קציצות הודו ברוטב עגבניות וירקות שורש של בר רובינשטיין


מאת: בר רובינשטיין

קציצות הודו ברוטב עגבניות וירקות שורש

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לבר לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: קציצות הודו ברוטב עגבניות וירקות שורש

בקצרה: קציצות מבשר הודו עם נענע ופטרוזיליה מבושלות ברוטב עגבניות עם גבעולי פטרוזיליה וסלרי ועלי דפנה. בבסיס ירקות שורש- תפו\"א אדום, בטטה, בצל, שום, גזר, וגם כרובית אם מתחשק.

מצרכים

  • רכיבים לקציצות:
  • 500 גר\' בשר הודו טחון
  • 2 ביצים
  • 1 בצל קצוץ
  • חופן נכבד של עלי נענע
  • חופן נכבד של עלי פטרוזיליה
  • 1/2 כוס בערך פירורי לחם (אפשר גם כאלו ללא גלוטן)
  • מלח ופלפל.
לרוטב:
  • 4 כפות רכז עגבניות
  • 200 גר' מחית עגבניות "MUTTI"
  • 3 עלי דפנה
  • 2 גבעולי סלרי
  • 5 גבעולי פטרוזיליה
  • 1 ליטר מים
  • מלח ופלפל
  • בסיס הירקות:
  • 3 תפו"א אדומים בינוניים
  • 2 בטטות לא גדולות
  • 1 בצל
  • 8 שיני שום
  • 4 גזרים
  • אם רוצים כמה פרחי כרובית
  • שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה

הכנה

  1. את הירקות שורש חותכים לקוביות בגודל 2 ס\"מ
  2. את השיני שום משאירים שלמות.
  3. שמים את כל הירקות בתבנית עם שמן זית מלח פלפל ופפריקה.
  4. מכניסים לתנור ל40 דקות לערך, 180 מעלות. עד שהם כמעט רכים לגמרי.
  5. מעבירים לסיר גדול.
בסיר אחר בינתיים:
  1. שמים את כל המרכיבים של הרוטב- העשבי תיבול המחית עגבניות והמים
  2. מגיעים לרתיחה.
בינתיים אופן הכנת הקציצות:
  1. בקערה שמים את הבשר הטחון + 2 ביצים
  2. קוצצים את הבצל-מוסיפים לקערה
  3. שמים את פירורי הלחם
  4. קוצצים את עלי הנענע והפטרוזיליה,מוסיפים ומערבבים.
  5. מתבלים עם מלח ופלפל לפי טעמכם ויוצרים קציצות לא מאוד גדולות.
  6. את הקציצות מוסיפים לרוטב המורתח.
  7. מנמיכים את האש (שברוטב יהיה בעבוע קל..) ונותנים להם להתבשל יחדיו..
  8. אחרי 30 דקות בערך שופכים את הרוטב והקציצות מעל הירקות ונותנים להם להתבשל יחד עוד 10 דק..
  9. בזמן הבישול האחרון הירקות סופגים טעמים מהרוטב וגם נשארים יחסית קריספים ולא מושים והרוטב מסמיך ..מתקנים תיבול אם צריך ומגישים.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipassataבשרמתכוניםפרימורסק עגבניותתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה