לזניה של לבנה מלוך

מאת: לבנה מלוך

לזניה

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור ללבנה לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: לזניה

בקצרה: לזניה ביתית , טעימה וקלה להכנה. גם זאת עם הרוטב המוכן טעימה אבל כמובן עדיף רוטב בהכנה עצמית.

מצרכים

  • קופסת עלי לזניה איכותית
  • 2 קוטג'
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • גבינה צהובה מגורדת עמק.
  • רוטב עגבניות בהכנה עצמית או לעצלנים רוטב פומדרו של חברת ברילה .
  • מרכיבים לרוטב בהכנה עצמית :
  • 200 גרם עגבניות משומרות קלופות [מעדיפה את הסוג pelati של חברת mutti]
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות [שוב של חברת mutti, זה נקרא polpa]
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2-3 שיני שום
  • שמן זית 2-3 כפות
  • מלח
  • פפריקה
  • קמצוץ סוכר
  • צרור עלי בזיליקום

הכנה

הכנת הרוטב :

  1. מכניסים את כל המרכיבים מלבד הסוכר, הפפריקה והבזיליקום לסיר ושמים על האש. מחכים כמה דקות עד לרתיחה קלה ואז מורידים את האש לנמוכה-בינונית. אחרי עשרים דקות מועכים עם הכף את העגבניות השלמות ומוסיפים קמצוץ סוכר ופפריקה . מוסיפים מלח אם צריך. מבשלים עוד מינימום 10-15 דקות. אחרי שמכבים את האש, קורעים את עלי הבזיליקום, מוסיפים לסיר ומערבבים
הכנת הלזניה
  1. לערבב את הקוטג' + ביצה+ מלח
  2. לשמן מעט תבנית פיירקס מלבנית
  3. לשים כ-2 כפות רוטב עגבניות
  4. לסדר שכבת עלים
  5. לשים שוב רוטב
  6. לשים תערובת הקוטג'
  7. כך חוזר חלילה 3 שכבות
  8. על השכבה האחרונה לשים את שארית רוטב העגבניות ומלמעלה לפזר גבינה צהובה בנדיבות.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipelatipolpaמתכוניםפסטהפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה