מאפה חצילים ועגבניות של ליאורה פרי

מאת: ליאורה פרי

מאפה חצילים ועגבניות

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לליאורה לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: מאפה חצילים ועגבניות

בקצרה: מאפה חצילים, עגבניות, מוצרלה ופרמזן

מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 1 חציל
  • מלח גס
  • 1/2 כוס קמח
  • שמן זית
  • 1 קופסא עגבניות קצוצות דק Mutti
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
  • כפית סוכר
  • 2 כדורי מוצרלה פרוסים
  • צרור עלי בזיליקום
  • פרמזן

הכנה

  1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של קצת פחות מס\"מ. ממליחים במלח גס ומשאירים לחצי שעה. לאחר מכן מנקים את החצילים מהמלח, מקמחים כל פרוסה ומנערים היטב מעודפי קמח. מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים עד להזהבה.
  2. להכנת הרוטב – מחממים בסיר מעט שמן זית ושום לטיגון קל. מוסיפים עגבניות ומתבלים לפי הטעם. מבשלים כרבע שעה.
  3. מסדרים בתבנית 4 פרוסות חציל, מעל כל פרוסה כף רוטב עגבניות, עלה בזיליקום ופרוסת מוצרלה, ושוב חוזר חלילה עוד 3 פעמים כאשר מסיימים בפרוסת חציל.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה. לקראת הסוף מגרדים מעל כל מאפה מעט פרמזן.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: כללי

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אהוד:

    נראה טוב……..

השארת תגובה