המריל קניידל של סבינה, קינוח אוסטרו-הונגרי מפנק

מריל קניידל, מעדן אוסטרו-הונגרי אהוב. כופתאות תפוחי אדמה ממולאות בפרי. הבצק עשוי תפוחי אדמה ומטוגן בפרורי לחם וחמאה. מה יכול להיות רע?

אנחנו שמחים לארח בבייגלה את שף סבינה ולדמן לטור חדש וטעים. סבינה שמרצה בבישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה, היא שף, יועצת קולינרית ומתכונאית מאז 1999.

סבינה בעצמה בוגרת בישולים עבדה בכפות תמרים, תמוז, ג'ויה, קורדיליה והיתה השפית של ברברסקו, לילית, ננה, רוטשילדס קיטשן.

כמו כן סבינה משמשת כיועצת קולינרית של מסעדות ובתי קפה, כתבת ומתכונאית.

מריל קניידל

מתכון: מריל קניידל

מצרכים

  • 500 גרם תפו״א
  • 150 גרם קמח
  • קורט מלח דק
  • 1 ביצה
  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות ברנדי
  • 15תותים בינוניים שטופים
  • חצי כוס סוכר
  • 100 גרם פרורי לחם
  • אבקת סוכר

הכנה

  1. מבשלים את התפו״א בקליפתם עד לריכוך מלא. קולפים ומועכים לפירה בעודם חמים. מוסיפים את הקמח, מלח, ביצה ו30 גרם חמאה, לשים לבצק אחיד כדקה ולא יותר. מצננים מכוסה מחוץ למקרר.
  2. משרים את התותים בברנדי.
  3. מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח.
  4. מניחים את הבצק על משטח מקומח ויוצרים נקניקיה.
  5. פורסים ל15 פרוסות אחידות ומשטחים. טובלים תות בסוכר ומניחים במרכז הבצק, סוגרים ומהדקים לכדור.
  6. מבשלים 5-6 יחידות בכל פעם במים רותחים כדקה מרגע שהקניידל צף.
  7. במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומטגנים את הפרורי לחם עד להזהבה.
  8. מסירים מהאש. מצפים את הקניידל בפרורי לחם ומעל מפזרים הרבה אבקת סוכר.
מגישים חם עם שמנת חמוצה או גלידה וניל.
  1. * אם לא מגישים מיד מכינים עד שלב 6 ושומרים במקרר במגש משומן קלות בשמן קנולה. לפני הגשה מבשלים שוב במים רותחים כדקה וממשיכים לשלב 7.

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםמתוקיםמתכוניםמתכונים לחנוכהסבינה ולדמןעוגיותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (5)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נטע-לי:

    זה קינוח הונגרי שלפחות לי מוכר יותר בשם גומבוץ. מאוד הולך גם עם דובדבנים או שזיפים משומרים.

  2. מאת דודי:

    כנצר לסבתא הונגריה, אכן זה הגומבוץ המפורסם של ארזי נני שלנו!
    גם אצלנו זה היה ממולא במישמיש משומר או שזיף פודיבל משומר,
    הציפוי בחצי הכופתאות היה פרג מומס בחמאה, גרידת לימון , צימוקים והרבה אבקת סוכר.
    מחלק מהבצק סבתא הייתה מכינה בצקניות נוקדלי כמו השפצלה שלה למיים החמים ועם אותו ציפוי של פירורי לחם או פרג וריבה טובה שתמיד הייתה בסביבה.
    אולי אכין את זה לבנותי… בחיים שלי עכשיו זה פשוט אסור כמו הפרי האסור, דיאטה!
    תודה לסבינה על התזכורת והלחלוחית בזווית העיין, הזכרון והגעגועים לסבתא שלי שמהמטבח הקטן שלה יצאו מטעמים מ ד ה י מ י ם לא אשכח אותה לעולם כמי שהיה לעד בנשימתה האחרונה בעולם הזה. סבתא אליזבט שלנו שכולם קראו לה ארז׳י נני נוחי על משכבך בשלום!

  3. מאת נורית:

    קודם כל תודה על המרשם.
    שנית מרילן הם משמישים כך שהמילוי הוא עם שזיפים או משמשים בד"כ. תותים באירופה של פעם לא בטוח שהיו קיימים זאת כבר אינטרפרטציה מודרנית.

  4. מרילן קנודל (Marillenknoedel) – בגרמנית אוסטרית כופתאות משמש. לכן בהגדרה הן צריכות להיות ממולאות במשמשים. (מגלענים את המשמש, מכניסים במקום הגלעין קוביית סוכר ועוטפים בבצק.) לאלו של סבינה אפשר לקרוא Erdbeerknoedel, דהיינו כופתאות תות שדה.

    גם סבתי הייתה משתמשת בבצק של תפ"א (ומעבה אותו במידת הצורך בסולת), אבל בביקוריי האחרונים באוסטריה ובבווריה נתקלתי יותר בכופתאות העשויות מבצק של גבינה לבנה וקמח.

השארת תגובה