הסופגניות הכי מהירות בעולם (ללא גלוטן כמובן)

רגע אחרי הגשם הראשון הן מתחילות לצוץ בכל פינה, ממש לצד הקרמבו, מתחילים לראות אותן בסופרים ובקיוסקים, ואז בשבועיים שלפני חנוכה מתחילה המתקפה האמיתית. כל קונדיטוריה שמכבדת את עצמה (וגם כאלו שפחות) משיקות את "קולקציית הסופגניות של השנה", ואנחנו שוב מוקפים שלטי החוצות, כתבות הדירוג בכל האתרים וניחוח טיגון שמרחף מעל כל העיר. הקול הקטן שבראש שלנו, זה שמסביר שלא כדאי, ולא צריך, וממש "אסור" לאכול את זה – כבר איבד את הקול מרוב שהוא צרח, ואנחנו נשברים ואוכלים בערך 5000 קלוריות יותר מהתצרוכת היומית המומלצת, ונשבעים שמחר על הבוקר אנחנו יוצאים לריצה.

חשבתם פעם כמה זה קשה למי שבאמת אסור לו לאכול אותן?

אני חושבת שמכל החגים דווקא חנוכה הוא אולי החג הכי קשה לצליאקים, כי כולם מחלקים סופגניות, כל הזמן. בגני הילדים, בבתי הספר, בהדלקת נרות בעבודה נדמה שכל מה שכולם מסביב אוכלים כל היום זה סופגניות.

אני בטוחה שלכל ילד צליאקי יש סיפור על חג חנוכה אחד לפחות שבו חזר הביתה בוכה מבית הספר כי כולם קילבו סופגניות והוא לא יכל להשתתף בחגיגה.

חג הסופגניות מעמיד בפני הצליאקי המצוי (או הוריו) דילמה קשה- מה עושים? מוותרים? לא אוכלים בכלל? קונים קפואות ומחממים? קונים טריות? ואם הן טריות אז כמה זמן הן יחזיקו מעמד? ואולי להכין לבד? אבל גם אז, האם אפשר להכין פעם אחת לכל ימי החג? הרי זה חתיכת כאב ראש להתעסק עם השמרים וההתפחות והטיגונים כל יום… אז הנה לפניכם הפתרו – סופגניות בלי שמרים, בלי התפחות, בלי כאב ראש. סופגניות ישר ולעניין, שהכי קל להכין ולהגיש ישר מהסיר, חמות וטריות.

אצלנו נוהגים להגיש אותן לצד צנצנות של ריבת שזיפים וריבת משמש יחד עם כפיות וכל אחד מורח לעצמו איזו ריבה שהוא רוצה וכמה ממנה שמתחשק. כמובן שאם רוצים אפשר להזריק ריבה גם לתוך הסופגניות.

הסופגניות הכי מהירות בעולם (ללא גלוטן כמובן)/ תמר פלג

מה צריך?

  • 350 גרם קמח תופח ללא גלוטן "אופק מן הטבע"
  • 2 ביצים L
  • 2 גביעי אשל/לבן/גיל
  • מעט תמצית וניל
  • לפחות ליטר שמן לטיגון
  • להגשה: אבקת סוכר, ריבת משמשים וריבת שזיפים

איך מכינים?

בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים ומניחים לתערובת לנוח בצד בזמן שהשמן מתחמם.

אם יש לכם מדחום לבישול, מדדו את חום השמן, והתחילו לטגן ב170 מעלות. אם אין לכם, הכניסו לשמן כף עץ הפוכה, וכשמתחילות להיווצר בועות קטנות ועדינות מסביב לכף- זה הזמן לטגן. חשוב לשמור את השמן לא חם מידי, כי אחרת הסופגניות ישרפו מבחוץ אבל יהיו נאות בפנים.

לוקחים כף גדושה (או כפית, מה שבא לכם) מהתערובת, ובעזרת כף נוספת מחליקים את התערובת לתוך השמן החם. מטגנים סופגניה אחת או שתיים לבדיקה, ואז אפשר לטגן אפילו 4-5 ביחד.

הסופגניה צריכה להיות זהובה מבחוץ ואפויה לחלוטין בתוכה, אין דרך לדעת בוודאות עד שלא מטגנים כמה ומגלים כמה זמן זה לוקח. אל תתפתו להעלות את חום השמן, אלא אם יש צורך האריכו את משך הטיגון.

מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, מניחים על נייר סופג. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר  ואם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן.

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל שילדים אוהביםכלליללא גלוטןללא גלוטןמתוקיםמתכוניםמתכונים לחנוכהשיר הסירים - כל המתכוניםתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (11)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מיכל:

    היי,
    האם יש מתכון לסופגניות אפויות וללא ביצים וגבינות (לטבעונים)
    אשמח לקבל כזה.
    תודה

  2. מאת אוסנת:

    איך שומרים על טמפ של שמן ולא נותנים לה לעלות? האם להוריד מהגז?

    • מאת תמר פלג:

      הי אסנת,
      אפשר להנמיך את הלהבה, ובאמת אם יש צורך, אז גם להעביר בין שתי להבות…

  3. מאת sharon:

    hi Tamar
    i live in london and don't have Eshel or Gil.
    what can i replace it with? sour cream? yogourt?
    thanks
    sharon

  4. מאת sharon:

    me again,
    no sugar in the pastry?
    sharon.

  5. מאת חיה:

    מאתגרת עוד- מה עושה מי שלא יכול לאכול גם מוצרי חלב?

    • מאת תמר פלג:

      אם אפשר חלב עיזים או כבשים, אז אפשר גם יוגורט שכזה.

      אם לא, אפשר לעשות גם גבינת שמנת מסויה מעורבבת עם חלב סויה או אורז עד למרקם של יוגורט. אני מאמינה שזה יצא טוב…
      אשמח לדעת :)

  6. מאת רונית:

    היי, האם אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף שקית של אבקת אפיה?

  7. מאת אסף:

    הסופגניות יצאו מעולה !
    כולם אכלו – הרגישים לגלוטן ואלה שלא.
    תודה !

  8. מאת ron:

    היי ואיפה הריבה במתכון של הסופגניות ?

השארת תגובה