צ'יקן טיקה מאסאלה של תמר שורצברד

מאת: תמר שורצברד

צ'יקן טיקה מאסאלה

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לתמר לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

מתכון: צ'יקן טיקה מאסאלה

בקצרה: קארי עוף ברוטב עגבניות קרמי ופיקנטי בניחוחות הודיים

מצרכים

להכנת הקארי:

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לעיגולים ללא הגרעינים
  • 2 קוביות ג'ינג'ר קצוץ קפוא או חתיכה 2X2 של ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי או פלפל שאטה טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפיות גאראם מאסאלה איכותי
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף ממרח עגבניות mutti concentrato
  • 1 פחית עגבניות תמר מרוסקות mutti pelati
  • 750 גרם חזה עוף נקי משומן וגידים, חתוך לקוביות
  • 1 גביע יוגורט דנונה 3%
  • חופן עלי כוסברה, קצוצים
  • מלח, פלפל
להכנת האורז:
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 כוסות אורז פרסי או אורז בסמטי
  • 3 כוסות מים רותחים
  • מלח

הכנה

הכנת הקארי:

  1. חממו 2 כפות שמן קנולה בסיר רחב, וטגנו את קוביות הבצל עד לריכוך. בזמן שהבצל מטגן, הוסיפו את הפלפל החריף, את הג'ינג'ר הקצוץ ואת שיני השום הקצוצות. המשיכו לבשל כ-3 דקות.
  2. הוסיפו את התבלינים: צ'ילי, כורכום, גאראם מאסאלה וסוכר. הניחו לתערובת להטגן כ-2 דקות, עד שהיא מעלה ניחוחות. לאחר מכן הוסיפו את ממרח העגבניות ואת עגבניות התמר המרוסקות של mutti, ותנו לעגבניות האיטלקיות הללו לעשות שמח עם התבלינים.
  3. העבירו בזהירות את הרוטב החם למעבד מזון ורסקו עד למרקם חלק, או רסקו את הרוטב בעזרת בלנדר מוט והניחו בצד (זהירות, זה חם!).
  4. הוסיפו כף של שמן קנולה לסיר או קחו מחבת חדשה ושמנו אותה. טגנו את קוביות חזה העוף על אש גבוהה. כשקוביות העוף מקבלות מעט צבע, הוסיפו פנימה את הרוטב החלק שטחנתם קודם. הביאו לרתיחה קלה על אש בינונית למשך 10 דקות, עד שהעוף מבושל לחלוטין.
  5. הורידו מן האש, ערבבו פנימה את היוגורט ו3/4 כמות מן הכוסברה הקצוצה. טעמו והוסיפו מלח ופלפל כרצונכם. אם הרוטב חריף לטעמכם, הוסיפו יוגורט צונן עד שרמת החריפות תתאזן.
  6. צקו את הקארי בנדיבות על אורז לבן (פרסי או בסמטי). קשטו בכפית יוגורט ומעט כוסברה קצוצה. בתיאבון!
הכנת האורז:
  1. הרתיחו 3 כוסות מים.
  2. בזמן שהמים רותחים, חממו כף שמן קנולה בסיר קטן, והוסיפו 2 כוסות אורז. טגנו את האורז עד שהופך כמעט שקוף.
  3. הוסיפו את המים הרותחים וכפית שטוחה של מלח, וערבבו קלות. הניחו מכסה, ובשלו על אש קטנה במשך 10 דקות.
  4. לאחר 10 דקות של בישול על אש קטנה, כבו את האש, הניחו מגבת על המכסה, והמתינו 10 דקות נוספות עד שהאורז יהיה מוכן.

 

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי!

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipelatiכללימתכוניםעוףפרימורסק עגבניותתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ניר ומורן:

    יצא מעולה!!! מתכון מומלץ, למרות שלא היה לנו עגבניות תמר וממרח עגבניות השתמשנו בעגבניות מרוסקות ורסק עגבניות רגיל ואת היוגורט החלפנו בגבינה לבנה עם טיפה חלב, יצא פשוט מעולה! תודה!

    נשמח לעוד מתכונים….

  2. מאת אהוד:

    אפשר להשתמש בממרח קארי אדום במקום בגאראם מסאלה? אם כן, כמה מומלץ לשים?

  3. מאת רודי:

    איפה קונים גאראם מסלה

השארת תגובה