ניוקי ברוטב עגבניות של אביטל חיון אברמוביץ'



מאת: אביטל חיון אברמוביץ'

ניוקי ברוטב עגבניות

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לאביטל לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: ניוקי ברוטב עגבניות

בקצרה: מתכון קליל , טעים ,שתמיד רוצים עוד …:)

מצרכים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 400 גרם קמח
  • 4 חלמונים
  • 75 גרם פרמזן מגוררת
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס שמן זית איכותי
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 2 קופסאות עגבניות מקולפות של mutti (אפשר גם שרי)
  • 1 כפית סוכר
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • להגשה:
  • כדור מוצרלה טרייה
  • כף פרמזן מגורר
  • 8 עלי בזיליקום קצוצים גס

הכנה

  1. להניח את תפוחי האדמה בקליפתם ,בתבנית עם שכבת מלח גס בערך כ1/2 ס"מ
  2. לאפות כשעה ורבע בטמפ' של 190 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
  3. לקלף את תפוחי האדמה ולרסק במרסק ידני ,להוסיף את הקמח ,החלמונים ,פרמזן ,מלח ואגוז מוסקט .
  4. ליצור גלילים ולחתוך לחתיכות באורך כ2 ס"מ .
  5. יש להניח את הניוקי על מגש מקומח עד השימוש .
  6. הרוטב : מחממים את שמן הזית והשום במחבת רחבה על להבה גבוה.
  7. שהשמן מתחיל לבעבע מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ2 דקות .
  8. מוסיפים את הבזיליקום ומטבלים במלח ,פלפל וסוכר .
  9. נותנים לרוטב להתבשל כ12 דקות .
  10. בישול הניוקי : להרתיח בסיר גדול מים וכף מלח על כל ליטר מים.
  11. להכניס את הניוקי בשלבים לסיר הרותח וברגע שהניוקי צף הוציאו מן המים בעזרת כף מחוררת .
  12. ההגשה : מחממים את הרוטב ומעבירים את הניוקי תוך כדי הקפצה , רואים שהרוטב עוטף את הניוקי קורעים ביד את המוצרלה ,מסירים מהאש מוסיפים פרמזן ובזיליקום ,ולסיום מעט הזלפה של שמן זית.

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי!

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipelatiמתכוניםפרימורסק עגבניותתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה