רביולי ביתי ברוטב עגבניות של אולגה טוכשר


מאת: אולגה טוכשר

רביולי ביתי ברוטב עגבניות

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לאולגה לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: רביולי ביתי ברוטב עגבניות

בקצרה: מדובר ברביולי במילוי מנגולד וגבינת פטה שמוגשים על מצע רוטב עגבניות בליווי גבינת פרמז'ן מגוררת ובזיליקום

מצרכים

לרביולי:

  • 300 גרם קמח לבן
  • 3 ביצים M
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמן זית
למילוי:
  • 1 חבילת מנגולד
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • 150 גרם גבינת פטה
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט לפי טעם
לרוטב:
  • 1 כוס מחית עגבניות Passata
  • 10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 1 בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • מלח, פלפל שחור, אורגנו, פפריקה מתוקה וחריפה לפי טעם

הכנה

  1. במעבד מזון מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל גוש בצק רך וגמיש. מרדדים באמצעות מכונת פסטה (ל- 6) או ידנית וקורצים רביולי בצורה וגודל רצויים. מקמחים מעט את הבצק בין רידוד לרידוד וכמו כן מקמחים את משטח העבודה.
  2. מכינים את המילוי: קוצצים דק בצל ושום ומטגנים בשתי כפות שמן עד ההזהבה. מוסיפים מנגולד חתוף לרצועות גסות ומטגנים יחד עד שמנגולד נהיה רך ומאבד חצי מהנפח שלו. מקררים, מוסיפים גבינת פטה מפוררת, מתבלים ומערבבים היטב.
  3. ממלאים את הרביולי: על כל עיגול בצק מניחים בין חצי כפית לכפית מילוי, מרטיבים את קצוות הבצק ומכסים עם עיגול נוסף. מהדקים את הקצוות.
  4. מבשלים את הרביולי: בסיר גדול מרתיחים מים עם חצי כפית מלח, זורקים פנימה רביולי מוכנים ומבשלים כ- 10 דקות או עד שהרביולי מוכנים וצפים על פני המים.
  5. בינתיים מכינים רוטב: מטגנים בשתי כפות שמן בצל ושום קצוצים, מוסיפים עגבניות שרי חתוכות לרבעים, כוס מחית עגבניות Passata, קצת מים במידת הצורך (עם הרוטב סמיך מדי) ומתבלים לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות עד שרוטב נראה מוכן.
  6.  מגישים רביולי ביתיים על מצע רוטב עגבניות בליווי בזיליקום וגבינת פרמז\'ן מגוררת.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipassataאוכל צמחונימרקיםמתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה