רול עגבניות וגורגונזולה של ענת גלבוע-רון

מאת: ענת גלבוע-רון

רול עגבניות וגורגונזולה

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לענת לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: רול עגבניות וגורגונזולה

בקצרה: יריעת לדר עגבניות מגולגלת לסיגרים במילוי גורגונזולה, ובמילויים נוספים

מצרכים

  • 1 בקבוק passata di pomodoro של Mutti בתכולה של 700 גרם
  • מעט פלפל שחור טחון טרי
  • מעט עלי טימין מיובשים או טריים
  • מעט אורגנו מיובשים או טריים
  • למילוי: גבינה כחולה חריפה, כמו גורגונזולה או סטילטון

הכנה

  1. להעביר תכולת הבקבוק עם רסק העגבניות לסיר. לתבל (לא יותר מדי, כי הטעמים נעשים מרוכזים מאד בייבוש) ולבשל על אש בינונית-קטנה עד שמצטמצם בשליש בערך, כ-15 דקות. לערבב מדי פעם ולהזהר – העיסה מבעבעת ו\"יורקת\" לכל עבר. רצוי לכסות בממכסה יעודי למניע "השפרצות", או במגבת מטבח נקיה.
  2. להעביר את הרסק המצומצם לדהידרטור – מייבש פירות וירקות. (השתמשתי ב- EZIDRY) – למרוח על מגש (משומן בטיפת שמן זית, בעזרת נייר) חצי מהכמות שנותרה, בערך כוס, עד קצוות המגש וליישר היטב.
  3. להפעיל את המייבש.
  4. לבדוק אחרי 3 שעות אם ניתן לקלוף את ה"לדר" מהמגש, לעשות זאת בזהירות, להפוך על המגש ושוב לייבש שעה-שעתיים, עד שהלדר מוכן.
  5. לחלופין: אם אין מכשיר ייבוש, אפשר למרוח על סילפט או נייר אפיה בתבנית שטוחה, או אפילו על ניילון נצמד עבה, ולייבש בתנור בחום נמוך מאד – 50°אחרי כמה שעות להפוך לפי ההוראות לעייל ולהמשיך לייבש.
  6. כשמוכן – לקלוף בעדינות מהמצע ולקרר. לאחר הקרור אפשר לגזור לריבועים, משולשים וכד\' לפי הצורך.
  7. בתמונה: גלילי לדר עם גבינת גורגונזולה, על סלט חסה. שימושים אחרים שעשיתי עם הלדר: הכנסתי לבצק לחם, קצצתי והכנסתי לכדורי גבינת עיזים, אפשר למלא במליות אחרות.
  8. הלדר טעים להפליא והשילוב של המתיקות שלו עם החריפות של הגבינה מושלם…

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipassataאוכל צמחונימתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת גילה קמינצ'יק:

    נראה נפלא והתחלתי לרייר. כרגיל המתכונים והמאכלים שלך מושלמים וערבים לחך.

השארת תגובה