קנלוני מחצילים ואורז מרוקאי של בר רובינשטיין

מאת: בר רובינשטיין

קנלוני מחצילים ואורז מרוקאי

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לבר לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: קנלוני מחצילים ואורז מרוקאי

בקצרה: גלילת חצילים עם בשר בקר טחון עגבניות ובזיליקום, אורז עם פטרוזיליה וצנוברים קלויים.

מצרכים

  • כמות ל 30 רולים:
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 3 חצילים גדולים-
  • 1/2 גמבה
  • 2 עגבניות
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם מחית עגבניות- \"מוטי\"
  • כף רכז עגבניות
  • 10 עלים בזיליקום קצוץ גס
  • חופן פטרוזיליה (רק עלים) קצוץ גס
  • 10 זיתי עגבניות שרי (אפשרי)
  • תבלינים: שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה.

הכנה

קילוף העגבניה:

  1. חורטת x בחלקה התחתון
  2. לחלוט במים רותחים ל-10 שניות
  3. לשים במי קרח (לעצירת בישול)
  4. לקלף
מלית- אופן הכנה:
  1. לקלף את העגבנייה ע\"י חילוטה (הסבר הנ\"ל)
  2. לקצוץ את הבצל, שום, עגבניות והגמבה
  3. להזיע את הבצל עם 2 כפות שמן זית בסיר
  4. להוסיף מלח
  5. להוסיף את השום לסיר
  6. להוסיף את הגמבה לסיר
  7. להוסיף את הבשר הטחון לסיר
  8. להנמיך את האש
  9. להוסיף את הכף רכז עגבניות ביחד עם הפפריקה המתוקה (על פי רצון אישי)
  10. ערבוב (צביעת הבשר)
  11. להוסיף את העגבניות
  12. להוסיף את המחית עגבניות \"מוטי\"
  13. להגביר את האש
  14. להוסיף 5 עלים בזיליקום
  15. לערבב עד לרתיחה
  16. להנמיך את האש
  17. לקצוץ את הפטרוזיליה את 5 עלי הבזיליקום הנותרים ולהוסיפם לתבשיל
  18. לחתוך את זיתי העגבניות שרי לקוביות
  19. להוסיף את זיתי העגבניות שרי
  20. לערבב לבלילה אחידה
  21. להוריד מהאש ולצנן
• לאורך כל הדרך לתבל- פפריקה מלח ופלפל (לפי טעמכם)
חצילים- אופן הכנה:
  1. לקלף את החצילים
  2. לפרוס לפרוסות דקות של 3 מ\"מ על לחצי ס\"מ
  3. למרוח בשמן זית ולהמליחם
  4. לשים בתנור בערך כ15 דקות על 160 מעלות
  5. להמתין עד לריכוך החצילים ( לא להגיע לרמת עשייה מלאה)
  6. להוציא מהתנור ולהמתין ולצנן
רולים- אופן הכנה:
  1. לפרוס את החציל על משטח עבודה נוח
  2. לשים כף מן המלית על החציל
  3. לגלגל בצורה מסודרת ונוחה (כמו בסושי)
  4. לסדר את הרולים בתבנית שכובים זה לצד זה
  5. אם נותר מן המלית- אפשר לשפוך מעט מעל הרולים
  6. להכניס לתנור ל-20 דקות

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipassataבשרמתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת יעל:

    זכינו לטעום!
    מדהים….טעם כזה לא ידעתי….ממליצה בחום החצילים המגולגלים של בר!

    תענוג!

השארת תגובה