הפחמימה האולטימטיבית להקלת הלחץ נמצאת אצל 'הבלגי' באבן גבירול

הנה מה שסו-אלן כתבה עלי לפני יותר משנה כשהיא התלהבה מהואפל של באבט ואני התגעגעתי לאהובה בנמל אחר:

…מוריד הגשם הזמין בירה דוברת שפות זרות ואני הלכתי על משהו שוקולדי, סמיך ומרומם נפש. השוקולד החליף חיש קל את הדם הרע שזרם לי בעורקים ותוך שניה הייתי אני עליזה ותוססת ומוריד הגשם בבעסה של ימאי שיכור שספינתו הפליגה מן החוף בלעדיו. אין דבר מגניב מהתאמה בין בני זוג!

"תבחרי את" אמר המלח המבואס שישב לידי ושיחק בפייסבוק במקום להחזיק איתי ידיים. הייתי שיכורה מהמשקה הצפוף במוצקי קקאו ומבסוטית שנותנים לשיכורת סוכר את הגה הספינה. אין ספק שאוביל אותנו לחוף מבטחים, מדובר בקינוחים, לא? זה השטח שלי. זה לא מסובך. נורא רציתי ללכת על כל מיני מיוחדים, אבל מוריד הגשם החליט ללכת עד הסוף על תפקיד מוריד ההתלהבות ובחר לעצמו ואפל עם שוקולד כאילו שהוא ילד כאפות ולא האדם המגניב שהוא בדרך כלל. שיהיה, הוא לא מקבל מהחלק שלי אף ביס, השליתי את עצמי לדקותיים…..

האמת היא שהתנהגתי כמו מלח מבואס כי הרגשתי כמו אחד שמתגעגע לנמל אחר, זה של בריסל, או אמסטרדם למשל.

המקום של באבט ממש מדליק, חמוד וטעים ואפילו רומנטי. אבל אני חשתי שם אכזבה קלה כמו בכל מקום אחר לפניו שפיתה אותי עם צמד המילים "ואפל בלגי" והגיש לי וואפל אוורירי וקל גוף.

כמו סאקר לדבר האמיתי, לגוש בצק השמרים שמשובץ בגבישי סוכר שנלחץ לכמה דקות במכבש כבד ולוהט שנקרא גופרה ומדפיס כרטיסים לגן עדן, אני תמיד מאמין שאולי הפעם זה זה, מנסה שוב ומתאכזב.

מסתבר שיש שתי אסכולות למה שנקרא 'ואפל בלגי' או גופרה (על שם המכבש). אסכולת בריסל שדוגלת בבלילה קלילה בואפל אוורירי ישר צלעות, ואסכולת ליאז' שמעבירה מדוד לדור מתכונים של בצק שמרים כבד גוף שמשובץ בקריסטלים של סוכר שהופך לקרמל קריספי תוך כדי תהליך.

ומסתבר שגם בבלגיה אסכולת ליאז' ניצחה כי את כל הגופרות המטמטמות אכלתי דווקא בבריסל.

ליאז' מימין בריסל משמאל

מה כל זה חשוב עכשיו? אתם בטח שואלים. ביחוד בימים לחוצים כמו אלו.

כי נפל דבר בתל אביב, וזה לא סקאד או גראד או פאג'ר.

נפתח מקום לואפל בלגי אמיתי מהאסכולה הנכונה שמייבא את הבצק הסודי שלו מבלגיה ולא עושה קיצורי דרך.

והואפלים שיוצאים מצמד הגופרות הכבדות שלו הם הכי אמיתיים שאכלתי אי פעם בארץ והכי מנחמים והכי מתאימים להקלת לחצים וחרדות.

את הבלגי פתח לפני כמה שבועות בחור חמד ישראלי בשם גיל עם קשרים משפחתיים בבלגיה שדואגים לו לאספקה קבועה של בצק מדויק מבלגיה.

לא אכביר במילים חוץ מזה שהייתי שם כבר 3 פעמים, ופעם אחת אפילו אחרי שויתרתי על קינוח במסעדה רק כדי לנגוס עוד פעם בפלא המתוק.

רוצו לשם. ואפל עולה 18 ש"ח

הבלגי

אבן גבירול 3

תל אביב

איך אומרים? תמונה שווה יותר מ 1000 מילים.

יש שלושה סוגי בצק והרבה תוספות מעל

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredדודי כליפאמסעדותמסעדות חדשותמקומות שאהבנותל אביב

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מעיין:

    ואיפה המתכון?

  2. מאת גל:

    האמת שדרך כלל אני לא טורח לכתוב תגובות אבל הפעם אני חייב לפרגן. טעים בטירוף!!!!! בול כמו שאכלתי פעם באיזה אתר סקי ומאז אני בדודא וואלה בינתיים היחיד בארץ שבאמת ענה על הציפיות! שאפו גדול! נתראה שוב בקרוב

  3. מאת ofer:

    כמה טעוית….

    קודם כל הוופל הבריסלאי הוא זה "שכבד "יותר,
    כלומר,מכיל שמרים.
    בנוסף,הוא גם מלבני.
    הוופל מליאז הוא מתוק יותר בגלל הסוכר
    וגם אובלי בצורתו.
    אז אם כותבים כבר על וופל בלגי כדאי להתעדכן קודם כל…

  4. כולם צריכים נחמה בימים כאלו ואין כמו ואפל בלגי לצורך כך

השארת תגובה