שיר הלל למכולת השכונתית וגם זיתוניות קשקבל

מתכון לבית לזית מתכון זיתוניות חטיפי זיתים

אני אוהבת לטייל ברחובות הריקים של תל אביב בימי שבת. נדמה שכולם או מאד ישנים, או מאד בבית קפה או מאד תקועים בפקקים לגליל עם אישתם וטפם. בימי שבת בבוקר יש לי זמן להתעכב ליד כל חלון ראווה, לבחון כל שמלה ולקנות חצי דיזינגוף במחשבה.

ולפעמים אני מוצאת גם אוצרות. נגיד את המודעה הזו, שתלויה בצנעה, ברש״י פינת פרץ חיות, על לוח מודעות שכבר ראה ימים יפים יותר, בבית שאת חלקו מאכלסים הומלסים ובחלקו מצטופפת מכולת. המכולת של איציק.

שלט כזה אפשר למצא רק ליד מכולות בהן החנווני מכיר את הלקוחות בשם ויודע כמה קשה להם לגמור את החודש. איציק המכולניק מכיר את כולם.

בכל פעם שאני נכנסת למכולת שכונתית אני מחפשת את יוסף שישב מאחורי הקופה בצרכניה של המושב, כשאני לא מווצאת אותו, אני מחפשת את שיפרה או את זלדה, שניקתה את הצרכניה ותמיד דרכנו לה ברטוב. זלדה אף פעם לא כעסה עלינו שדרכנו לה ברטוב. היא היתה נאנחת ומעבירה שוב סמרטוט מטונף על הריצפה. זלדה המנקה ידעה יותר טוב מכולם שבמושב הזה אי אפשר להגיד לאף אחד שום דבר.

הלכנו כל יום לצרכניה, היא היתה ה"מכה" של המושב, למרות שלא היו בה הרבה מדי דברים לקנות. הייתי קונה מדי יום סגריות "אירופה" לאמא שלי ולחם אחיד לסנדוויצ'ים וחלב בשקית וגבינת סביון או גוש חלב. לפני החגים היו שם קרפיונים חיים, פעם חרולית, בת דודתי הבכורה והנערצת, שכנעה אותי שקרפיונים מתים על תאית ושבנייר טואלט יש תאית. את ההמשך אתם יכולים לדמיין. עמדתי מעל חבית הקרפיונים ופוררתי למען היצורים הרעבים נייר טואלט. אני מקווה שהגפילטעפיש באותה שנה היה טוב מתמיד, או לפחות מזין מאי פעם. נחמתי היחידה שהם לא סבלו הרבה מדי.

פרידה ויוסף ידעו בדיוק למי יש חוב, למי אסור "לרשום" ולתת בהקפה, מי גונב קבוע מסטיקים ולמי צריך להתנהג יפה. בדיוק כמו שאיציק מהמכולת יודע כמה קשה ללקוחות שלו.

היום הלכתי לאיציק וקניתי אצלו במקום לרוץ לסופר ולעמוד רבע שעה בתור. לאיציק אין כרטיסי מועדון וגם לא שפע מקיר לקיר, אבל יש אצל איציק החנווני פיסה ממה שהיינו פעם, כששנות השבעים השתוללו בחוץ ואף אחד לא חלם על דפי ליף, סתיו שפיר, חרמות ומחאות.

לזכר שנות השבעים שמונים העליזות, קבלו כיבוד שרווח בערבי גבינות ויין, אצל כל עקרת בית שהחשיבה את עצמה. הזיתוניות. חטיפי זיתים וקשקבל אפויים וממכרים.

מתכון לבית לזית מתכון זיתוניות חטיפי זיתים

מתכון לבית לזית מתכון זיתוניות חטיפי זיתים

מתכון: זיתוניות / בית לזית – חטיפי זיתים וקשקבל

חטיפי זיתים מעולים וממכרים לחג השבועות ובכלל. לגמרי בקטגורית אוכל שילדים אוהבים!

מצרכים:

2.5-3 כוסות קמח תופח

150 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק

200 גרם חמאה רכה

גביע שמנת של פעם

קופסא של זיתים מגולענים

שומשום לקישוט

וכך תעשו:

1. בקערה גדולה לושו קשקבל, חמאה, שמנת וכוס וחצי קמח. להמשיך להוסיף קמח עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע. לא להוסיף הרבה מדי קמח. לאט לאט, הקשיבו לבצק. הוא יגיד לכם כמה קמח הוא צריך.

2. עיטפו את הבצק בנילון נצמד ותנו לו לנוח במקרר עחצי שעה.

3. סננו ויבשו את הזיתים.

4. קחו חתיכות קטנות מהבצק, שטחו על היד, מקמו במרכזם את הזית המגולען ועיטפו את הזית בבצק.

5. שימו את הכדורים בתבנית רחבה עטופה בנייר אפיה.

6. פזרו על הכדורים מעט שומשום. ניתן גם לגלגל את הכדורים בשומשום.

7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהכדורים מזהיבים.

מתכון לבית לזית מתכון זיתוניות חטיפי זיתים

8. אוכלים ומנסים לשיר את שיר המכולת עם זית לוהט בפה…

מחפשים עוד מתכונים חלביים וטעימים? או מתכונים לחג שבועות, כאן:

מתכון לפשטידת פטריות

מתכון לפשטידת אגסים וגבינה כחולה

מתכון למאפה ברוקולי ובטטות

מתכון לבורקס גבינת עיזים ובטטה

מתכון לבורקס זיתים וגבינה

מתכון לקנלוני בטטות

מתכון לבואיקוס – חטיפי גבינה מהמטבח הבולגרי

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמאפיםמתכוניםנעמה פלדעוגיותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (17)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אפרת:

    יש לי מתכון אחר שגורף מחמאות, אבל נראה לי שאני חייבת לנסות גם את זה, כי השילוב של קשקבל ושמנת גורם לי חלושעס בברכים…

  2. מאת מיקי:

    מעולה ויוכן בהקדם

  3. מאת שימרי:

    בדרך הביתה אקנה זיתים האם הולך עם זיתים שחורים או ממולאים בגמבה?

  4. מאת נעה זני:

    את פשוט, פשוט
    מתנה .
    ואת הדבר הזה נראה לי שממש קל להכין וממש קל לחסל..
    בקרוב אצלי.
    בלי נדר
    (זה מה שאומרים דתיים כשהם מטילים ספק בסיכוי שמשהו יקרה..)

    • מאת נעמה פלד:

      הכי כייף להכין אותו על הילדים. פעם, כשהייתי מורה, הייתי מזמינה את הילדים לבשל איתי, הזייתוניות היו חביבות במיוחד על הבנים, במיוחד אם הם היו מביאים אותן יום לאחר מכן לכתה כדי לחלק.
      בקיצור, תושיבי את החבר'ה שלך ותגלגלו יחד.

  5. מאת אופירה:

    היי נעמה,
    נראה מטריף לגמרי. הולכת לנסות.
    כמה יחידות בערך יוצאות?
    והאם ניסית להקפיא פעם?

  6. מאת נעמה:

    אני כל כך אוהבת את איך שאת כותבת. בתור מי שגדלה במושב, אפילו שזה היה כבר בסוף שנות השמונים, זלדה מהצרכנייה שלך זרקה אותי לינקו מהצרכנייה שלנו, שהוא כמו איציק מהמכולת שלך היום..
    ובכלל, למה בעיר הצרכנייה נקראת מכולת?
    הפוסטים שלך הם בבחינת "ילדות שכוסתה עפר", יש להם ריח ונעימות של זכרונות. תודה.

  7. מאת איילת:

    נעמה יקרה,
    לפני כמה חודשים- בבלאגן הסטודנטיאלי האופייני, אבדה לי מחברת המתכונים שלי. אחרי חיפושים בכל מקום שעולה על הדעת, אמרתי נואש והתחלתי במלאכת שחזור המתכונים שאבדו. את רובם הצלחתי לאתר, אבל היו כמה שחשבתי שאבדו לי לנצח. אצלנו קוראים לזה "בית לזית"- מנה קבועה שכיכבה בכל שנה בחג השבועות אצל סבתא שלי- ומכל המנות והגבינות היו אלה דווקא חטיפי הקשקבל האלה שריצו אותנו הנכדים יותר מכל… אז כמובן שביקשתי מסבתא לנסות ולשחזר את המתכון- אבל אצל סבתא המתכונים תמיד "לפי העין", אמא והדודות ירשו את זה ממנה- ורק אני נותרתי לקוות שיום יבוא ואזכה לטעום שוב את הטעם הנפלא הזה של בית לזית- שבמובנים רבים טעמו כשמו הוא- טעם של בית. ממש במקרה התגלגלתי למתכון שלך לפני כמה ימים והוא קורץ לי מרשימת ה"רוצה להכין" רוצה, אבל לא מספיקה, כי תקופת מבחנים עמוסה במיוחד עוברת על כוחותינו. עד אתמול. אתמול אמרתי די והתפניתי לנסות את המתכון המופלא הזה, ומה אני אגיד לך? כבר מהרגע הראשון בתנור הרחתי שזה זה. הטעם לא אכזב, ובעודנו יושבים לנו בסלון ומשננים מאמרים למבחן- פתאום בזווית העין נגלתה אליי מחברת המתכונים האבודה שלי, איך לא, במקום הראשון שחיפשתי. תודה גדולה לך. על עונג צרוף. ושבת שלום.

  8. מאת אן:

    הי, האם אפשר לעשות אוזני המן מאותו המתכון? תודה.

  9. מאת אבי:

    שמנת? איזה ? מה זה של פעם? חמוצה? מתוקה?
    (תמיד בגגל זה נופל בהכנה. למה תמיד רושמים שמנת וזהו?)

    • מאת אנה:

      כשרושמים שמנת במתכון מתכוונים ב 99% מהפעמים לשמנת לחמוצה.
      אלא אם כן ,מדובר על הכנה של קצפת ואז הכוונה לשמנת להקצפה.

  10. מאת טובה אוסט:

    מתכון של הבית לזית מתכון מעולה
    הכנתי והיה מאד טעים ומוצלח
    תודה לכם על המתכונים הטובים שלכם

  11. מאת טובה אוסט:

    תודה על נמתכון המצוין הזה אני מכינה אותו המון

  12. מאת שיר כהן:

    אהלן, נראה מצויין..
    אפשר פשוט לוותר על הקשקבל, או שישבש את המתכון?

השארת תגובה