לזניה ביתית של חנה פיש

מאת: חנה פיש

לזניה ביתית

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לחנה לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: לזניה ביתית

בקצרה: זה מתכון ללזניה עם בשר ופטריות ברוטב עגבניות של מוטי. הלזניה היא מאוד טעימה וקלה

מצרכים

  • 2 בצלים
  • קופסת פטריות שמפיניון
  • קופה 400 גר, של עגבניות מקולפות של מוטי
  • 500 גר' חזה עוף טחון
  • חופן שמיר
  • 6 שיני שום
  • שמן זית
  • שמן חמניות לטיגון
  • מלח, פלפל, אורגנו
  • דפי לזניה
  • מים חמים
  • קופסה של 100 גר' רסק עגבניות
  • תבנית אפיה ודף של נייר אפיה

הכנה

  1. מכינים בשר ללזניה
  2. מחממים מחבת עם שמן
  3. חותכים בצל אחד לרצועות מטגנים במחבת את הבצל. מוסיפים 3 שיני שום קצוצים, קופסת פטריות, מוסיפים לזה כחצי קילו בשר טחון . מערבבים הכל . לאחר מכם מערבבים בכלי נפרד רסק עגבניות עם מים ושופכים על בשר. מוסיפים לזה שמיר קצוץ, מלח, פלפל, אורגנו. מערבבים ומורידים מהאש.
  4. מכינים את הרוטב
  5. שמים בבלנדר את העגבניות של מוטי.מערבלים בבלנדר עגבניות עם שמן זית, מלח ו 3 שיני שום קצוצים. מטגנים בצל חתוך לרצועות ומוסיפים לו עגבניות מרוסקות. מטגנים עד שנהיה רוטב סמיך. מסירים מהאש.
  6. מרכיבים את הלזניה בתבנית אפיה
  7. לוקחים דפי לזניה. שמים בתבנית אפיה נייר אפיה. שמים 2 דפי לזניה, מעליהם יוצקים בשר. ממשיכים ככה 3 שכבות. על השכבה האחרונה של דפי לזניה יוצקים רוטב עגבניות. שמים מעל נייר כסף ושמים לתנור 180 מעלות ל-~40 דקות. מורידים נייר כסף ומשאירים עוד ~5 דקות. חותכים ואוכלים. בתאבון

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipelatiמתכוניםפסטהפרימורסק עגבניותתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה