצרלה החתוכים, ומוסיפים את הזיתים.
  6. מחממים את התנור כ10 דקות לפני האפייה לחום גבוה, אופים את הפיצה כ15-20 דקות.
  7. אפשר להוסיף תוספות לפי מה שאוהבים – טונה מפוררת, תירס, אנצ'ובי..

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי!

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipolpaאוכל צמחוניכללימאפיםמתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה