קציצות חצילים נימוחות של עירית חכים


מאת: עירית חכים

קציצות חצילים נימוחות

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לעירית לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: קציצות חצילים נימוחות

בקצרה: קציצות חציל וגמבה מוגשות על מצע פסטה

מצרכים

לקציצות-

  • * חציל בינוני, פרוס לפרוסות, קלויות בגריל
  • * 4 פלפלי גמבה, קלויים על האש, כבושים בחומץ
  • * 3 ביצים
  • * גלדי שום – כתושים
  • * כורכום, מלח, פלפל שחור גרוס גס
  • * פירורי לחם
  • * גבינה צהובה מגוררת
  • * רוטב פלפל חריף MUTTI
  • * ריחן טרי קצוץ
לרוטב-
  • * 2 כפות שמן זית
  • * סוכר חום
  • * שום קצוץ
  • * רכז עגבניות MUTTI
  • * 4 כוסות מים חמים
  • * עגבניות חתוכות דק MUTTI POLPA
  • * גמבה כבושה – מרוסקת במוט
  • * תבלינים – מלח, פלפל שחור,קינמון,ציפורן טחונה

הכנה

קציצות-

  1. * קוצצים את פרוסות החציל ואת הגמבה לקוביות .
  2. * מערבבים ומוסיפים לזה את סלט החצילים
  3. * טורפים את הביצים ומוסיפים.
  4. * כותשים את השום ומוסיפים, יחד עם – כורכום,מלח,פלפל.
  5. * מוסיפים פירורי לחם – הכמות משתנה לפי כמות הנוזלים המצטברת
  6. * מערבבים לתוך הכל חופן גבינה צהובה. אני השתמשתי בכבשים/ השומרון.
  7. * מוסיפים כפית רוטב פלפל חריף MUTTI
  8. * קוצצים קטן ריחן טרי
  9. * מניחים בצד
הרוטב-
  1. * מחממים 2 כפות שמן זית
  2. * מקרמלים את הסוכר
  3. * מזהיבים גלדי שום קצוצים גס
  4. * מוסיפים רכז עגבניות MUTTI
  5. * מוסיפים 4 כוסות מים. רצוי חמים.
  6. * מוסיפים כפית רוטב פלפל חריף MUTTI
  7. * מוסיפים 5 כפות גדושות (כחצי פחית) עגבניות חתוכות דק MUTTI POLPA
  8. * מרסקים כ-2 פלפלי גמבה כבושה, ומוסיפים.
  9. * מתבלים – מלח, פלפל שחור,קינמון, ציפורן
  10. - מבשלים את הרוטב עד לבעבוע, מנמיכים את האש.
  11. - יוצרים קציצות בידיים רטובות ומניחים בזהירות לתוך הרוטב.
  12. - ממשיכים לבשל עוד כ-חצי שעה על אש בינונית-קטנה.
  13. - מצננים מעט, ומעבירים על מצע של פסטה.
  14. - מקשטים בעלי ריחן.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipelatipolpaאוכל צמחונימתכוניםפרימורסק עגבניותתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה