דברו אלינו בשוקולד! קאפ קייקס שוקולד-שוקולד ללא גלוטן

שוקולד, שוקולד, ועוד קצת שוקולד. מה כבר אישה צריכה בחיים חוץ מזה? כולנו יודעות שיש ימים כאלו (שלא לומר שבועות כאלו) שכל מה שאת רוצה זה שוקולד. חם, קר, בגלידה, במוס, בעוגה, רק שוקולד. וגם אני, כמו כולן, סובלת מימים כאלו מעת לעת. אמנם זה לא קורה לי הרבה, אבל כשמתחיל יום כזה, לא תעזור שום דיאטה, לא יעזור שום לו"ז צפוף ושום נסיון לדחות את החשק. שוקולד, ועכשיו!

בפעם האחרונה שהיה לי יום כזה, הקאפ קייקס האלו הופיעו לי בלילה בחלום.

בחלומי ראיתי מגדל של עוגות, כולו בנוי מלבנים של קאפ קייקס שוקולד, עם ציפוי שוקולד, שקושטו בהמון המון פצפוצי שוקולד.

ההמשך כבר היה ברור מעליו, קמתי בבוקר, רצתי למטבח, והכנתי את הקאפ קייקס האלו. כשהגעתי לשלב הקישוט מצאתי את עצמי עומדת מול קופסא ריקה של פצפוצי שוקולד. כמעט בכיתי. איך זה קרה? איך יכול להיות שהגעתי הרבה הרבה מתחת לקו האדום של פצפוצי השוקולד בבית? לא הייתה ברירה אלא להטביע את יגוני בקאפ קייקס ללא הפצפוצים. כדי לפצות את עצמי על עוגמת הנפש, הכנתי לי גם כוס שוקו ליד.

אחרי שנרגע החשק לשוקולד, התלבשתי ויצאתי לחפש פצפוצי שוקולד. חזרתי עם כמות קישוטים ופצפוצים שיכולה להספיק לבערך אלפיים קאפ קייקס, בפעם הבאה שהם יופיעו לי בחלום, כבר אהיה מוכנה.

מה צריך?

קאפ קייקס שוקולד-שוקולד ללא גלוטן/ תמר פלג

מתכון: קאפ קייקס שוקולד-שוקולד ללא גלוטן

מצרכים

  • לעוגות:
  • 100 גרם קמח תופח "אופק מן הטבע"
  • 20 גרם קקאו איכותי
  • 140 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 40 גרם חמאה רכה
  • 120 מ"ל חלב
  • ביצה (L)
  • לציפוי:
  • 300 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 40 גרם קקאו איכותי
  • מעט חלב

הכנה

  1. מחממים תנור ל170 מעלות ומכינים תבנית שקעים עם מנז'טים חגיגים.
  2. בקערת המיקסר מניחים את הקמח, הקקאו, המלח והסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים פנימה את החמאה ומפעילים את המיקסר במהירות איטית עד לקבלת מרקם חולי.
  3. בקערית נפרדת טורפים את הביצה יחד עם החלב ומוזגים את זה בעדינות לתוך המקיסר- במהירות איטית. כאשר הבלילה נראית אחידה, מגבירים את המהירות לכחצי דקה, כדי לתת קצת אווריריות לבלילה, אין צורך לערבב יותר מחצי דקה.
  4. בעזרת שקית זילוף או שתי כפות ממלאים את השקעים עד למחצית מגובהם.
  5. אופים כ20 דקות ב170 מעלות עד שהקאפ קייקס יציבים, וקיסם שננעץ במרכז של אחד מהם יוצא יבש.
  6. מצננים היטב לפני הציפוי.
  7. מכינים את הציפוי:
  8. בקערת המיקסר מניחים את אבקת הסוכר עם החמאה ומערבבים לאט כדי שאבקת הסוכר לא תתעופף. מוסיפים את הקקאו ומגבירים את המהירות. ממשיכים לערבב עד לקבלת קרם חלק, אחיד ואוורירי. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור עד לציפוי הקאפ קייקס. מומלץ להוציא את הציפוי מהמקרר לפחות רבע שעה לפני שמצפים כדי שהציפוי יהיה רך ונוח לעבודה.
  9. כאשר הקאפ קייקס קרים והציפוי נעים, מצפים את העוגות ומקשטים בסוכריות, פצפוצים או כל מה שבא לכם.
  10. שומרים במקרר בקופסא אטומה.


בתאבון!

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר  ואם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה


חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל שילדים אוהביםכלליללא גלוטןמאפיםמתוקיםמתכוניםעוגותתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה