אלפחורס – שיר הלל לנדיבות

בכל פעם שמישהו יצא מהמושב אל העיר הגדולה או מדהים מזה, טס לחוצלארץ, ניר אחי הגדול היה מבקש רק דבר אחד, מחק מיוחד לאוסף שלו. כמעט מאתיים מחקים בצבעים, גדלים וניחוחות שונים היו מונחים כלאחר כבוד בארון הירוק שלו בחדר, וניר היה סופר וממיין אותם במסירות אין קץ. ואז הגעתי לכיתה א'. חברים חדשים, סדרי עולם חברתיים שונים. אוסף המחקים של ניר עזר לי להגיע אל לבבות חדשים ולא מוכרים. כבשתי חברות וחברים ממושבים שלא הכרתי בזכות מחקים נדירים שלא היו לאף אחד. הכל הלך חלק, אני והחברים החדשים שלי עשינו חיים משוגעים בהפסקות ואז ניר גילה שהאוסף שלו חסר. חסר מאוד.

אני אחסוך מכם את כל המכות שחטפתי לגמרי בצדק ואגיד שמאז לא ממש למדתי את הלקח. בכל זאת, הרסתי לו את הדיסק מן שהוא הביא מארצות הברית בטיול הגדול של אחרי הצבא. לאף אחד לא היה כזה, רק לניר. אבל אני הייתי חייבת לסחוב לו אותו למחנה ולהעניק לכל החבר'ה סיבוב על המכשיר הפלאי הזה שכולם מדברים עליו אבל אף אחד עדיין לא נגע בו. כשאני חושבת על זה תוך כדי כתיבה אני מבינה שניר כנראה אהב אותי כי הוא יצא לגמרי רחמן איתי. עובדה. אני עדיין כאן.

כל החיים כולם אומרים לי שאני נדיבה מידי. נותנת את כל הלב והנשמה. אבא שלי היה כזה וכשאומרים לי את זה אני ישר מתמלאת גאווה ענקית שמציפה את כולי. אני דומה לאבא גיורא. אפילו בעלי החיים בשכונה שלי יודעים באורח פלא להגיע אל מפתן הדלת שלי. אני מאמצת אותם ודואגת להם ולפעמים אפילו מוצאת להם בית חם. מטאטא הרחובות הזקן שעובר כאן בכל יום יודע שאצלי הוא תמיד יקבל בנוסף לחיוך גם בקבוק מים קרים ומשהו טעים לאכול. פעם שוקולד שווה, פעם עוגיות, היום למשל זה היה שתי סופגניות מהסופר שקניתי במיוחד בשבילו.נשבעת.

אלפחורס

גם כשאני מכינה אלפחורס אני מקפידה להיות נדיבה. למלא את התוכן שלהם בהמון ריבת חלב איכותית. הסוג שאני הכי אוהבת הוא ריבת חלב בקופסת פלסטיק פשוטה של חברת קומידה מקיבוץ מענית. אולי גרים שם כמה ארגנטינאים שיודעים את העבודה. אלישבע המצחיקה מהצבא היתה מבשלת חלב ממותק שהיתה מביאה בתרמיל כל הדרך מאילת ונשארת רזה למרות הכמויות שהיא טחנה. את המתכון המנצח לאלפחורס מצאתי אצל קרין גורן וחשוב מאוד להקפיד על הכמויות המדויקות ואם מסיבה כלשהיא הבצק עדיין נותר פירורי מידי, פשוט תוסיפו קצת חלב למיקסר.

אלפחורס של קרין גורן – שיר הלל לנדיבות

מצרכים:

200 גרם חמאה

200 גרם אבקת סוכר

4 חלמונים

מערבלים הכל עד לקרם חלק ומוסיפים מה ששמים לפני זה בקערה נפרדת ומערבלים

200 גרם עמילן (כוס וחצי פחות שתי כפות )

200 גר קמח רגיל (כוס וחצי פחות שתי כפות)

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

שתי כפיות אבקת אפייה

חבילת אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1. מאחדים הכל לבצק ושולחים למקרר לשעתיים.

2. משטחים את הבצק ויוצרים עיגולים בעזרת קורץ. טוב, אני מעדיפה פקק של סוכריות קישוט קטן שיוצר עיגולים קטנים ומושלמים.

3. אופים כעשר דקות בחום בינוני עד שמרגישים שמלמעלה מקבל קראס אך העוגיה עדיין לבנבנה. תנו להם להתקרר ואז שדכו בין כל שני עיגולים עם ריבת החלב המועדפת עליכם.

אלפחורס

4. תנו סיבוב על הצד בצלחת של קוקוס ויאללה לצנצנת. הכי כדאי לאכול יום אחרי.

למתכון המקורי באתר של קרין, לחצו כאן.

ואם אנחנו כאן, קבלו המלצה למקום שטוב לאכול בו, לקינוח הקינוח.

בית הקובה בקרית מלאכי – סירים ונפלאות

בית הקובה של עליזה הוא חנות קטנה בשורת חנויות מוזנחות למדיי. שלושה שולחנות עם מפת שעוונית שלא מצביעה על העושר שתמצאו בתוך הסירים שלה. האשה הקטנה והנמרצת מוציאה מ"הסירים ונפלאות" שלה מרקים עשירים ומדהימים. קובה סלק  אדמדם , קובה חמוסטה עם תועפות של שום ומנגולד וקובה דלעת כתום. יש גם אורז טעים וקציצות בקר לאוהבי הז'אנר. ביום שלישי פעמיים כי טוב יש גם קוסקוס. אלוהי. עליזה מכינה גם קובה מטוגן וקציצות ירק אבל האבן השואבת את האנשים שמגיעים אליה גם ממרחקים, זה המרקים.

קובה אוכל עירקי

מסעדת בית הקובה, היוצר 1 קרית מלאכי

***

הדר אלמגור ניר, בעלת קייטרינג העוגיות המופלא "עוגיא", היא האחראית לכל העוגיות המדברות והמצויירות שיספרו אהבה ויעבירו את המסר שלכם דרך העיניים והבטן. הדר היא קופרייטרית ביום, ואופה מוכשרת ויצירתית בלילות.

יש לכם אירוע? מחפשים מתנה מקורית? הדר ומוחה הקודח הם הכתובת.

להצטרפות לדף של עוגיא בפייסבוק לחצו כאן ואז לייק. אתם בפנים!

מחפשים מתכון לעוגיות? מצאתם!

חיתוכיות ריבה של אמא

חיתוכיות שוקולד וחלבה של דנית סלומון

עוגיות בוטנים ושוקולד לבן

מתכון לקרמבו תוצרת בית

קטגוריות:: Featuredאוכל שילדים אוהביםהדר אלמגור נירכללימתוקיםמתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (10)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נעמה פלד:

    הדרי אהובה,
    תודה על הטור המקסים הזה ותודה לניר החנון והרחום שלא חיסל אותך לגמרי. שיקול הדעת שלו הוא משהו שיש לציינו בחג הכפר.
    אוהבת אותך, את כותבת נפלא.

    • מאת מיטרה:

      תודה רבה על המתכון. למה הכוונה בדיוק ל"עמילן"?
      וחוצמזה לדעתי ניתן לשלב את העוגיות גם עם ריבת תות שדה איכותית

  2. מאת לילית:

    עשית חשק לרוץ לאפות אך אין לי חיבה לריבת חלב. האם יש עוד מלית מומלצת?

  3. מאת רוני:

    איזה כייף לקרוא אותך… אל תפסיקי לכתוב לנו – וכל המרבה, הרי זה משובח!!!

  4. מאת סונצ'יק:

    מאחלת לכם שקט בדרום…והמתכון מדהים..עשיתי את העוגיות לחבר שלי לפני כמה חודשים והיום אני עושה שוב ליום הולדתי כי האלפחורס שוות יותר מכל עוגה לדעתי. ולגבי השואלת על מלית ריבת חלב. חבר שלי לא מת על ריבת חלב אז אני משתמשת בממרח נוטלה ובריבה של אמא..יוצא מעדן..ולמי שתישאר הרבה נוטלה..תעשו עוגת שמרים ;)

השארת תגובה