מוסקה יוונית של זהבה קוגן

מאת: זהבה קוגן

מוסקה יוונית

 

מתכון: מוסקה יוונית של זהבה

בקצרה: שכבות של חציל בלדי שטוגן בשמן זית, ביניהן תערובת בשל טלה קצוץ ברוטב עגבניות עשיר ומעל לכל רוטב בשמל חלבי נפלא. יאסו!

מצרכים

תערובת בשר:

  • חצי ק"ג בשר טלה טחון גס
  • שמן זית לטיגון
  • בצל גדול קצוץ
  • 4-5 שיני שום (בנדיבות)
  • קופסת עגבניות קלופות קצוצות או עגבניות שלמות שנקצצות ביד
  • כף רסק איכותי
  • שתי כפיות סוכר
  • מקלון קינמון
  • עלה דפנה
  • מלח ופלפל שחור
חצילים:
  • 4 חצילים (בלדי) פרוסים דק
  • שמן זית לטיגון חצי עמוק
ציפוי בשמל טעים:
  • 70 גר חמאה
  • 6 כפות קמח
  • 3 כוסות חלב
  • גבינת פיקורינו או צאן קשה אחרת מגוררת (כוס וחצי- כ 150 גר')
  • אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל שחור טחון גס
  • חלמון ביצה גדולה

הכנה

  1. בשר: בסיר רחב לטגן בצל להזהבה בשמן זית, להוסיף שום. להוסיף בשר טחון ולפורר עד להתאדות הנוזלים. להוסיף מקלון קינמון ועלי דפנה. לערבב ולתת לריחות להיפתח. להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות (כ-500 גר') וכף רסק עגבניות איכותי ולערבב היטב. לתבל במלח ופלפל. לבשל על אש קטנה, מכוסה עד לאידוי הנוזלים.
חצילים:לטגן פרוסות חצילים בשמן זית ולספוג את השמן.
בשמל:
  1. להמיס חמאה בסיר קטן. להוסיף קמח ולטרוף היטב עם מטרפה ידנית. להוסיף חלב בזרם דק ולערבב היטב.
  2. לגרר אגוז מוסקט, להוסיף את הגבינה. לערבב עד להמסה. כל הזמן להמשיך לטרוף שלא יחרך. לתבל. בסוף להוסיף חלמון ולהמשיך לטרוף היטב.
  3. בפיירקס 25*35 להניח שכבות חצילים. מעליה שכבת בשר. מעל שוב שכבת חצילים , שכבת בשר ולסיים בחצילים. לשפוך מעל הכל את הבשמל.
  4. בתנור 180 מעלות כחצי שעה עד להזהבה.
  5. לתת למוסקה להצטנן. לפרוס לקוביות.
הגשה: ליד סלט עגבניות חריף או סלט יווני קטן..
קצת אלכוהול בכוס (אישית לא חסידה של אניס, כך שגם יין לבן/אדום תופסים)
בתאבון!!!

 

קטגוריות:: Muttipelatiבשרמתכוניםפרימורסק עגבניותתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מיכל:

    נראה מתכון מצויין.
    איזה חלק של הטלה לבקש מן הקצב?

השארת תגובה