העם החליט, מצביעים כרובית (וגם קציצות כרובית פשוטות ונחטפות)

כשאני נכנסת לדוכן שלו אני מוצאת אותו מסדר ראשי כרובית. הסתכלתי עליו דקה בשקט בשקט. הוא ליטף כל ראש בחיבה והניח אותו בזהירות, מרוצה מהכרוביות שלו שעוד מעט יהיו של מישהו אחר. "אז מה?" אני שואלת. "אל תשאלי, מיידלע!" הוא מחייך אליי חיוך מאיר, כאילו אין צרות בעולם.

הוא תמיד קורא לי מיידלע, למרות שאין לו עצם אידישאית אחת בגוף ולמרות שאני מבוגרת ממנו בחמש שנים. אף פעם לא שאלתי אותו למה ביידיש, אני רק יודעת שאני אוהבת שהוא קורא לי כך ולא מפריעה לזה לקרות. "אני לא שואלת, אינגלע. אני יודעת שתספר לי בלי שאשאל" ואז הוא מספר.

מתכון קציצות כרובית מהירות

"רציתי להצביע ליברמן. הצבעתי לו גם בבחירות הקודמות ואני דווקא מאד מרוצה. ואז בא ביבי התחמן והצליח לעבוד גם על ליברמן שאולי הוא אחלה של דיקטטור אבל כניראה לא חכם בפוליטיקות הקטנות. ועכשיו למי אני אצביע, הא? בגלל זה החיוך שלי עצוב היום… אין לי למי להצביע!" ככה הוא נואם ומלטף כרוביות, שנראות כל כך יפה ואין סיכוי שיאכזבו אותו או יעשו לו תרגילים מאחורי הגב.

"וואלה, אינגלע, היית מרוצה מליברמן?" אני מופתעת. "בטח מרוצה. למה לא? פיו וליבו שווים והוא דיקטטור ואני אוהב דיקטטורים כי בישראל כבר הוכחנו שאנחנו לא יודעים מה לעשות כשיש לנו דמוקרטיה. כמה שנים של דיקטטורה חזקה יישרו אותנו, אולי…". אני מחליטה לא לדבר איתו על הושבת הטורקי על כסא נמוך, גם ככה אינגלע נעלב מאיווט ולא יצביע עבורו.

"אז למה לא ביבי, אינגלע? אולי הוא יפתיע אותך ויהיה אחלה דיקטטור?" אני מציעה לו "ביבי הוא סמרטוט. אשתו זורקת עליו נעליים בבית. אני לא מצביע לביבי כי אני לא אוהב את אשתו. לדעתי מאד חשוב לאהוב את האשה של הראש ממשלה, כי היא אחראית על הראש. אולי לפיד. לא מכיר את אשתו, אומרים שהיא פמיניסטית, אני לא אוהב את זה.

מה את מצביעה? אולי תתני לי רעיון" אינגלע עושה פרצוף מיואש, אבל לא ממש. משום מה אינגלע תמיד נראה בית חרושת לאושר או פרסומת לשמחה. שום דבר לא באמת נוגע בו, גם אם אין לו רעיון למי להצביע. הוא אולי עצוב לרגע, או מבועס לשתי דקות. אינגלע לא מהאנשים שיקדישו דקה מיותרת מהחיים שלהם על בעסה, ובטח לא יכתבו סטטוסים בפייסבוק סטייל "נגמרה לי המדינה" רק בגלל שביבי וליברמן תינו אהבים ויצאו להראות לכולם את הסדין המוכתם בדם. אינגלע יודע ששום דבר לא ישתנה פה, אז אין טעם להחזיק חזק את הבעסה ולתנות איתה אהבים.

"אני מצביעה כרובית" אני בוחרת שתיים יפות "ואם יהיה לי רעיון אחר, אני מבטיחה לשתף אותך". אני נפרדת מאינגלע והולכת הביתה עם שתי כרוביות נחמדות בשקית. השאננות של אינגלע ושלי קצת מפחידה אותי. לראשונה בחיי אני קולטת שלא אכפת לי איזה ראש כרוב יעמוד בראש המדינה שלי, זו שלא ניתנת להחלפה, זו שאני כל כך אוהבת.

אין לי מושג למה ביבי וליברמן התאחדו ואיזה שקרים ביבי סיפר לליברמן והפוך. אין לי מושג למי אתן את הקול שלי בבחירות, מצאתי דופי בכולם. בצר לי עמדתי במטבח וטיגנתי קציצות כרובית. נזכרתי בשקרים הקטנים והנאיביים שאני הייתי מספרת, בטוחה שיש בהם הרבה הגיון. "אמא שלי מרשה לי רק שוקו בשקית" סיפרתי לאמא של עדי, כי פחדתי שהיא תכין לי שוקו שיש עליו קרום, "אמא שלי מרשה לי רק מטוגן" אמרתי לאמא של שני ולא היתה לה ברירה, היא עמדה והכינה לי צ׳יפס ולביבות. לזכר אותם שקרים קטנים ויצירתיים, קציצות כרובית פשוטות ונהדרות. תבחרו בהן, לא תצטערו!

מתכון קציצות כרובית מהירות

קציצות כרובית ראויות לראשות ממשלה (לפחות)

חומרים:

2 ראשי כרובית בינוניים

2 כוסות פירורי לחם

4 ביצים

מלח, פלפל

וכך תעשו:

1. בחירו כרוביות הכי יפות שיש. לבנות, קשות ובלי פגעים.

2. "קיטפו" את פרחי הכרובית מהגזע והרתיחו במים בסיר גדול. בשלו את פרחי הכרובית עד שהם רכים אבל לא נמעכים. צננו.

מתכון קציצות כרובית מהירות

3. קצצו את פרחי הכרובית לחתיכות של ס"מ בערך.

4. ערבבו בקערה גדולה את פרחי הכרובית, את הביצים ואת פירורי הלחם, המלח והפלפל. תנו לעיסה לנוח כחצי שעה, מכוסה בניילון נצמד.

5. חממו שמן במחבת, צרו קציצות וטגנו משני הצדדים.

מתכון קציצות כרובית מהירות

6. הגישו חם, קר, לארוחת הצהריים או הערב. מעולה בסנדוויץ' ונורא טעים עם יוגורט או ציזיקי.

 מתכון קציצות כרובית מהירות

רשימת זכות:

אפשר להוסיף בצל קטן חתוך דקיקות, או בצל ירוק או עשבים או כפית כורכום בשביל הצבע. אני לא הוספתי כלום מכל אלה. הכרובית היתה כל כך טעימה ככה, שאין סיבה להסתיר אותה.

ונסיימה בזמר:

עוד מתכוני כרובית שתאהבו כאן:

מתכון תבשיל כרובית עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות (צמחוני)

מתכון מאפה כרובית לדיאטה של יום ראשון (ללא גלוטן)

מתכון לכרובית ממולאת טלה ופיסטוק – סבינה ולדמן

מתכון מרק כרובית

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםירקותכלליכשרמתכוניםנעמה פלדצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (39)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת טובה:

    "מה חדש בחדשות?" – זהו, שאין חדש, והגשש, והעבודה, תמיד אקטואליים – כמו שנאמר: "מה שהיה הוא שיהיה… ואין חדש תחת השמש" (קהלת, א').
    רק קציצות הכרובית הללו, המשגעות! – הן השמש בהתגלמותה ((:
    תודה!

  2. מאת ג:

    תכף ישאלו, אז אני אהיה הראשונה – אני מעדיפה לא לטגן. פחות בגלל הבריאות, יותר כי זה מלכלך, ואם השמן קר מדי זה לא טעים ואם השמן חם מדי זה לא טעים וכי זה דורש לעמוד ליד המחבת בניגוד לאפיה, שאז אפשר לסדר הכל בתבנית ולהניח בתנור וללכת לקרוא באינטרנט, וכן, גם כי אני אוכלת מספיק שמן :)

    אז מה את אומרת, זה יעבוד גם באפיה?

    • מאת נעמה פלד:

      אין לי מושג. זה בטח יעבוד באפיה, אבל בעיניי זה פחות טעים.
      אני מודה שאני לא בענין של אוכל בריאות, אני בענין של אוכל שטעים לי, ואני מתה על מטוגן.
      בכל מקרה, אשמח לדיווח מהשטח בענין האפיה.

      • מאת אני:

        זה עובד גם באפייה. אני מניחה על נייר אפייה משמנת מעט בתרסיס שמן זית מעל ומתחת לקציצה
        אני מוסיפה גם שום ופטרוזיליה, יוצא מאד טעים
        בטעם אין תחליף לטיגון, אפייה היא פשרה וגם אני משתמשת באופציה הזו

  3. מאת מיקי:

    זה מה שיאכלו אצלנו לארוחת צהריים תודה בייגלה!!!

  4. מאת ליאור:

    ואם אני רוצה להוסיף גבינה (מוצרלה לדוגמה) פשוט להכניס את זה לבלילה?

  5. מאת עירית:

    מתה על כרובית – קציצות או כל צורה אחרת…
    גם אני לא מטגנת אלא אופה בגריל, על אף שמודה- המטוגן הכי טעים…

  6. מאת תמר:

    נעמה אני משוגעת על המתוכונים שלך. אני מכינה בדיוק אותן קציצות לארוחת הערב אבל גירדתי גבינה בולגרית בעיסה יצא מדהים , כדאי לנסות, אפשר גם גבינות אחרות קשות, פרמז'ן, או אפילו סתם גבינה צהובה. טעים בטרוף

    • מאת נעמה פלד:

      מה יכול להיות רע? גבינה בהחלט משדרגת את כל הענין. אני החלטתי לא להוסיף כי רציתי ששום דבר לא יפריע לטעם הכרובית.

  7. מאת דנה:

    נשמע ממש מעולה!
    שאלונת: מאחר ובמספר כרוביות טריות נתקלתי לאחרונה באורחים חיים ולא רצויים, האם ניתן עם כרובית קפואה ? האם הכמות משתווה לשקית אחת שלמה של 800 גרם?
    המון תודה!!!

    • מאת נעמה פלד:

      אהה, אני מניחה שאפשר ללכת על כרובית קפואה ואז הכמות היא שקית אחת. אבל אני מציעה שתבקשי מהירקן שלך לנקות לך את הכרובית. שיהיה גבר ושימושי!

    • מאת ליאור:

      חותכים לגודל הרצוי, משרים במיים עם כחצי כוס חומץ למשך כחצי שעה, מוציאים החתיכות אחת אחת, ומשתמשים. כל הרמשים נותרים במי החומץ.
      (כמובן שכדאי לשטוף לפני השימוש ואחרי החומץ)

  8. מאת מירב:

    היי, יכולה לתת כיוון כמה מלח לשים בכמות כזאת של חומרים?

  9. מאת מור:

    תודה רבה על המתכון ניראה מצויין! יש לי שאלה קטנה האם אפשר לאפות בתנור במקום לטגן?

    • מאת נעמה פלד:

      לא ניסיתי. אני מניחה שאפשר.
      אני מתה עליהן מטוגנות.

      • מאת תהילה:

        אני אפיתי את הקציצות בתנור, יצא מעולה!!!
        רק שמתי כוס פירורי לחם ולא 2, ומרחתי את הקציצות עם מברשת בשמן זית.
        נכנס לתפריט הקבוע אצלנו, המון תודה נעמה!!!

  10. מאת טל:

    הכרובית הכי טעימה: לוקחים כרובית, חותכים לרבעים
    מניחים על ריבוע נייר כסף מספיק גדול לעטוף אותה.
    יוצקים על הכרובית 3 כפות טחינה גולמית ממליחים
    ומפלפלים. עוטפים היטב ושולחים לתנור/ טוסטר אובן
    לשעתיים (!?!) על 150 מעלות. ההמתנה משתלמת, מתקבלת כרובית נימוחה
    עם טעם אגוזי נפלא. לי הטעם בעיקר מזכיר לב ארטישוק.
    לפני ההגשה לפזר מעל פטרוזילה וסומאק.

  11. מאת פועה אילוביץ:

    אני עושה קציצות כרובית אבל עם קמח רגיל. יוצא טעים מאוד.

  12. מאת לירון:

    אני מכינה אותם פעם ראשונה כרגע
    מקווה שייצא טעים כי אני ממש אוהבת נשיקות כרובית

  13. מאת אליעזר ש.:

    הכנתי את הבלילה והוספתי כמה כפות שמן בצל קצוץ קצוץ אפיתי ויצא מעולה…….

  14. מאת טלי:

    חיתוך לגודל של ס"מ זה קצת גדול אני הייתי צריכה להעביר את התערובת במעבד מזון כדי שתיראה דומה לבלילה שהתקבלה בצילום.
    חוצמזה, אפשר להוסיף גבינה מלוחה מפוררת בפנים, מוסיף, רק להיזהר עם המלח שמוסיפים לתערובת

  15. מאת הילה:

    הקציצות יצאו מעולות וממליצה להוסיף להם גם בצל ירוק

    טעים מאוד!!!

  16. מאת מירי:

    הי,

    נראה מגרה אבל בטוח יותר טעים עם ציזיקי. איך מכינים ציזיקי אמיתי כמו ביוון?

    תודה.

  17. מאת אביב:

    וואוו. נראה טעים!!
    מת על כרובית.
    עשית לי חשק :-)

  18. מאת אהובה:

    האם ניתן להקפיא את לביבות הכרובית?
    במקום פרורי לחם שמתי קמח מצה מעורב עם קמח תפו״א.
    יצא נפלא ומתאים לפסח

  19. מאת מלכה:

    המתכון מעולה וטעים אבל אפשר לשדרג אם מוסיפים לזה 250 ג'ר בשר הודו אדום טחון וחצי כפית תבלין שווארמה זה פשוט מעדן..

  20. מאת חוה:

    להוסיף כף אבקת מרק בצל או 2 כפות בצל מטוגן ירוק או רגיל להדגיש פלפל שחור זה פיקנטי .כמובן לא לילדים

  21. מאת אביבה:

    מתכון נפלא כמעט טבעוני. אפשר, כדאי וצריך לוותר על הביצים, לא צריך בכל מתכון לדחוף אותם! אפשר במקום לערבב 2 כפות מים עם 3 כפות קמח תפוחי אדמה מדביק אותן מצויין

  22. מאת קטי:

    אני מוסיפה שני שליש כוסות קוואקר, במקום פירורי לחם או קמח. גם יוצא טעים ולא מתפרק..

השארת תגובה