אם אין לחם תאכלו לחמניות קוטג'

מתכון ללחמניות קוטג'

אני חוזרת משוק הכרמל, עמוסה בגבינות, ירקות ובכל מיני פירות שאני לא צריכה. זה קורה לי תמיד. אני מצטערת כשמתחיל להיות לי כבד וכשאני רואה את סבתא'לה. סבתא'לה היא קבצנית שיושבת בשני לוקיישנים. בדיזינגוף ליד חנות הבגדים או בקינג ג'ורג', גם ליד חנות הבגדים. היא יושבת על הריצפה בישיבה עוברית ומכסה את הפנים. כשאני עוברת ליד סבתא'לה, אני מתביישת תמיד. זה עובד לטובתה. היא תמיד מקבלת ממני כסף, בעיקר על השתדלות. סבתא'לה היא הקבצנית הכי נקיה ומטופחת בתל אביב. היא יכולה להיות סבתא שלי ושלכם, ולכן היא נוגעת לליבי.

לכל קבצן בקינג ג'ורג' יש שם בליבי. מרובם אני מפחדת וכל יום יש מצטרפים חדשים. בחודשים האחרונים הצטרפה "המפתיעה". היא צעירה ושחומה, ובמבט ראשון היא נראית כמו עובדת זרה מהמזרח. ואז היא חודרת בקפיצה למרחב המחיה שלך וצועקת "תני לי כסף!" אם את מתמהמהת לרגע היא הולכת. היא לא מחכה לאף אחד, גם לא לכסף שלך. אולי היא סתם רוצה להבהיל, אולי היא השעון המעורר של כולנו. אין לה פייסבוק לקטר על ביבי ועל שטייניץ, אין לה חשבון חשמל לקרוס מולו. היא רק מבהילה והולכת. מזכירה שהמצב יכול להיות פי מיליון יותר גרוע.

אף אחד מפושטי היד של רחוב קינג ג'ורג' לא יודע שביבי קיבל הרחבת זכויות וגם לא מי יודע מה מענין אותם שהוא ואיווט זוג. אני כמעט בטוחה שביבי קורא לפני השינה את "המלך צב צב" או את "עלילות פרדיננד פדהצור בקיצור".

הוא כמובן לא קרא אותם עד הסוף, ועצר בשיא. ככה זה כשיש לך זכויות יתר, אתה עוצר איפה שבא לך ומייצר איזו מציאות שמתחשקת לך. ככה זה כשאתה מולך על עם בחירה עם זכרון קצרצר.

אין ספק שאנחנו עם בחירה. יש רואים את זה, אפילו בעין בלתי מזויינת. כל יום אנחנו בוחרים את מי להחרים, למשל. הפייסבוק תפור עלינו במקרה הזה, כל יום קמה קבוצה אחרת שקוראת להחרים את ההוא והזה. בדרך כלל זה לא מחזיק מים, המקסימום שזה החזיק חזק זה את מחיר הקוטג', כשכל השאר מתייקר. למרגלותיה של סבתא'לה זרוק עיתון שמבשר על עליית מחירים מטורפת ועל הקוטג' שנשאר "זול", סמל המחאה החברתית של העם שרוצה כל מיני דברים ושוכח אותם ברגע שביבי קורץ לו. באותו עיתון גם כתוב שפעילי המחמאה "הסתדרו" על מקום נאה ברשימות לכנסת. סבתא'לה עדיין פושטת יד רועדת ומכסה את הפנים.

אני מעלה את דמי הכיס של סבתא'לה, כי נראה לי שחוץ מקוטג' היא תזדקק לעוד כמה דברים. נגיד לחם, חלב, תרופות. "זאתי יכולה לקנות אותך ואותי" אומר מישהו שמחכה למיץ שלו, במחיר המופקע, כמובן. "שתקנה" אני עונה לו. חוץ מזה שאנחנו אלופי החרמות, אנחנו גם אלופים בצרות עין. יכולנו לייצא שנאת חינם ולהפוך את זה לענף מכניס, אבל משום מה אף אחד מעממי-הלא-בחירה לא רוצה את השנאה שלנו, גם לא בחינם. אז אנחנו מבוססים בה לבד, בכייף שלנו.

לכבוד עליית כל המחירים כולם פרט לקוטג', קבלו לחמניות קוטג' משגעות, שמגדירות מחדש רכות מהי. הן עוברות טוב הקפאה ומעולות לסנדוויץ' של בית הספר.

מתכון ללחמניות קוטג'

לחמניות קוטג' רכות / נעמה פלד

חומרים ל-24 לחמניות:

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס מים פושרים

2 קופסאות קוטג' 9% שומן (כדאי להוציא את הגבינה מהמקרר כשעה לפני השימוש)

2 כפות חמאה רכה

2 ביצים בטמפרטורת החדר

1/4 כוס סוכר

2 כפיות מלח

1/2 כפית סודה לשתיה

4-5 כוסות קמח מנופה

וכך תעשו:

1. ערבבו את השמרים והמים בכוס יחד עם כף קמח.

2. במקסר עם וו לישה ערבבו את הקוטג', החמאה והביצים. לאחר שמתקבלת בלילה חלקה יחסית הוסיפו לפי הסדר את הסוכר, המלח, הסודה וכוס קמח. לאחר מכן הוסיפו תוך כדי עירבול את תמיסת השמרים.

3. עכשיו מגיע שלב הקמח. הוסיפו לאט לאט את הקמח, עד שמתקבל בצק טיפונת דביק, אבל כזה ש"נושא" את עצמו. וניתן ליצור ממנו כדור. לפעמים צריך פחות קמח ולעיתים טיפונת יותר. בצק שמרים חייבים "להרגיש". אל תפחדו ממנו. אתם הבוסים!

4. שמנו קערה במעט שמן והניחו את כדור הבצק בתוכו. כסו במגבות או בניילון. והניחו להתפחה כשעה עד שהבצק יכפיל את נפחו.

5. תנו לבצק איזו לישה הגונה או "לטמה" שתחזיר אותו לנפחו המקורי וכסו שוב לתפיחה שניה.

6. חלקו את הבצק ל24 חלקים שווים וצרו מהם לחמניות. אני הכנתי לחמניות קשר. פשוט מגלגלים כל כדור לרצועה ארוכה וקושרים. פשוט פשוט.

7. מניחים את הלחמניות בתבנית במרחק ס"מ בלבד אחת מהשניה. הן יפות וטעימות כשהן תופחות וצפופות. מכסים את המגש במגבת ונותנים ללחמניות לתפוח שוב כעשרים דקות-חצי שעה.

8. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (180 מעלות) לרבע שעה – 20 דקות. תלוי בתנור. הלחמניות צריכות לקבל גוון חום זהוב.

9. תהנו, ותכבדו במתכון את מי שאתם אוהבים.

מתכון ללחמניות קוטג'

לעוד מתכוני לחמניות ולחם לחצו כאן:

מתכון ללחמניות לבנות לבית הספר שילדים אוהבים

מתכון ללחמניות סלק

מתכון ללחם מקמח מלא

מתכון ללחמניות שום

מתכון המלחמניות של אמא של טדי (לחמניות מעולות!)

מתכון ל-buns לחמניות מאודות מהמזרח הרחוק

מתכון לבייגלה ירושלמי

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמאפיםמתכוניםנעמה פלדשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (21)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שירי:

    נקרא מעולה וינוסה בשבת! שתי שאלות – כמה כפיות שמרית לשים? ואפשר להחליפ חצי מכמות הקמח בקמח מלא? תודה רבה!!

    • מאת נעמה פלד:

      היי שירי,
      שתי כפות שטוחות של שמרים יבשים.
      כמו בכל מתכון, כדאי לעשות בפעם הראשונה ככתבו וכלשונו ובפעמים הבאות "לשחק" על פי טעמך. אני מעדיפה את הלחמניות הללו עם קמח לבן רגיל.
      בהצלחה!

  2. מאת דנה:

    ואם אין לי מיקסר? אפשר ידנית?

  3. מאת ציפי:

    נשמע ממש טעים, יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן רגיל? לא אוהבים חמאה בבית.

  4. מאת דקלה:

    נשמע טוב! ינוסה בהקדם. כמה זמן צריך להתפיח בפעם השניה (לפני יצירת הלחמניות)?
    תודה!

  5. מאת אמנון גנסין:

    נעמה
    הכתיבה שלך מעוררת בי חשק חזק לבשל ולאפות למרות הרצון לישמור…. וביכלל כל הפוסטים שלך ושלו טובים ומענינים
    אני מחכה לעשות איתך את הכבד קצוץ הטעים ביותר שלי

  6. מאת מיקי:

    נקרא טעים לאללה., איזה כיף לך שאת יכולה לקום בבוקר ( או בצהריים )וללכת לשוק, או למסעדה, או לטייל. את נראית אישה צעירה, איך את מתפרנסת?
    וזה בסדר, אני ממאוד מאוד אוהבת את המקצוע שלי .סתם מסתקרנת איך זה לא לעבוד (לא הרבה בכל אופן, כך התרשמתי ).

  7. מאת עדי:

    הכנתי היום, זאת ההתנסות הראשונה המוצלחת שלי עם שמרים!
    יצא מעולה :) תודה על ההוראות הברורות!

  8. מאת תמר:

    נעמה אפשר להחליף את הקוטג' בגבינה לבנה רגילה? אני לא אוהבת את הגושים של הקוטג'

  9. מאת מרב:

    האם ניתן לפי דעתך להקפיא בשלב לפני האפייה וכשמפשירים לתת תפיחה נוספת? אני מארחת ומכינה הרבה דברים ולא בא בלאגן באותו יום

  10. מאת יפעת:

    תודה! יצא מעולה והרי דיווחי משחקים במתכון:
    א. עובד מצויין עם קמח כוסמין לבן
    ב. ניתן לחלק את הקמחים לחצי מלא חצי לבן תמורת עוד גושיש חמאה קטנטן ועוד טיפל'ה מים יצא מעולה
    ג. אפשר עם קצת פחות מחצי מכמות המלח ושני שליש מכמות הסוכר ועדיין נותן בראש.

    ובזכותך יש פה ריח נהדר בבית
    ימים טובים
    יפעת

  11. מאת טל:

    יש מצב לעשות את זה עם אופה לחם?
    מישהו יודע באיזה תוכנית?

    • מאת ליאת:

      אני עשיתי באופה על התוכנית של בצק והשארתי את זה קצת בפנים בתום האפיה- זה תופח בטירוף

  12. מאת רויטל:

    הי נעמה.
    אפשר להריח את הלחמניות עד פה…
    אני מאלה ש"פוחדים" משמרים אבל נשברתי ומתכננת לנסות את המתכון במסגרת התנסות ראשונה.
    האם יש הנחיות מיוחדות להדיוטות? איזה שמרים כדאי לקנות, הוראות מיוחדות מעבר למה שכתוב במתכון (כאלה שנראה לך שמובנות מאליהן אולי)?
    תודה, רויטל.

  13. מאת יונית:

    היי רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות חצי מהכמות אז פשוט להפחית מכל דבר חצי זה יהיה בסדר?

  14. מאת מרים:

    שלום לך הגב נעמה פלד. סליחה על הבורות אבל מה זה לטמה שאת כותבת לתת לבצק, אשמח להבהרה בתודה מרים

השארת תגובה