מרק דלורית ושעועית אדומה של אולגה טוכשר


מאת: אולגה טוכשר

מרק דלורית ושעועית אדומה

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לאולגה לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: מרק דלורית ושעועית אדומה

בקצרה: מרק חורפי במרקם ותיבול נדירים

מצרכים

  • 500 גרם דלורית (בערך 2 יחידות)
  • 3-4 גבעולי סלרי
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 5 כוסות ציר עוף
  • 4 כוסות שעועית אדומה מבושלת
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • שליש כפית כמון
  • חצי כפית משכת קארי אדום
  • 2 כפות שמן לתיבול
  • ככוס וחצי מים רותחים

הכנה

  1. שוטפים היטב שעועית מושרית ומבשלים כשעה: על אש גבוהה לפני הרתיחה ואחרי זה על אש נמוכה.
  2. מקלפים דלורית, מנקים וחותכים לקוביות קטנות, בערך 2X2 ס\"מ. חותכים סלרי, בצל ושום לחתיכות קטנות.
  3. מחממים בסיר גדול 2 כפות שמן ומטגנים בו קודם את הסלרי ואחרי זה גם את הבצל עם השום. מערבבים ומטגנים כחמש דקות.
  4. מוסיפים קוביות דלורית ותכולה של קופסת עגבניות מרוסקות, מערבבים ומבשלים כעשר דקות.
  5. מוסיפים ציר עוף, ככוס וחצי מים רותחים, מתבלים, מכניסים פנימה צרור קטן של עלי סלרי ומביאים את המרק לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כארבעים דקות עד שדלורית מתרככת.
  6. אחרי ארבעים דקות, שוטפים היטב את השעועית שהתבשלה בסיר השני ומכניסים לסיר עם המרק. מערבבים הכל יחד ומבשלים כעשר דקות נוספות.
  7. מוציאים את צרור הסלרי, מתקנים את התיבול ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipolpaמרקיםמתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה