חציל ממולא בנוסח יאנג-שו של נטע וינריב


מאת: נטע וינריב

חציל ממולא בנוסח יאנג-שו

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לנטעלזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: חציל ממולא בנוסח יאנג-שו

בקצרה: פרוסות חצילים ממולאות בבשר טחון מתובל בסויה, ג'ינג'ר כוסברה, מטוגנות בבלילה ומוגשות עם רוטב מתקתק של עגבניות, בצל וג'ינג'ר.

מצרכים

  • לרוטב:
  • 1 בצל קטן פרוס לחצאי טבעות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
  • מלח
  • חצי בקבוק פסאטה של mutti
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • חצי כוס מים
  • לחצילים:
  • 100 גרם בשר טחון
  • 3 כפות כוסברה קצוצה דק
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2 כפות סויה איכותית
  • 1-2 חצילים
  • לבלילה והטיגון:
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קמח
  • 2/3 כוס מים
  • שמן חמניות או קנולה לטיגון חצי עמוק

הכנה

  1. מכינים את רוטב העגבניות: על אש בינונית-נמוכה מאדים את הבצל והג\'ינג\'ר עם מעט מלח. כשהם מתרככים (המטרה היא לא להזהיב אלא לרכך) מוסיפים את הפסאטה הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
  2. מכינים את מלית הבשר: מערבבים בשר, כוסברה, ג\'ינג\'ר וסויה.
  3. פורסים את החצילים כמו למפרום: כ-10 פרוסות בעובי 2 ס\"מ חתוכות במרכזן לרוחב.
  4. שמים מתערובת הבשר בכל פרוסה.
  5. מערבבים מים, קמח וביצה. צריכה להתקבל בלילה די סמיכה.
  6. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
  7. טובלים את פרוסות החציל בבלילה ומטגנים משני הצדדים, עד שהחציל מוכן.
  8. מגישים מיד עם הרוטב.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipassataבשרמתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה