גספצ'ו ירקות טריים/קלויים של רחלי קדם

מאת: רחלי קדם

גספצ'ו ירקות טריים/קלויים

 בתמונה : הוגש בכוס שוט של וודקה . צילום : אייל גוטמן

אהבתם את המתכון? רוצים לעזור לרחלי לזכות? הקליקו אהבתי! (ואולי תזכו גם אתם בפרס)

 

מתכון: גספצ'ו ירקות טריים/קלויים

בקצרה: מרק קר של עגבניות ופלפלים, שמשלב טעמים קלויים מפוחצים, עם טעמים טריים.

מצרכים

  • 2 ק"ג עגבניות רצוי תמר
  • 6 פלפלים אדומים גדולים שמי ועבי בשר (לא אלה הדקיקים)
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • כפית שום כתוש
  • 1/3 כוס שמן זית שאתם אוהבים
  • כף מיץ לימון
  • 2 כפיות סוכר ( אם משתמשים ב "MUTTI") לטעום קודם. בד"כ לא צריך או צריך ממש מעט.
  • 100 גר רסק עגבניות " MUTTI" מבקבוק הזכוכית
  • 1/2 כף מלח
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 7-8 טיפות טבסקו
  • 1 כף מיונז

הכנה

  1. מחלקים את העגבניות לשתי קבוצות. קילו אחד קולפים אחרי חליטה קצרה במים רותחים. קוצצים גס, ומניחים בקערה.
  2. את הקילו השני, שורפים היטב או על להבת אש גדולה ( הכי טעים) או בגריל, יחד עם 3 מהפלפלים האדומים , עד שהקליפה משחירה. מצננים, קולפים (שומרים את המיצים), קוצצים ומוסיפים עם המיצים לקערה של העגבניות הטריות.
  3. קוצצים את שאר הפלפלים מוסיפים לקערה יחד עם כל שאר המצרכים ומערבבים היטב.
  4. מכניסים פנימה בלנדר מוט, וטוחנים לאט ובסבלנות למירקם הרצוי. (יש כאלה שאוהבים יותר גס, ויש חלק). מצננים היטב, רצוי בפריזר, לפחות שעתיים, ומגישים.
  5. ךהגיש מקושט בקרוטונים תוצרת בית, מקל גריסיני, או סתם כמה קוביות פלפל ירוק.

 

אהבתם את המתכון – הקליקו אהבתי!

רוצים גם להשתתף בתחרות, או לראות את כל אוצר המתכונים? הקליקו כאן

קטגוריות:: Muttipassataאוכל צמחונימרקיםמתכוניםפרימותחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה