חציל ספירלה בסגנון ים תיכוני / אסיאתי של אולגה טוכשר


מאת: אולגה טוכשר

חציל ספירלה בסגנון ים תיכוני / אסיאתי

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לאולגה לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: חציל ספירלה בסגנון ים תיכוני / אסיאתי

בקצרה: מדובר בחציל מבושל ברוטב עגבניות מרוסקות של Mutti עם בצל, שום, פפריקה ואניס בליווי טחינה גולמית

מצרכים

  • קופסת עגבניות מרוסקות של Mutti
  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • חצי כוס מים
  • 3 כוכבי אניס טחונים
  • חצי כפית עד כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מעט שמן לטיגון ראשוני
  • טחינה גולמית להגשה

הכנה

  1. שוטפים חצילים, מורידים את עלי הכתר (משאירים את הגבעול) וחורצים בהם חריצים ארוכים במרווח של כס"מ בין חריץ לחריץ. שוטפים מספר פעמים ומשאירים להשרייה במים בזמן שמכינים רוטב.
  2. חותכים בצל ושום לקוביות קטנות ומטגנים בשתי כפות שמן בסיר שמספיק רחב ע"מ להכיל שני חצילים אחד ליד השני. מטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
  3. מוסיפים רוטב עגבניות, מים ותבלינים. מערבבים ומביאים לרתיחה. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
  4. מכניסים לסיר את החצילים, מכסים ומבשלים על הצד הזה בלי לערבב כ- 20 דקות או עד שהם מתרככים מלמטה. הופכים לצד השני, מערבבים את הרוטב ומבשלים עוד רבע שעה – 20 דקות. בסוף החצילים צריכים להיות רכים מכל הצדדים.
  5. 5. מגישים בצורת ספירלה על מצע רוטב עגבניות עם מלח גס, פלפל שחור גרוס וטחינה גולמית, לצד לחם שחור מלא או אורז.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipolpaאוכל צמחונימתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה