עיגולי פולנטה צרובים בשמן זית עם סלסת עגבניות של תמר געש


מאת: תמר געש

עיגולי פולנטה צרובים בשמן זית עם סלסת עגבניות

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לתמר לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: עיגולי פולנטה צרובים בשמן זית עם סלסת עגבניות

מצרכים

לפולנטה

  • כוס קמח תירס דק
  • 3 כוסות מים
  • כוס חלב
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
לסלסה
  • 2 עגבניות (מאורכות) משומרות מתוצרת Mutti
  • עגבניה אחת טריה חתוכה לרבעים
  • שתי שיני שום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 עלי בזיליקום טרי
  • מרסקים את הכל למחית חלקה

הכנה

אופן הכנה של הפולנטה

  1. בסיר גדול מכניסים את כל החומרים ומערבבים כל הזמן בכף עץ עד אשר נוצרת דייסה סמיכה מאד – בערך 25 דקות בישול.
  2. מוציאים מהסיר ומשטחים בשיכבה עבה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בבשמן זית – נותנים לפולנטה המוכנה להצטנן עד אשר היא מתמצקת.
  3. מחממים שמן זית במחבת רגילה או מחבת פסים, קורצים עיגולים בעזרת כוס מהפולנטה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
  4. הוספתי גם עגבניות שרי חצויות למחבת.
  5. מוציאים את עיגולי הפולנטה מהמחבת אל צלחת הגשה, מזלפים עליהם מסלסת העגבניות ואפשר גם לגרר מלמעלה גבינת פרמג'אנו.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי!

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipelatiאוכל צמחונימתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה