ניוקי צבעוני של איתן שקד



מאת: איתן שקד

ניוקי צבעוני

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לאיתן לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: ניוקי צבעוני

בקצרה: ניוקי ביתי, עם מינימום תוספת קמח שגורם להם להיות נימוחים במיוחד…

מצרכים

לניוקי:

  • 1. ק"ג 1 תפו"א (מהסוג העמילני ביותר שתמצאו) אפוי בתנור על גבי מצע של מלח גס למשך 50 דקות עד שעה לייבוש מלא.
  • 2. קמצוץ מלח ים.
  • 3. ביצה אחת + חלמון 1
  • 4. כוס קמח לבן.
  • 5. 30 גר' חמאה רכה.
  • 6. מעט קמח דורום (או סולת) על תבנית שטוחה להנחת הניוקי.
לרוטב:
  • 1. קופסא אחת של עגבניות שרי מקולפות MUTTI.
  • 2. 10 זיתי קלמטה חתוכים ללא החרצנים.
  • 3. פלפלים צבעוניים מתוקים (מצאתי כאלה בשוק הנמל)
  • 4. 6 שיני שום פרוסות דק.
  • 5. בצל סגול אחד חתוך לרצועות דקות.
  • 6. חצי כוס שמן זית איכותי.
  • 7. שני זוקיני פרוסים דק.
  • 8. שניים/שלוש סוגי פטריות – כמו פורטובלו, פוצ'יני.
  • 9. חצי כפית של ממרח פטריות כמהין.
  • 10. שליש כוס יין לבן (שרדונה/ריזלינג או מה שנותר אצלכם פתוח במקרר…)
  • 11. פלפל שחור טחון טרי. + מלח ים.
  • 12. סלייסים של פרמז'ן (אני עושה את זה ע"י קולפן ירקות.
  • 13. ליטר שלם של אהבה ענקית – תאמינו לי שזה הכי חשוב! בהכנה של אוכל…

הכנה

  1. הכנת הניוקי:
  2. א. לאחר שמעכנו היטב את תפו"א לשים את הפירה בקערה גדולה, לעשות חור במרכז ולשם להכניס את יתר החומרים, את הקמח להכניס בהדרגה ולא בפעם אחת – חשוב. לבחוש הכל היטב למסה אחידה ולהכניס למקרר להתגבשות.
  3. ב. לטגן קלות את הבצל, השום, הפטריות, הפלפלים להוסיף את היין הלבן ולתת לו כמה דקות להתאדות.
  4. ג. להוסיף את עגבניות השרי – ללא הרוטב שבקופסא.
  5. הכנת הניוקי:
  6. מרתיחים סיר גדול ומוסיפים כפית מלח ים למים.
  7. מהמסה יש להכין שבלולים בקוטר 1.5 סמ'. ומהנקניק חותכים רצועות של 2.5 סמ'. היישר לתבנית המרופדת בקמח דורום (או סולת).
  8. זורקים בעדינות את הניוקי לתוך הסיר ומחכים עד שיצופו, ברגע שהם צפים יש לתת להם לשהות במים עוד 2 דקות ולהוציא עם מסננת ישירות לרוטב שכבר מחכה מוכן (אתם בטח כבר מכירים את החוק הראשון בפסטה… הרוטב מחכה לפסטה ולא ההיפך)
  9. לסיום: מפזרים רצועות פרמז'ן על הכל ופשוט טורפים

 

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי!

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipelatipomodorini di collinaכללימתכוניםפסטהפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ליאת:

    מתכון משגע !
    תודה איתן

השארת תגובה