בולונז-שלוש-שעות-בישול של תמר שורצברד


מאת: תמר שורצברד

בולונז-שלוש-שעות-בישול

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לתמר לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: בולונז-שלוש-שעות-בישול

בקצרה: רוטב בולונז סמיך, מלא בטעמים איטלקיים

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר טחון איכותי
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 6 שיני שום, חתוכות לפרוסות דקות
  • 2 קופסאות עגבניות תמר של mutti
  • 4 כפות מחית עגבניות מרוכזת של mutti
  • 2-1 כפיות פלפל שאטה גרוס
  • 1.5 כפיות בזיליקום יבש
  • 1.5 כפיות אורגנו יבש
  • 2 כפיות פפריקה
  • 0.5 כפית סוכר
  • מלח ופלפל
  • 0.5 כוס רוטב סויה (כן, כן)

הכנה

  1. בסיר גדול שיכיל את הבולונז, טגנו את הבצל הקצוץ על אש גבוהה עד שהוא מתרכך. לאחר שהבצל מתרכך, הוסיפו את השום ואת פלפל השאטה הגרוס וטגנו במשך כ-3 דקות.
  2. במקביל, במחבת גדולה או בווק, חממו 2 כפות שמן זית על אש גבוהה. כשהמחבת חמה חמה, הוסיפו את הבשר הטחון למחבת, תוך ניסיון לשמור על שכבה אחידה ושטוחה. הניחו לבשר למשך כ-2 דקות, בהן הוא יקבל שוק של חום מן המחבת ויתרגל (חם שם). לאחר כ-2 דקות של טיגון, התחילו לפורר את הבשר בעזרת כף עץ, כך שהבשר הטחון ייטגן מכל צדדיו וישחים.
  3. דאגו כי הבצל והשום בסיר השני לא מטגנים יתר על המידה. הם אינם צריכים לקבל צבע, אלא להיעשות רכים. במקרה שהבצל והשום התרככו טרם סיימתם לטגן את הבשר, כבו את האש והניחו לסיר.
  4. כשהבשר שחום ועשוי כולו, הוסיפו לו חצי כוס רוטב סויה. כן, זה מפתיע להשתמש ברוטב אסייתי במתכון איטלקי. רוטב הסויה מקרמל את הבשר, מעניק לו מליחות נהדרת וצובע את התבשיל כולו בגוון כהה עמוק. לא תאמינו כמה זה טעים עד שתנסו. הניחו לבשר להטגן עם רוטב הסויה עד ש-80% מהנוזלים בסיר נעלמו. זה לוקח בערך 10 דקות.
  5. העבירו את הבשר לסיר עם הבצל והשום, וערבבו היטב כך שכל המרכיבים יעניקו אהבה אחד לשני. הניחו להם להתבשל יחד כ-3 דקות.
  6. הוסיפו לסיר את מחית העגבניות ואת עגבניות התמר, שניהם של mutti כמובן. מעכו מעט את עגבניות התמר כך שהמיצים שלהן ירטיבו את התבשיל.
  7. הוסיפו את הפפריקה, הבזיליקום היבש, האורגנו היבש, הסוכר, המלח והפלפל וערבבו היטב.
  8. עם אחת מקופסאות השימורים הריקות של רסק עגבניות התמר, הוסיפו 2 קופסאות מים אל הסיר. ערבבו היטב, סגרו במכסה והניחו להתבשל במשך כשעה.
  9. לאחר שעה פתחו את המכסה חלקית והניחו לבולונז להתבשל במכסה פתוח חלקית במשך כשעה וחצי. התוצאה הסופית צריכה להיות בולונז סמיך וכהה, עם מעט נוזלים.
  10. אכלו בצורה קלאסית עם פסטה, או השתמשו בבשר להכנת לזניה משביעה עם בולונז ובשמל.
  11. בתיאבון!

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו בפרס)

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipelatiבשרמתכוניםפסטהפרימורסק עגבניותתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה