עוגות פרג: גם הרבה וגם טובות

גשם עושה חשק לעוגות בית רכות, אלה שהולכות טוב עם המחשבה על התכרבלות ומשקה חם. עוגות פרג, שמטבען מתאימות יותר לחורף, הן התשובה המושלמת, מה גם שהכנתן ממש־ממש קלה ומלכלכת קערה אחת בלבד.

מהעוגות האלה אני מכינה תמיד כמות כפולה – המצרכים מחייבים. בשביל פרג טרי אני נאלצת לשגר את אמא שלי לשוק הכרמל (אצלנו זה הפוך: ההורים גרים בשיינקין, הילדים בשכונות פרוורים בורגניות נטולות שווקים), אז ברור שמאה גרם לא מצדיקים את הטרחה. גם מצד מצרכי הסופרמרקט (צנצנת של רסק תפוחים משומר) היעילות מכתיבה כמות כפולה. אני מתנחמת בעובדה, שהעוגות מתאימות מאוד להקפאה. אז מה אם התבניות העודפות מצליחות לשהות במקפיא יום או יומיים לכל היותר? זו כבר לא אשמתי.

הכי נוח לאפות את העוגות בתבניות מוארכות חד־פעמיות: באלה מהאלומיניום העוגות יוצאות יותר יפות; אלה מהנייר יותר בריאות. הבעיה בתבניות חד־פעמיות, שהן, על תכולתן, מאמצות לעצמן בעלים חדשים בקלות רבה מדי.

כאמור, אלה עוגות של בית, בלי קישקושים. אני מפזרת עליהן (לפני האפייה) נקודות של שוקולד־צ'יפס או אגוזים קצוצים, אבל אפשר גם בלי. עוגות "בלי" אפשר לפדר, אחרי האפייה והצינון, באבקת סוכר – רצוי מהסוג העמיד בהקפאה, שלא נמס ונעלם אחרי דקה (קונים בחנויות מתמחות).

 

מתכון: 4 עוגות פרג רכות בטעם ביתי

מצרכים

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 כוסות סוכר
  • 3 שקיקים סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מלימון אחד גדול או משניים קטנים
  • 4 ביצים גדולות
  • 3 כוסות קמח
  • 2 שקיקים אבקת אפייה
  • קורט נדיב של מלח
  • 200 גרם פרג טחון (טרי!!!)
  • 1 צנצנת (700 גרם) רסק תפוחים משומר (עם או בלי סוכר)
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • שוקולד־צ'יפס או אגוזים קצוצים לזרייה (לא הכרחי)

הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מכינים 4 תבניות מוארכות (שגודלן כגודל תבניות אינגליש־קייק חד־פעמיות). תבניות רב־פעמיות משמנים ומרפדים בנייר אפייה; תבניות חד־פעמיות אין צורך לשמן ולרפד. מסדרים את התבניות על תבנית תנור שטוחה גדולה.
  2. שמים חמאה, סוכר, סוכר וניל וקליפת לימון בקערת הערבול (בגלל הכמות ומשך הערבול, מיקסר נייח עדיף כאן על מיקסר ידני. משתמשים ב"גיטרה", לא במקצף). מערבלים במהירות בינונית־גבוהה במשך 10-7 דקות. עוצרים פעם או פעמיים ומנקים את דופנות הקערה במרית.
  3. מוסיפים את הביצים לתערובת החמאה – אחת בכל פעם – ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
  4. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לקערת הערבול. מוסיפים פרג, רסק תפוחים ומיץ לימון ומערבלים בקיצור רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים. כדי להימנע מערבול יתר, אפשר לעצור קצת לפני שהתערובת אחידה ולהשלים את השלבים האחרונים של הערבוב במרית.
  5. מחלקים את התערובת בין התבניות. אם רוצים, זורים על כל עוגה כף או שתיים של שוקולד־צ'יפס או אגוזים קצוצים. אופים במרכז התנור במשך 35-30 דקות, עד שפני העוגות מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

 צילום: יהודה סלומון

דנית סלומון בפייסבוק

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחונידנית סלומוןכשרמתכוניםעוגות

אודות הכותב:

RSSתגובות (5)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אמנון גנסין:

    עשית לי חשק אנסה את המתכון שלך לסוף שבוע ניראה משהו
    תודה

  2. מאת פועה אילוביץ:

    לא רשום כמה קמח!

  3. מאת אורה צבר:

    הכנתי . מעולה!!!!! מתחסלות!!!!

  4. מאת דפנה:

    עוגות רכות ומעולות
    מומלץ מאוד

השארת תגובה