אוסו בוקו בנוסח מילאנו של חיים גלדמן

מאת: חיים גלדמן

אוסו בוקו בנוסח מילאנו

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לחיים לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: אוסו בוקו בנוסח מילאנו

בקצרה: תבשיל קדרה שעיר בטעמים עם הרבה ירקות שורש ותבלינים מבושל ביין ועגבניות מרוסקות.

מצרכים

  • 4 פרוסות אוסובוקו בקר
  • 2 כפות קמח
  • ½ כוס שמן זית לטיגון
  • 6-8 שיני שום קלופות
  • 1 בצל בינוני מגורר
  • 1 גזר מגורר + פרוסות גזר
  • 1 שורש פטרוזיליה מגורר
  • 1 סלרי מגורר
  • קורט תימין יבש
  • ½ קופסה עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס ציר בקר
  • 3-4 עלה דפנה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כף גרגירי כוסברה מעט שבורים
  • חופן נענע טרייה קצוצה
  • לגרמולטה:
  • שום
  • גרידת לימון
  • פטרוזיליה
  • שמן זית.

הכנה

  1. יש לבחור פרוסות עם עצם לא גדולה במיוחד – להסתכל משני הצדדים.
  2. חותכים את העור המקיף את פרוסת האוסובוקו.
  3. מייבשים היטב את פרוסות האוסובוקו, מקמחים היטב מכל הצדדים ומנערים מעודפי הקמח.
  4. מטגנים היטב את הפרוסות המקומחות במחבת עם שמן זית חם עד להשחמה.
  5. מוסיפים לסיר את הגזר, הבצל ושורש הפטרוזיליה ואת הסלרי.
  6. מתבלים בתימין יבש, עלי הדפנה, מעט פלפל שחור גרוס ושום.
  7. מוסיפים את היין והמים ואת העגבניות המרוסקות, מכסים ומבשלים לפחות שעה וחצי על אש בינונית. במהלך הבישול מוסיפים את ציר הבקר לסירוגין.
  8. לאחר שעה וחצי מוסיפים את גרגירי הכוסברה, הנענע , פלפל שחור גרוס ומלח.
  9. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות ומגישים בליווי ריזוטו וגרמולטה לקישוט מלמעלה .

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipolpaבשרמתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

השארת תגובה