לביבות ריקוטה תפוזיות לא מעופרת יצוקה

אני אוהבת את חנוכה, אולי בגלל שבניגוד לאנשים אחרים אני מתה מתה מתה על מאכלים מטוגנים. אותי אף פעם לא תתפסו תחת מתכון "מטוגן" שואלת 'סליחה, אפשר לאפות את זה?' בדיוק כמו שלא תראו אותי אוכלת סופגניה אפויה. בשביל לאכול בריוש טוב אני לא צריכה את חנוכה. תנו לי קצת שחיה צורנית בשמן רותח ואני מבסוטית. אז חנוכה הוא החג שלי. חנוכה הוא לא חג בלי לביבות גבינה. לביבות הגבינה מזכירות לי את ג'קי מהקיבוץ. כשהיא היתה נכנסת לבית הילדים ידעתי שיהיה לי מה לאכול בארוחת הבוקר. לא עוד ביצה קשה או רכה וגם לא ביצת עין או חביתה. ג'קי תמיד פינקה אותנו בפנקייקס או בלביבות גבינה.

כשאני במצב רוח של רחמים עצמיים אני מכינה לי לביבות גבינה. פשוטות. עם גבינת 9%. אבל היום אני במצב רוח חגיגי. אז קבלו לביבות ריקוטה מושקעות וניחוחיות. יש בהן קליפת תפוז מגוררת, וקליפות הדרים מסוכרות שקניתי אצל הילה הוכמן, הג'ינג'ית המופלאה שיושבת לה בשוק האיכרים ומוכרת ממתקים בטעם שכבר שכחנו שקיים.

לביבות ריקוטה תפוזיות

חומרים:

250 גרם גבינת ריקוטה 5% שומן (אני השתמשתי בזו של גד שיש לה מרקם דומה לזה של גבינה לבנה פשוטה)

ביצה גדולה

4 כפות סוכר לבן

כפית תמצית וניל משובחת

4 כפות גדושות של קמח תופח

כף גרד תפוז

2 כפות קליפות תפוזים מסוכרות קצוצות דק דק (של הילה הוכמן משוק האיכרים בנמל ת"א  מומלצות בחום)

מה עושים?

פשוט מערבבים היטב היטב את כל החומרים פרט לקליפות התפוזים המסוכרות, אותן מוסיפים בסוף. ניתן לוותר עליהן ולהחליפן בצימוקים או פשוט לוותר על התוספת בכלל, ילדים פחות אוהבים "הפתעות" בלביבות שלהם.

מחממים מחבת עם מעט שמן או חמאה (זהירות, חמאה נשרפת במהירות…).

בעזרת כף צרים לביבות, כאשר צד אחד מזהיב, הופכים לצד השני בזהירות.

מגישים עם פירות, שמנת חמוצה, יוגורט עם דבש או סתם עם אבקת סוכר.

על מגבת המטבח המקסימה הזו אחראית לילך חן, אשה ברוכת כשרון שרוקמת ומעצבת חלומות על טקסטיל. אם אתם מוזמנים ומביאים איתכם מגש של לביבות או סופגניות או מביאים רק את עצמכם, צרפו את המגבות הססגוניות של לילך. תשאר מכם מזכרת נעימה אחרי שתלכו ותשאירו את המארחים עם הבלאגן והכלים. לכו לבקר את לילך, יש לה המון דברים יפים.

קטגוריות:: Featuredאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמתוקיםמתכוניםמתכונים לחנוכהנעמה פלדשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (9)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת הילה רוזנפלד:

    הילה הוכמן נמצאת בשוק כל יום?

  2. מאת מיקי:

    טעם ילדות

  3. מאת רותי:

    מה במקום קליפות התפוז?

  4. מאת עירית:

    יאמייי

  5. מאת תמר:

    אצלנו לביבות גבינה היתה ארוחת הארבע המנצחת להקמה בבית הילדים.
    אני אנסה את זה היום על צאצאי הביכובסקי

  6. קציצות מעולות גם כשהם אפויות!

השארת תגובה