רוטב עגבניות בסיסי של אבנר רוזנטליס

לכבוד תחרות המתכונים: עגבניות זה MUTTI! פשפשתי בבייגלה ומצאתי את המתכון האלמותי של אבנר רוזנטליס לרוטב עגבניות בסיסי.

אבנר, שהוא אחד הבשלנים המוכשרים ביותר שהכרתי, לימד אותי פעם את הרוטב הזה. הוא פשוט להכנה ויחד עם זה טעים באופן פלילי. אני מכין כמויות ממנו ומקפיא. זהו בסיס מצוין לפסטות ושקשוקות מהירות.

המתכון המקורי בו הופיע הרוטב היה:  ספגטי חריף עם לובסטר ושרימפס

מתכון: רוטב עגבניות בסיסי של אבנר רוזנטליס

מצרכים

  • 2.5 ק"ג עגבניות מקולפות מקופסת שימורים. אלו של מוטי (Mutti) מגיעות אחרי שהשמש הסיציליאנית שזפה אותן כשהן שוחות במיץ עגבניות סמיך.
  • ראש שום מפורק וקלוף
  • 3 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
  • צרור בזיליקום טרי.
  • מספר פלפלי שאטה (סודני) יבשים – אופציונלי.
  • חצי כוס שמן זית כתית מעולה.

הכנה

  1. מזהיבים בסיר גדול את השום והבצל בשמן הזית
  2. מוסיפים את העגבניות, אפשר לקצוץ אותן בסכין כשהן בסיר,
  3. קושרים את צרור הבזיליקום בחוט ומניחים מעל העגבניות.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
  5. מבשלים את הרוטב במשך שעה לפחות כשמידי פעם מערבבים (אחרת יידבק לתחתית הסיר וישרף).
  6. מכבים את האש, מוציאים את צרור הבזיליקום ונותנים לרוטב להצטנן.
  7. טוחנים בבלנדר יד עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד.
  8. זהו.

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.



קטגוריות:: אוכל צמחונימתכוניםפסטהתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה