חזה בקר ברוטב עגבניות של ורד לב


מאת: ורד לב

חזה בקר ברוטב עגבניות

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לורד לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: חזה בקר ברוטב עגבניות

בקצרה: בישול ארוך של חזה בקר ששרה במרינדה של רוטב עגבניות והתחבר לירקות בתנור

מצרכים

  • נתח של חזה בקר (תבקשו מהקצב שלכם שיתן לכם חלק טוב ממנו) במשקל של 1-1.5 ק"ג
  • שפע של ירקות (דלעות למיניהן, דלורית, תפוחי אדמה, בטטה, קישוא, בצל, שורשים ועוד)
  • רוטב עגבניות מרסק מעורבב במים
  • תבלינים: מלח, פלפל, עלי דפנה, רוזמרין וכל מה שעולה בדעתכם

הכנה

  1. את נתח הבשר משרים ברוטב עגבניות (אפשר להמליח ולפלפל) במשך יומיים לפחות (אפשר אפילו יותר) במקרר.
  2. בסיר המתאים לבישול ארוך בתנור (ברזל, אמייל פיירקס) מניחים את הבשר (אפשר לחתוך לנתחים) ואת הירקות (אפשר להשתמש בדלועים קטנים שלמים למיניהם) בחתיכות גדולות.
  3. מוסיפים את התבלינים ומניחים בתנור שחומם לחום גבוה של 250 מעלות למשך כ-40 דקות.
  4. אח"כ מקטינים את החום ל-160 מעלות וממשיכים בבישול למשך 2-3 שעות נוספות.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי!

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttiבשרמתכוניםפרימורסק עגבניותתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. הרצפט של חזה בקר ברוטב עגבניות נראה טוב מאד אבל נשאלת השרלה איך אופים אותו 2.5 שעות או יותר מבלי להוסיף רוטב ומים כי זה מתייבש. כמו כן האם אפשר לבצע אותו מבלי כל כך עגבניות תןדה

השארת תגובה