מרק עגבניות בלחמנית שאור של ענת סמבול


מאת: ענת סמבול

מרק עגבניות בלחמנית שאור

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לענת לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: מרק עגבניות בלחמנית שאור

בקצרה: מרק עגבניות ופלפלים מוגש בלחמניית שאור תוצרת בית

מצרכים

  • שמן זית איכותי
  • בצל גדול קצוץ
  • חצי ראש שום קצוץ
  • 4 גבעולי כרישה פרוסים דק
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים
  • 4 עגבניות בינוניות בשלות קצוצות
  • קופסת שימורי עגבניות שלמות קלופות PELATI של MUTTI
  • בקבוק עגבניות מרוסקות PASATA של MUTTI
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • אבקת שום גבישי
  • כ-3 ליטר מים או ציר ירקות
  • עלי בזיליקום קצוצים לקישוט
  • 6 לחמניות שאור שהכינותי מראש

הכנה

  1. בסיר חם עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה אז מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עוד כחמש דקות.
  2. מוסיפים את הפלפלים הקצוצים ומטגנים עוד כחמש דקות.
  3. מוסיפים את הכרישה הפרוסה ומקפיצים עד שהיא נהפכת שקופה.
  4. לסיום מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומקפיצים יחד, כשהן מתחילות להוציא נוזלים מתבלים במלח גס, פלפל שחור ושום גבישי.
  5. סוגרים את המכסה ונותנים להכל להתבשל כעשר דקות.
  6. לאחר כעשר דקות מוסיפים את הנוזלים ומערבבים היטב.
  7. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כשעה על אש נמוכה.
  8. לאחר כשעה טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
  9. עם בלנדר "סטיק", טוחנים מעט את המרק, אבל לא לגמרי, כדי שישאר המרקם של הירקות.
  10. את הלחמניות מניחים על תבנית, מורידים להם כס"מ מהראש ומרוקנים את התוכן לקערה.
  11. מורחים בעדינות שמן זית בתוך הלחמניה ומכניסים לתנור בחום גבוה (190) לבערך 20 דקות.
  12. להגשה- מניחים לחמניה בקערת מרק, מוזגים את המרק בלחמניה ולפזר מעט עלי בזיליקום קצוצים מעל.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipassatapelatiאוכל צמחונימתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שלום:

    יפה ומגרה חייב לנסות את זה

  2. מאת אופה בקפידה:

    נשמע טוב, אך אשמח לקבל גם את המתכון ללחמניות השאור

השארת תגובה