עגבניות שוחות סלט שרי גרי של הילה אביגיל קיסוס


מאת: הילה אביגיל קיסוס

עגבניות שוחות סלט שרי גרי

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור להילה לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: עגבניות שוחות סלט שרי גרי

בקצרה: עגבניות שלמות במילוי פטריות או חציל זוקיני אפויות על מצע קרם פירה או מטבל וסלט עלים עם עגבניות שרי חצויות ומרוקנות במלית עשבי תיבול וגבינה בגריל

מצרכים

  • עגבניות שלמות ועגבניות קטנות של MUTTI
אופציה א:פטריות שמפניון ויער 5 סהכ
  • בצל ,שום
  • חמאה 20 גרם
  • חומץ בן יין או יין לבן-קאווה
  • גבינת תום
  • אורגנו
  • דבש
  • חרדל
  • גבינת קשקשל מגורדת
  • בצל לפירה
  • חמאה 40 גרם
  • רבע כוס שמנת לבישול
  • חרדל דבש
  • שום
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • מלח פלפל
אופציה ב:
  • בצל חציל אחד בינוני וזוקיני וחצי פלפל אדום
  • או חצי פלפל אדום ו3 2 זוקיני גדולים
  • 20 גרם חמאה
  • מלח פלפל
  • שום
  • גבינת פטה 40-50 גרם
  • קשקבל מגורד
  • שמיר
  • למטבל: שמנת חמוצה
  • מיונז חרדל
  • פרורי לחם וגבינה מגורדת
לסלט:
  • עלים ירוקים – בייבי\\חסות\\אפשר אפילו על תרד למי שאוהב הבעיה היר שהטעם מאד דומיננטי ומתנגש בעבגבניות וזו גם הופכת לארוחה בפני עצמה.
  • עגבניות קטנות
  • עישבי תיבול
  • פטה קוביה קטנה
  • פרמזן
  • פרורי לחם
  • חומץ רגיל דבש לימון חרדל ושמן קנולה
  • מלח פלפל

הכנה

  1. מרוקנים עגבניות שלמות של MUTTI עם כפית מגרעינים ונוזלים זורים מעט מלח והופכים לריקון נוזל נוסף.
  2. מטגנים בצל עם מעט שמן רק בכדי שלא ישרף כשמתחיל להזהיב מוסיפים שום כתוש פטריות ייער פרוסות דק ושמפניון גם כן דק מזהיבים עד שהפטריות מקבלות מעט גמישות וצבע ומוסיפים קובית חמאה , מה טיפות חומץ בו יין ולמי שלא אוהב אפשר להוסיף יין לבן או קאווה מצמצמים נוזלים ,גבינת תום מגורדת לקראת סיום שתקבל מעט התכה מלח פלפל ואורגנו חצי כפית שטוחה דבש וכפית שטוחה חרדל כדי לקבל טוויסט בטעם לחמצמץ.
  3. או לחלופין אופים בתנור חציל עד שהוא מתרכך ומגרדים אותו , מטגנים בצל שום, וזוקיני מגורד קוביות קטנטנות של פלפל, מי שלא אוהב חציל יכול לוותר עליו הזוקיני והפלפל מקבלים יחד טעם וריח של חציל עדין, מוסיפים חמאה מלח פלפל חוץ בן יין או יין לבן כמה טיפות קוביית גבינת פטה וקשקבל מגורד מעט שמיר אורגנו מצמצמים נוזלים ומורידים מהאש.
  4. ממלאים כל עגבניה מעליה מפזרים תערובת שהוכנה מפרורי לחם תבלית מלח שום ולפלפל וגבינה מגורדת שאוהבים רצוי להשתמש באותה גבינה שבתוך העגבניה.ומכניסים לאפיה בתנור על נייר אפיה שמחוררים מעט על רשת כשמתחת תבנית בכדי לאסוף את הנוזלים שייגרו מהעגבניה.
  5. אופים 10 דקות חום בנינו נמוך ואז מעבירים לכמה דקות מעטות בוסט של צליה בגריל.
  6. בינתיים אם בחרנו בעגבניות ופטריות…מטגנים בצל קצוץ דק דק גם לו מוסיפי חמאה כשמזהיב , פה כבר בנדיבות קוביית תיבול או לחלופין שום מלח פלפל ונגיעת כורכום.
  7. מוזיפים רבע כוס חמאה ומורידים מהאש ברתיחה.
  8. מואכים תפוחי אדמה שהיו על הגש במים חמים ומלח עד ריכוך , ומערבבים לתוכם את הרוטב עד שמתקבל מרקם פירה אבל רך אחיד לא נוזלי ולא סמיך מידי.
  9. מוציאים את העגבניות ומניחים על הפירה.
  10. במקרה של החציל זוקיני יותר מתאים כאן מטבל קליל עשוי מיחסים של כל חצי גביע שמנת חמוצה לכף גדושה מיונז חצי כפית חרדל
  11. .כל עגבניה מונחת לצד שלושית מטבל.
  12. לסלט:
  13. חוצים עגבניות קטנות של MUTTI מרוקנים,
  14. מכינים תערובת עשבי תיבול – בזיליקום אורגנו וטימין או שמיר בזיליקום,
  15. מוסיפים גבינת פטה וגבינת פרמזן מגורדתופרורי לחם.
  16. מכניסים לכל עגבניה תערובת שתסתום אותה בצורה שטוחה ומכניסים לתנור לאפיה קצרה בגריל עד אשר במלית הופכת קריספית.
  17. מניחים עליי בייבי וחסה או כל עלים ירוקים שאוהבים
  18. אגוזי מלך מקרמלים בסיר במעט סוכר וכמה טיפות מים עד שהסוכר מזהיב מעט, מוסיפים לעלים , מכינים רטב מלימון מעט חומץ חרדל ודבש ושמן קנולה מלח ופלפל מערבבים ויוצקים על העלים ועליהם מסדרים את העגבניות.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipelatipomodorini di collinaמתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה