טריפל פיצה של אורה קורן

מאת: אורה אורה קורן

טריפל פיצה

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לאורה לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: טריפל פיצה

בקצרה: פיצה מחולקת לשלושה טעמים לפי בחירה. כאן: רוקפור, כדורי מוצרלה ופטריות

מצרכים

 

לבצק (2 פיצות משפחתיות):

  • * 1 – 1.25 כוס מים פושרים
  • * חצי כוס שמן זית
  • * 2 כפיות מלח
  • * 2 כפיות סוכר
  • * 5 ורבע כוסות קמח פוקאצ\'ה (או 500 גרם קמח רגיל)
  • * 11 גרם שמרים יבשים (שקית אחת)
לרוטב (2 לפיצות משפחתיות)
  • * רבע כוס שמן זית
  • *500-800 גרם שימורי עגבניות מרוסקות. אני משתמשת בתוצרת MUTTI
  • ומשלבת עגבניות מרוסקות ושימורי עגבניות תמר שלמות, שאני חותכת גס.
  • * חצי קילו-קילו עגבניות טריות, אפשר שרי, קצוצות גס.
  • * 2 כפיות מחית קארי אדומה (או כ-5 ס\"מ פלפל חריף פרוס לטבעות. לזכור, שהחרצנים מוסיפים ה-מ-ו-ן חריפות ותמיד קיימת אופציה להוציא אותם).
  • * 7 שיני שום קצוצות
  • * בצל גדול קצוץ דק
  • * חופן נדיב של בזיליקום טרי קצוץ (אפשר גם 1-2 כפיות בזיליקום יבש, פחות מומלץ )
  • * כפית סוכר
  • * מלח – בזהירות, כי הגבינות מלוחות
  • מעל (2 פיצות משפחתיות):
  • * 100 גרם רוקפור מגורדת גס
  • * חופן אגוזי מלך קצוצים גס
  • * 2 כדורי מוצרלה
  • סלסלה קטנה פטריות שיטאקי (או אחרות, עדיף חומות. אפשר גם לחזור לשמפיניון).
  • * 400 גרם גבינות צהובות מגוררות מגוונות. רצוי לערבב פיקנטיות, אפילו מעושנות, עם רגילות.

הכנה

  1. הבצק – לערבב שמרים וקמח. לשים את כל המרכיבים בקערת מיקסר. לערבל כ-10 דקות. להתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
הרוטב -
  1. מחממים שמן זית, מטגנים בצל למצב שקוף, מוסיפים מחית קארי ושום ומערבבים, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ושימורי עגבניות תמר. מערבבים כדקה. מוסיפים חצי מהעגבניות הטריות ומערבבים 2-3 דקות. מוסיפים בזיליקום, מתבלים בסוכר ומלח, מערבבים לשילוב התבלינים, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
בניפרד:
  1. את הפטריות חותכים לשישיות ומטגנים קלות בחמאה.
הרכבת הפיצה:
  1. מרפדים תבנית אפיה בניר אפיה. מפזרים מעט קמח למניעת הידבקות.
  2. מרדדים את הבצק לעובי ולגודל שרוצים. מניחים על נייר האפיה. יוצקים מעל הבצק את רוטב העגבניות המבושל המצונן מוסיפים את העגבניות הטריות החתוכות שנותרו ומערבבים. הן מעניקות לרוטב קראנצ\'יות ורעננות. מפזרים על הבצק.
  3. מפזרים על שליש מהרוטב את הפטריות, על שליש את הרוקפור ומעליה אגוזי מלך ועל שליש נוסף את המוצרלה. מעל הכל מפזרים את הגבינות הצהובות המגוררות.
  4. אופים ב-200 מעלות 15-20 דקות עד שהבצק בצדדים משחים והגבינה מבעבעת. אפשר להוסיף ב-5 הדקות האחרונות חופן בזיליקום קצוץ, לצבע וטעם רענן.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipolpaאוכל צמחונימאפיםמתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה