נסיכה מרוקאית של טובה יוסף

מאת: טובה יוסף

נסיכה מרוקאית

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לטובה לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: נסיכה מרוקאית

בקצרה: תבשיל-הבית לערב שבת, של נסיכת הנילוס בסגנון מרוקאי (משהו להתגעגע אליו גם כשנמצאים בגולה הרחוקה)

מצרכים

  • חבילת נתחי נסיכת הנילוס מנוקים, בזוקים במלח גס ל-10 דקות, שטופים וחתוכים למנות
  • שמן זית/קנולה (בנדיבות)
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים אחד מנוקה מגרעינים ושניהם חצויים לאורך
  • 5 גזרים חתוכים למקלות
  • 5 שיני שום חתוכים גס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפות רסק עגבניות של Mutti
  • 2 כפות סוכר
  • 1-2 כוסות מים
  • רבע כפית פלפל שחור
  • קמצוץ כורכום
  • קמצוץ כמון
  • שתי כפיות שטוחות מלח גס
  • צרור כוסברה שטוף ונקי (עלים וגבעולים)

הכנה

  1. במחבת סוטאז' רחבה מחממים שמן ומוסיפים את הפלפלים האדום והחריף, והגזר. משתדלים שהצד החתוך של הפלפלים החריפים יהיה כלפי מטה כדי למצות את החריפות בתבשיל.
  2. מערבבים, מכסים את המחבת ומאדים על להבה גבוהה כ-10 דקות (לנענע את המחבת ולהשגיח שהפלפלים לא נשרפים).
  3. מוסיפים את השום ומאדים עוד כחצי דקה.
  4. מוסיפים את הפפריקה ומאדים עוד כדקה תוך כדי ערבוב (אני אוהבת לעבוד עם כף עץ).
  5. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את המים (בשלב זה הנוזלים במחבת צריכים להגיע לחצי גובהה).
  7. מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
  8. טועמים ומתקנים (רק אם חסר מלח).
  9. מניחים את נתחי הדג בין הירקות ועוזרים להם להתמקם בעזרת הכף.
  10. מכסים את המחבת וממשיכים לבשל על להבה גבוהה כ-15 דקות.
  11. מוסיפים מלמעלה את הכוסברה ומכסים את המחבת. ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות.
  12. טיפ: מידת החריפות המתקבלת היא פיקנטית-פלוס. מי שאוהב חריף יותר שלא ינקה את הגרעינים של הפלפלים בכלל.
  13. חובה: חלה טרייה-טרייה ליד!
  14. בתיאבון

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttiדגיםמתכוניםפרימורסק עגבניותתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ז'ק:

    מאוד נהינתי לבשל ועוד יותר לאכול את המתכון הזה.
    צמצמתי אותו קצת יותר מהזמנים שנרשמו במתכון ויצא לי מעולה. קבלתי המון מחמאות, ובעיקר הסיר התרוקן לגמרי.
    תודה.

השארת תגובה